24. desember – En salme for 2020

Så står atter en gang julekvelden på trappa og vi skal alle snart kose oss med årets julemiddag – med eller uten kjøtt, pakke opp gaver – med eller uten klimaskam, og synge julesanger – med eller uten Jesus.

D-51 ønsker heile O-gruppa ei lykkelig jul og ser fram mot det nye året. I den anledning har vi forfattet vår egen salme, som vi er sikre på kan nytes av alle uavhengig av religion. Men kanskje ikke uavhengig av klubb …

Deilig er Tio
Prektig er vår Tio-natt
Skjønn er svenskenes storstafett
Gjennom de fagre
Skoger i Sverige
Går vi til paradis med sang

Kramper skal komme
Kramper skal henrulle
Ensam i teten er grønt, gult, svart
Aldri forstumme
Tonen fra Nidaros
I Hu og Hei’ens pilgrimssang

Jentene sang den
Først i nittenåttifem
Skjønt fra Tio til Tio det lød
Fred over Upplands-Bro
NTNUI’er fryd deg
Oss er evige helter født

Hu og hei, og god jul!

Apollos julequiz

1. Hvor mange ganger snubler hovmesteren i «Grevinnen og hovmesteren» over tigerhodet?
    a) 9 ganger
    b) 11 ganger
    c) 13 ganger

2. Hvem skal være programleder i «Kvelden før kvelden» i dag?
    a) Haddy Njie & Mikkel Niva
    b) Haddy Njie & Hilde Hummelvoll
    c) Haddy Njie & Ingrid Gjessing Linhave

3. Hva er årets julekalender på NRK?
    a) Julekongen
    b) Jul i svingen
    c) Snøfall

4. Hvilken kake er ikke en av de syv sortene?
    a) Pepperkake
    b) Sarah Bernard
    c) Krumkake

5. Hvilken nøtt lages marsipan av?
    a) Hasselnøtt
    b) Valnøtt
    c) Mandel

6. Hva tennes de fire lysene for i «Adventsvers»?
    a) Glede, fred, sult & miljø
    b) Lengsel, glede, håp & tro
    c) Lengsel, glede, håp & fred

7. Hvor ble Jesus født?
    a) Jerusalem
    b) Betlehem
    c) Nasaret

8. Hvor kommer trolig den opprinnelige nissen fra?
    a) Tyrkia
    b) Marokko
    c) Belgia

9. Hvilke navn er ofte sitert på en av de åtte reinsdyrene som drar sleden til julenissen?
    a) Donner
    b) Rudolf
    c) Jupiter

Når ringes julen inn på juleaften?
    a) 15:00
    b) 17:00
    c) 19:00

Bilderesultat for god jul

Svar: 1: b, 2: a, 3: c, 4: b, 5: c, 6: c, 7: b, 8: a, 9: a, 10: b

22. desember – Julekalender-rating

Luke 22 – Julekalender-rating

I år har MeldEPOsten fulgt nøye med på julekalenderne på TV-Norge, både nye og gamle, gode og dårlige. Her er MeldEPOstens julekalender-evaluering.

  1. Asbjørns Julekalender

Terningkast: 4

Kommentar: Her inviterer Asbjørn Brekke norske kjendiser til julestemning og en hyggelig prat. I kjent stil blir det ubehagelige spørsmål og misforståelser fra mr. Brekke. Ellers har du Tarald og Tørris med sine “Julegjøn” som et ekstra krydder i denne julekalenderen. Alt i alt en bra julekalender, men den når ikke helt opp i dette selskapet.

  1. Jul i Blodfjell 

Terningkast: 5

Kommentar: Selve konseptet om en julekalender hvor en person blir drept i hver episode er for genialt til å ikke bli bra. Julekalenderen følger den selverklærte “etterforskeren” Svein Soot og hans hjelper Nanna Soot i jakten på morderen. Med flere artige karakterer som f.eks. Atle Antonsen som spiller “Toffen” koste vi oss gløgg med denne.  Verdt å få med seg!

  1. Jul i Blodfjell 2

Terningkast: 4

Kommentar: Denne har vært vanskeligst å kategorisere, i og med at vi ikke har sett hele enda. Etter vår mening er oppfølgeren ikke like bra som sesong 1. I sesong 2 skal Svein og Nanna finne ut hva som skjedde med Sofia som forsvant julen 1999. Her spiller produsente vesentlig mer på den klumsete Svein, kanskje litt mye etter vår mening. Leder av “Blodfansen”, Bår, er et friskt pust i sesong 2. Konklusjonen er at dette er  helt klart en kalender verdt å bruke tid på å se.

