Tiomila (15.05.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Lugnet
Land: Sverige
Disiplin: Stafett
Etappe: 7. etappe
Distanse: 6.34 km
Tid: 57:23
Oppdatert versjon med GPSen til OK Pan Aarhus fra lysløypa til 7.post. Han lå litt bak i klynga der hele veien uansett, med unntak av inn i 12.post hvor jeg dro i hogsten og tjente noen meter på det, mest siden den saktegående klynga dro samme som han. Tror han løp opp i ryggen min igjen ned mot 13.post. Jeg hadde A-gaflingen og lå nok litt lengre til venstre til 8.post med bekken ned i posten. Lå nok litt lengre til høyre til 9.post, kan se ut som han hadde B-gaflingen.

Faktisk bare 2:41 bak Wingstedt som er beste på min gafling. Flere jevngode strekktider med Wingstedt og Tynong som er nr 1 og 3 på gaflingen. Ingen av oss går rent i 1. post.
----------------------------------

Vårens høydepunkt, brukt mye tid på forberedelser og kjenner godt til kartet. Fikk første indikasjon på at formen var på vei under Armfeldtnatta og har kjørt noen fysiske økter som har vært svært lovede så føler meg sikker på den biten. Teknisk har jeg en skikkelig dårlig nattøkt torsdag kveld etterfulgt av en mye bedre gjennomføring på dagen fredag. Likevel litt stressa over at teknikken satt så dårlig på torsdag. Frykter skrålia.

Før løpet: Pleier aldri å slite med magen, men en gang må være den første. Kan muligens kalles karma da jeg steker bacon til middagen på lørdag og taktisk nok velger å snackse litt halvstekt bacon under prosessen.
De andre løper oss veldig godt inn i stafetten gjennom natta. Prater med Dag etter hans etappe om hvilke del av terrenget jeg skulle ut i, og blir litt beroliget av at vi ikke skal i den heftigste lia.

1. post: Får ikke helt kontrollen på hva som er hva ut fra start. Skal prøve å finne stien omtrent under streken, men skjønne rikke om jeg er på de eller et tråkk. Bestemmer meg for å lese meg inn på veien, men på det tidspunktet har jeg nok allerede passert veien. Vet at kursen bør ha vært grei så prøver å lese meg inn på flekkene på jordet, men synes alt er veldig likt. Der at Fossumløperen stempler på en post og løper bort for å se hvor det kan være, selvom jeg er rimelig sikker på at det ikke er min post. Skjønner det er steinen, og ser også hytta opp til høyre. Går ca 1:15 inklusive nøling her. Fin start.
2-3: Orienterer rolig inn i postene og følger tråkk inn. Overrasket over at det går ned inn i 3.post
5: Ser etter søkket. Tror jeg har kontroll på det, ser etter stein + kolle når jeg kommer opp. Ser kolla og spurter i posten. Digg.
6: Skal egentlig mer rett på, men blir fristet av et fint tråkk til å dra via stien. Tar kurs fra svingen, kommer over det jeg tror er åpen myr, men neida. Havner litt langt nord. Finner posten for en liten klynge som allerede står og gresser for langt nord. Veldig mange som gjør samme feil her hvis man sjekker tracking. Myra i forkant var nok mer åpen enn man skulle tro, og ryggen i forkant var flatere enn jeg trodde.
7: Leser fint på kurs + høyder. Plukker skiløyper. Via søkk med utydelig myr. Drar en klynge med det jeg vil tro er 5. og 6. etappeløpere nå.
8: Forenkler fint via bekken, bør ha grei fart her
9: Blir litt nøling, men må stole på kompasset. Treffer posten fint, 2m til venstre
10: stier og kurs + tråkk
11: Vil rett på, men mye drit så drar etter en klynge rundt. Den går sakte, er nok mye 5.etapper. Kriger meg litt frem i feltet.
12: De andre drar rundt, og er plutselig først av oss på posten. Slipper å tenke mer på dem
13: Fint, ser etter tråkk og det kommer som forventet
14: Stigamp. Skulle ønske magen var litt mer fornøyd så skulle det gått kjappere her.
15-mål: Blir tatt igjen av IKHP. Han løper veldig fort, har ryggen hans inn, men han tar litt i ren løping på slutten.

Totalt: Et løp litt under middels. 1:15 bom på 1.post som er såpass enkel er for mye. Etter det berger jeg etappen fint inn. Med magen på normalt nivå kunne jeg nok også pushet mer flere steder. Taper 5 min til Tim Robertson for Fossum som går ut rett bak meg, men gaflingene kan ikke sammenlignes. Danner seg en klynge et stykke foran, men tror det hadde blitt for langt frem selv med et perfekt løp.

Lagets totalinnsats er helt rå, og spennede å følge Jon på vei mot mål og et lite håp om 10. plassen. Den går ikke, men 11.plass er likevel bedre enn jeg hadde våget å håpe på så dette var kult! Beste norske lag etter at Olav tar en Gylver.
Vis kommentarer (0)
 
Tiomila (15.05.2016) Tiomila (15.05.2016)