10mila 10 etp (15.05.2016)
Kategori: Konkurranse
Distanse: 17 km
Tid: 92:36
Mye bra løping gjennom natta og vi er der vi ønsker å være. Mange lag både foran og bak og forbereder meg mentalt på å løpe
i felt og en evt spurt. Går ut som nr 15 like bak Pan K.

1: Så disse strekkene på storskjermen og synes svakt venstre ser bra ut (litt lengre, men jevnere stigning). Ser ryggen til Fossum tidlig og kjører bra på.
Prøver å spare mest mulig krefter, men likevel løpe så fort som mulig. Taper ca 30 sek ift de som løper rett på siste halvdel (kanskje 15 sek for min del).
2: Bra gjennomføring. Utnytter sti der jeg kan.
3: Diffust, men tviholder på kompasset og løfter blikk.
4: Sett på lignende strekk. Bra gjennomføring fram til inngangen. Taper dog litt på å ikke legge meg lavere jft med Kalevan. Sier til meg selv at jeg må roe ned inn i posten.
Gjør det, men blir litt passiv og får ikke helt tak på vegetasjonen. Blir en runde.
5: Planen er stien i utgangen, men er litt stressa. Taper rundt 15 sek på å ikke runde myra (som var planen). Er sammen med Fossum og Pan K igjen.
6: Bra gjennomføring. God kontroll hele veien. Taper litt ift til de som legger seg høyere i lia.
7: Så boming her på foregående etappe. Tunga beint i munnen og spiker.
8: Litt lite gjennomtenkt og taper en del høyde. 50 sek ift til Eskil som kjører svakt høyre. Like bak Thierry på tilsvarende veivalg.
9: Knot i utgangen. Orienterer på steinene.
10: Trøkke jevnt.
11-13: Gode gjennomføringer og trygg orientering.
14: Så gutta i tet på rett-på veivalget til 14. Ikke kritisk nok og kjører det samme. Taper 30 sek ift til Eskil på samme veivalg og 47 sek ift til Torgeir som løper venstre over toppen.
15: Gel og drikketid. Tøff kneik, god kartkontakt.
16: Vurderer ned, men anser rett-på som vel og bra. Synes jeg gjennomfører bra. Tøfft i tynningshogsten. Tar en liten bue i inngangen for safety reasons.
17: Anerkjenner at strekket er skummelt. Veldig åpent og oversiktlig. og spotter stein og kolle.
18-21: Fine gjennomføringer og taper totalt 10 sek til Thierry.
22: Bra trøkk og god kontroll. Et av dagens beste strekk.
23: Så boming her på foregående etapper. Ser mye på kompasset og ser tidlig vegetasjon i bakkant.
Avslutning: Jobber bra. Ser ingen foran og bak. Vet jeg har avansert, men litt overrasket over 11. plassen. Deilig å løpe inn med laget, men litt surt at vi bare var 1 min bak Ikalisten på 10. plass.

Stabil prestasjon siste 2/3 av etappen. Løper alene og vanskelig å vurdere hvor fort jeg faktisk løper. Ser jeg er på høyde med den jevne toppløper i partier.
11. plass og tangering av min bestenotering. Beste norske klubb etter Halden og Olavs skade på 9. etappe. At vi skulle få det til så bra hadde jeg ikke trodd. Sa på forhånd
at potensialet var der, men at vi kanskje mangla litt rutine med 4 debutanter på 1. laget. Det var nok ikke mange som frykta oss, men vi viser nok en gang at vi er en gjeng som kan løpe stafett. Neste år er vi topp 10.
Vis kommentarer (0)
 
10mila 10 etp (15.05.2016) 10mila 10 etp (15.05.2016)