  1. Nissene på låven

Terningkast: 5

Kommentar: Da var vi kommet til den 4 julekalenderen og nr 3 av 4 på lista hvor Atle Antonsen pryder en av hovedrollene. Nissene på låven er en fantastisk julekalender med mange vrier og vendinger, men er litt mer sløvt laget enn oppfølgeren. Siden den er eldst på lista glemmer vi ofte hvor original og genial ideen faktisk var da dette realityshowet kom på lufta i 2001.

  1. Nissene over skog og hei

Terningkast: 6

Nissene over skog og hei er simpelthen et program som får til alt vi elsket med nisssene på låven, men fikser opp i hullene og feilene der de er. Et såkalt realityshow med 24 deltakere kledd som julenisser, hvor en stemmes hjem hver dag, forbedret, perfeksjonert. Den ultimate julekalenderen.

  1. Juleøllkalenderen sesong 1

Terningkast: 3

Kommentar: Den første sesongen med juleølkalender fra Ylvis var underholdende nok, men det er bare så bra en juleølkalender kan være. Ihvertfall får vi med oss en rekke gode juleøl-ideer. Ylvis-guttas talent kommer som vanlig fram, om i mindre grad enn vi er vant til som følge av den gradvise reduksjonen av opptredenen deres.

  1. Juleølkalenderen sesong 2

Terningkast: 1

Kommentar: Større samling avdanka C-kjendiser skal du lete lenge etter! 

Visste du forresten ikke hvem Fridtjof Nilsen var før du startet å se denne kalenderen? Slapp av, du var er ikke alene. Han er nemlig den ene normalt fornuftige personen som redaksjonen visste at de trengte for at opplegget skulle ha noen form for orden og kontinuitet, og for å til en hvis grad slippe en isbit i den varme suppa av galskap til gjestene og de andre programlederne. Og har du klart å kjenne igjen over 60% av gjestene har jeg følgende nyhet til deg: Du har kastet bort livet ditt med å se på søppel-tv.


21. desember – Brev fra Tintin

Vi er nå langt inn i desember, jeg har ingen eksamener, solen skinner til klokken er fem og det er 15 grader ute. Ingenting å klage på ikke sant? Men her sitter jeg og kjenner at jeg savner Trondheim. Her sitter jeg altså og tar meg tid til å skrive en hyllest til Trondheim i stedet for å være ute å samle timer. Ok, det var en løgn. Jeg samler opp timer, som enhver banan bør… innendørs, på sofaen. Dere lurer nå kanskje på hvorfor jeg savner den mørke, kalde Trønderske atmosfæren.

Først og fremst savner jeg én spesiell person. Noen som alltid har vært der for meg, når jeg trengte noen å snakke med eller når jeg bare trengte en god klem. Jeg husker ikke antall koselige kvelder vi hadde på banansofaen sammen. Ja, jeg snakker om den varme og gode apen; Lars Lunde <3. Hvis du kan lese dette… som jeg savner deg!

Siden september har Olai og jeg tatt på oss oppdraget; å redde verden. IKKE. MER. KJØTT. Vel, ok, vi kjøper ikke kjøtt i butikken, men på en eller annen måte er det alltid noe kjøtt i burgerne og på pizzaene og i tacoen vi spiser… jeg forstår det ikke. Som dere vet så er kjøtt den primære næringskilden til enhver sann banan. Det er derfor også noe jeg savner; den konstante flyten av kjøtt til magen. Men vi har funnet sunne alternativer, som peanøttsmør (lol).

Lyset i Lyon er deilig, men kulden og snøen finnes ikke. Siden jeg ble litt norsk i fjor (ca. 1/22), så savner jeg skiturene! Hittil har jeg bare hatt én. Men ikke noe problem, formen er upåklagelig, og jeg knuser alle treningspartnere på samtlige treninger. Jeg er ferdig med søppelmedaljer, i år er det gull eller ingenting.

Hva med skole? Det var gøy å ikke gjøre noe i ett år, nå er jeg tilbake i realiteten til franske studenter. Jeg må stå opp tidlig for i det hele tatt å kunne trykke inn to treningsøkter om dagen… Det er ikke noe liv!

Men ikke alt er bedre i Trondheim. Det er fakta. Det første jeg tenker på er osten, og jeg utfordrer deg til å finne noen som sier motsatt. Fy, dere er ikke heldige med deres «ost». Og prisen på fast food, oh boy, det er så dyrt der oppe at jeg hadde glemt hvor godt det er! Jeg kan ikke tro at ingen av dere heller hadde prøvd fransk tacos, Olai og Håkon vet hva jeg snakker om. Oh boy, savner ikke tran heller, den dritten var ekkel, og jeg fikk fortsatt sol-depresjon. Det er som å ta på solkrem, som lukter dritt, og fortsatt bli solbrent, det gir ikke mening.

