Klubbmesterskap pre-O (21.05.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Moholt Studentby
Arrangør: PreO-gutta
Land: Norge
Disiplin: Pre-O
Endelig var det klart for årets klubbmesterkap i preO i regi av preO-gutta. Jeg følte et visst press før start, i og med at jeg var den av deltakerne med best plassering fra fjorårets NM. Allikevel anså jeg ikke meg selv som den største favoritten, fordi flere av konkurrentene viste god preO-form så sent som på vintersamlinga i mars. I tillegg visste jeg at starlista inneholdt flere o-tekniske luringer, som av uante grunner foreløpig hadde holdt seg borte fra de store preO-begivenhetene. Her er en gjennomgang av mitt løp:

2: Tenkte det var lurt å ta 2. før 1. Post A hang ved foten av nesa og post B hang oppå. Utelukket raskt A. Var litt usikker på hva nordøst på nese egentlig betydde, men siden jeg syntes den lå nordøst på nesa svarte jeg B. Riktig.
1: Posten hang på sørvestre hjørne av utstikkeren før. Z. Riktig.
3: Etter min mening den vanskeligste preO-tekniske posten i løypa. Det var vanskelig å se bakken ved postene, og dermed overgangen mellom asfalt og gress/sand. Kom etterhvert til at A og B definitivt lå for langt unna asfalten og at C lå ganske riktig i forhold til bygningen. C. RIktig.
4: Leste postbeskrivelsen mens jeg gikk nedover asfaltveien. Syntes det var interessant med oversiden av skrent med siktepunkt ovenfra. Skrentene var overraskende lette å se fordi det var stein og ikke gress på bakken oppå dem. Post A hang på skrenten lenger opp, og C og D var definitivt for langt ned. Syntes egentlig at B hang på en liten haug litt til side for skrenten, men var nærme nok til at jeg svarte B. Riktig.
5: Posten hang veldig tydelig utenfor det grønne, men siden den hang på en av greinene til et tre som var en del av det grønne ble jeg litt usikker. Siden postbeskrivelsen sa inni grønt syntes jeg at den burde hengt tydelig inni det grønne hvis den skulle vært riktig. Svarte derfor Z. Riktig.
6: Samme skjermer som 7. A og B hang på trærne inni ringen til 6., og C D hang på norvestre og nordøstre hjørne av huset ved 7. Syntes først det vestligste treet så mest riktig ut, men da jeg så litt nøyere etter så jeg at det var på feil side av gjerdet. I tillegg så jeg bare to trær i nærheten, og skjønte at det var de to trærne som var tegnet på kartet. B. Riktig.
7: Bygningen som posten er tegnet på var bare et overbygg. C og D hang på innsida av hvert sitt hjørne. Ingen tvil om at D hang på riktig hjørne. Var usikker på om den hang på innsida på grunn av vinden eller om den bevisst var hengt der. Syntes det ville vært mulig å henge den på en måte som gjorde at den tydeligere ville vært på utsida. Svarte derfor Z. Feil.
8: En skjerm på toppen av hver trapp. Telte trappene både ovenfra og nedenfra for å være sikker. C. Riktig.
9: A og B lå nesten på linje når man sikta fra siktepunktet, men kom fram til at B lå øst på kollen. A og C var på hvert sitt kryss i samme sandkasse (tror jeg). I postbeskrivelsen var det ikke angitt plassering på kollen, som betyr at den egentlig skulle ligge på midten. Vurderte en stund om jeg syntes skjermen hang nærme nok midten til at den var riktig, men syntes det så ut som mer enn 1 m. I tillegg syntes jeg det burde stått øst på kolle i postbeskrivelsen dersom den skulle vært riktig. Svarte derfor Z. Riktig. Dette ble løypas mest omdiskuterte og forhatte post.
10: Vanskelig å se skjermen på så lang avstand og i skarpt lys. Skjermen hang på utsida av muren, men skulle hengt på innsida. Z. Riktig.
11: Stien vest i ringen var veldig tydelig. Enkelt å se at skjermen hang mellom veien og stien. Z. Riktig.
M: Åpnet non-stop-posen som jeg hadde glemt å spise fra underveis.

Tidspost:
Sørget for å skaffe meg oversikt over hvor posten hang da jeg gikk ned til siktepunktet. Alfa og Delta på trerekka bak gangveien, og Bravo, Charlie og Echo på trerekka foran gangveien. Siktepunktet var vest for det lille inngjerda området. Fokuserte mest på å bruke kort tid.
1: Lengst til høyre bak gangveien. Delta. Riktig.
2: Tenkte rett overfor Alfa og en til høyre. Charlie. Feil. Ser i ettertid at den var rett overfor Alfa, og at Bravo var riktig.
3: Lengst til høyre foran gangveien. Echo. Riktig.
4: Alfa. Riktig.
5: Slet med å få bladd fram kartet. Gamblet på at det var den jeg ikke hadde svart enda, og svarte Bravo før jeg så kartet. Feil. Så med en gang jeg fikk fram kartet at det var Delta igjen, irriterende.

Fornøyd med 10 av 11 riktige i løypa. Dårlig gjennomføring på tidspost. Burde klart å få alt riktig hvis jeg hadde brukt totalt fem sekunder lenger tid. Ekstra surt at jeg kunne vunnet med alt riktig. Jaja, får trene mer...eller ikke.
Vis kommentarer (4)
 
Klubbmesterskap pre-O (21.05.2017) Klubbmesterskap pre-O (21.05.2017)