Template design by accounting website design and free forums

Tidenes første Hu og Hei i 1960

 

Etter hvert som høstsesongen skred frem og tallrike o-løp ble avviklet, steg Hu og Heiernes form- og skrytekurve mot de store høyder. Benmusklene este ut som brøddeig, og det begynte å bli en ør og vill stemning på hytta. Da var det Ivar Vamnes skjønte at her måtte noe gjøres. Det måtte arrangeres et virkelig Hu og Hei løp hvor menn kunne få bevise at de var menn.

 

Kl. 16:30 lørdag 29. oktober forkynte Vamnes med et trompetstøt at nå var starten gått, og en vill flokk barskinger la av gårde. Løpet var lagt opp over to dager. Lørdag konkurrerte man i en 4 km lang løype på det nytegnete kartet til Vamnes. Alle postene var gitt på forhånd og en kunne ta dem i den rekkefølge man ønsket. Således fikk man litt spredning. Postene var  relativt lette og at hele 9 mann fikk 7 minutter eller bedre i kilometertid, sier litt om tempoet.

 

Værgudene var tydeligvis på arrangørens side, for da vi kom ut søndag morgen lå det et 10 cm tykt nysnølag utenfor hytta. Det passet jo fint, for Vamnes hadde ikke lagt løypa lenger enn 22km. Man startet i samme rekkefølge som man kom inn lørdag. Ola Skarholt var førstemann ut på det 5.3km lange strekket til en myr ved Heisjøen. Allerede ved første post hadde imidlertid Rolf Krogstad overtatt ledelsen fulgt av Vegard Olderheim. Tredje post, som forøvrig var matstasjon, lå på “Lokmyra” sør for Leirsjøen. Mens man nøt god forpleining med banan og suppe fikk man merket av neste post som lå 600m nord for Elgsethytta! Strekket var over 7 km langt og bød på mange veivalgsmuligheter. Rolf passerte i god fart 2 min før Vegard, og begge disse valgte å løpe øst for Leirsjøen og Skjelbreia. Vegard passerte Rolf på dette stykket. Siste post lå ved toppen av Nordrenne og på veien inn kjørte Vegard hardt og var hele 6 min før Rolf i mål etter et uhyre sterkt løp. Disse to sto i en klasse for seg. Det var hele 19 min til nestemann. Det var nok stigningene på slutten som tok knekken på de fleste. Timber, som vanligvis regnes for temmelig løpssterk, brukte f.eks. en halv time mer enn Nickel fra Kelfstadmyra og inn til Hytta.

Etter middagen ble som seg hør og bør, deltakerne belønnet for sin innsats. De tre beste fikk Hu og Hei skålen og alle fikk Hu og Hei medaljen (i kvistfri bjørk) noen med granbar og sverd, andre med bare granbar og de siste fikk bare medaljen. Men den største medaljen fikk Ivar Vamnes som takk for belønning for ideen, planleggingen og gjennomføringen av et 100% vellykket arrangement, som vi håper vil bli en tradisjon.

Premieliste Hu-og-Hei 1960.
1. Vegard Olderheim 3.33.05
2. Rolf Krogstad 3.39.15
3. Ola Skarholt 3.58.10

Forfatter: ukjent

 

 

Utsnitt fra Klubbavisa 1960:

One Response to “Tidenes første Hu og Hei i 1960”