10mila 3.etappe (14.05.2016)
Kategori: Konkurranse
Disiplin: Stafett, natt
Etappe: 3
Distanse: 13.81 km
Tid: 72:15
Etter mye sykdom i vinter har jeg trent veldig bra i april og vet at formen er bra til vårens største mål. Teknikken har sittet rimelig bra i vår, mye stabilt og bra. Har trent en del bra natt, og jeg ble tildelt en viktig nattetappe rett før långa. Precampen var bra og jeg følte beina var lette og teknikken satt bra. Var innstilt på å gjøre en stabil nattetappe med fokus på meg selv og å ta postene på en trygg måte. Nattens mantra ble «bevisst og nøyaktig hele veien». Uansett hvor langt fram eller bak jeg går ut er jobben den samme. Er spent og litt nervøs før start samtidig som jeg gleder meg veldig.
Per er uheldig og slår kneet kraftig på 1. men på fantastisk vis berger han inn 3 min bak tet. Simen løper stabilt og sender meg ut 6.44 bak på en 32 plass.
1: Sliter litt med å ta ut veivalg opp til startpost, men bestemmer meg til slutt for venstre. Tror det er et brukbart veivalg. Løper hele strekket helt alene og teller stiene inn mot posten. Er usikker på hvor høyt/lavt jeg ligger og nøler en del. Når jeg ser grøntområdet ved posten er den grei.
2: Prøver å beine på grov kurs ned til veien. Ser ryggen på Sørensen (Nydalen). Føler traseen blir litt dårlig når jeg kysser våt myr og noen grønt. Bra fra veien og kommer akkurat opp i ryggen på Sørensen når han tar stien rett fram i krysset og jeg tar veien høyre. Tar av på stiene og planen er mellom vannene. Her er jeg sløv og tar av for sent, så jeg må tilbake på stien. Ser at posten er krevende og er nøye inn i posten. Ser skrentene over meg og en post på en stein over meg. Håper å se et platå før posten, men synes alt er en slak li. Fortsetter på kurs og får posten ok.
3: Planen er først å ta litt ekstra høyde for å få en sikrere inngang, men kommer inn i et kjempetråkk som har helt riktig retning. Har også Sørensen på nytt litt foran. Er her nr 29 8.28 bak tet. Tydelig at teten har løpt veldig fort på disse strekkene.
4: Følger Sørensen og kjempetråkket videre. Synes retningen er bra og prøver å løpe han inn. Akkurat det var håpløs stafettløping. Vi kommer til en post som er feil. Sørensen løper tilbake og jeg er enig i at vi har løpt for langt. Vi møter et tog når vi kommer inn i posten og henger oss på bakerst.
5: Har sett litt på strekket tidligere men ikke klart å bestemme veivalg. Når jeg har kommet i tog med flere gode lag er det bare å henge seg på. Husker også at denne posten var ugaflet på etappen før og tenker at den derfor sannsynlig er det nå også. Ser ut som noen av lagene sliter litt med tempoet så avanserer oppover. Har ikke så god kontroll. Vet ca hvor vi er og registrerer hvilke stier vi krysser. Inn mot posten går det rolig og det blir litt spredning. Jeg slipper meg litt bakover for å se om det deler seg. Når toget svinger sørover og jeg blir våt på føttene skjønner jeg hvor jeg er.
6: Vet at det er gaflet og er klar på at jeg må ha mer kontroll selv. Ser at toget ikke går mot min post og svinger høyre sammen med Tyrving. Ligger bak og kontollerer.
7: Har sett på storskjermen at det ble bommet på denne posten. Vil ha stisvingen og nøyaktig kurs. Ingen ander er med meg på stien og kursen er rett å slett alt for dårlig. Løper rett forbi en kjempestein og ser en post, men koden er feil. Kjempesteinen var visst ikke stor nok. Ser at det er sikksakkskrenten og finner posten greit.
8: Er ganske forbanna på meg selv som har mistet klynga. Løper på retning første del før jeg fornuften skriker til meg at det er feil måte å reagere etter en bom og roer ned for å få kontroll. Ser stor stein og kommer ut på myra. Ser også den lille myra før posten. Har Sundsvik (Frol) bak meg og tenker at da kan Mikkel henge på Ulf om de andre togene er for langt foran.
9: Sundsvik er foran, jeg kontrollerer retning. Her har jeg falt ned til 39 plass 9.24 bak tet. Her har vist ikke teten gått like fort for selv med to bom har jeg ikke tapt så mye tid.
10: Ut av posten ser vi mange lykter i skråningen på andre siden av myra og jeg ser at vi ikke er så langt bak. Kjenner meg sprek og vil over toppen. Vil først rett på fram til skiløypa der den går opp bakken, men etter at jeg krysser den lille stien er det skikkelig dritt og jeg snur tilbake på stien. Det var nok ikke helt ideelt. Tror det er bedre med en rettere linje. Når jeg kommer på skiløypa er jeg flere lykter foran og beiner det jeg har. Sundsvik slipper og på stien ved hogstfeltet ser jeg Tue Lassen (Pan Århus). Mikkel har pekt ut Bobach som en bra løper på långa så jeg vil ikke miste han. Kontrollerer ned skiløypene bak Lassen.
11: Det går fort nedover og jeg fortsetter å kontollere bak.
12: Lassen glir litt ifra og jeg gir det jeg har. Ser også flere av lagene fra det tidligere toget like foran. Er litt uoppmerksom og går kommer litt feil. Tenker noen stygge ord idet jeg snur og ser Lassen forsvinne.
13: Ut av posten kommer Lassen imot meg og gleden er stor. Ser en del folk og alle løper samme vei. God kontroll via stor sti.
14: Kanskje raskere rett på, men jeg tenker ikke på veivalg. Vil bare til mål.
Spurten. Gledelig mye hu og hei midt på natta og får levert riktig kart til Mikkel. Gir beskjed om at Pan er rett bak. Vet ikke da at også Pan Kristianstad også er rett bak, men nattens beste tog! Er inne som nr 32 9.48 bak tet. Veldig fornøyd med 8 og inn. Totalt sett en godkjent stafettetappe som jeg er fornøyd med. Litt tidstap, men ingen katastrofer. Det er det viktigste. De etter meg løper som sjefer og løfter oss opp til en fantastisk 11 plass. Utrolig gøy å være en del av en slik lagprestasjon.
Vis kommentarer (0)
 
10mila 3.etappe (14.05.2016) 10mila 3.etappe (14.05.2016)