Template design by accounting website design and free forums

Gampeløpet

Gampeløpet er høstens tøffeste utfordring. Det tradisjonsrike orienteringsløpet som i flere tiår har lokket flere nye og etablerte o-løpere ut i høstbløte trøndermyrer, er en av de eldste og best bevarte tradisjonene i NTNUI sin historie. Og den dag i dag, når Hu og Hei nærmer seg, skrur studentene i Trondheim tiden 50 år tilbake. Det er bare å glemme gps, detaljerte kart og elektronisk tidtaking.

Løpet arrangeres på turkart med målestokk 1:25 000. På start får man opplyst hvor den første posten ligger, så tegner man inn den neste posten hver gang man kommer til en ny post. Løperne er selv ansvarlig for å bære med seg en vannfast tusj. Løypa har få poster, og lange strekk. På de fleste postene vil det være rosiner og sjokolade, mens løperne må bringe med seg egen drikke. I tillegg er det matstasjon ved passering for dem som løper begge rundene, samt en bålpost et sted på den første runden.

For herrene består Gampeløpet av to runder, den første på ca. 18 km og den siste på rundt 12 km. Damene har målgang etter den første runden, men kan velge å løpe videre hvis de vil. Løpere i veteranklassen kan også velge om de vil løpe én eller to runder, og får godkjent begge deler. Siste frist for å få lov til å løpe ut på den siste runden er kl. 14:15. Løpere i parløpkonkurransen, som også løper den første runden, får ikke lov til å løpe begge rundene.