Der har du det, jeg savner det, jeg savner det ikke. Jeg er litt imellom. Som i alt finnes det både positive og negative sider. Men osten er desidert bedre i Frankrike. Og snøen er definitivt bedre i Norge. Shoutout til gutta på bananen som brukte meg som en måte å slippe å skrive et julekalender-innlegg selv, sterkt levert!

Kongen av underholdning

Tintin

20. desember – Gullaugrunden minutt for minutt

Dagens luke gir en presentasjon av den mest kjente og hellige runden i Lier: Gullaugrunden. Dette må være den eneste runden i Norge hvor det er motvind i alle retninger når det blåser.

Her er startpunktet, lett utforbakke:

Fortsetter videre til stedet hvor man vanligvis har flott utsikt innover Lierdalen:

Togstasjonen signaliserer starten på en 2,5km lang strekning, kun avbrutt av én 90 grader sving:

Strekning del 1, med svingen i den fjerne:

Nettopp rundet svingen og skuer nedover strekning del 2:

Her selger de forresten verdens største softis:

Merk dere navnet: Best på Lierkroa

Del 2 av strekning del 2:

Strekning del 2 var for lang til at jeg kunne få det med i ett bilde

Passerer barnehagen, vekker gode minner:

Og barneskolen. Synd at heiagjengen min ikke hadde friminutt, da pleier det å være rene Kollenpublikummet:

Nå gjenstår kun den siste kneika opp til mål:

Runden i sin helhet:

Gullaugrunden minutt for minutt er dermed ferdig, og Mutfak ønsker alle en god jul!

19. Desember – Menneskets beste venn

Nå som julen nærmer seg, er det mange der ute som ønsker seg en hund til jul. Vi på TurbO har gjort jobben litt enklere for deg som kunne tenke deg noen i O-gruppa som din nye bestevenn. Her følger en nøye analyse av utvalgte raser i Moholt kennel:

Siberian Sivert

Siberian Sivert

Siberian sivert er eventyrlysten, selvstendig, smart og energisk. Den trenger mye mosjon og aktivisering for å trives, ikke minst trenger den å få løpe fra seg. Rasen er svært sosial og trives best i flokk. En vennlig, men livlig og utadvendt rase, som oftest er reservert eller uinteressert i møte med andre raser. Siberian sivert bjeffer vanligvis ikke mye, men begynner gjerne å ule av forventning og glede i forbindelse med mating og interesse fra yngre tisper. Rasen er også kjent for å være paringsklar straks den møter disse yngre tispene. Trenger tidlig sosialisering for å venne seg til å omgås fremmede.

Bergensk Vorstehhund

Bergensk Vorstehhund

Vorstehhund finnes i fire utgaver, men den vanligste å se på O-løp i dag er den bergenske varianten. I likhet med siberian sivert, krever den mye mosjon og aktivitet for å trives. Derimot samler den smidige kroppen verken gjørme eller annen skitt, og et sterkt jaktinstinkt gjør den utmerket til målrettede løpeturer i skog og mark, såvel som en god disc-kompis. Generelt går denne rasen godt overens med barn da den er kosete, men av og til kan dens skøyeraktige trekk være for barnslig, selv for de minste. Vanligvis er rasen frisk og rask, men unødvendige treningsskader har en lei tendens å ramme bergensk vorstehhund. Lettskremt og begynner straks å pipe dersom det skulle banke på døra.

Eiken-asier

Eiken-asier

Opprinnelig stammer denne rasen fra Tyskland. Rasen er sosial og behøver nær kontakt med sine nærmeste, men mot fremmede kan den være reservert. Eiken-asieren er kjent for å være rolig og selvsikker, men også med en sterk egenvilje. Klok og smidig, men grunnet dens selvstendig kan den ha vanskeligheter for å lære nye ting. Rasen kan være sta, og derfor vil den ofte måtte bruke mye tid på nettopp å lære nye ting. Tross lite jaktlyst, er den en god treningskompis og en oppsiktsvekkende god klatrer. Rasen krever trygge rammer, og med konsekvent og kjærlig oppdragelse blir eurasieren en god familiehund. Eiken-asieren liker å leke, særlig å apportere, noe den bruker mye tid på da den ofte glemmer hvor den har gjemt lekene sine. Rasen ble først godkjent i 1973.

Korthåret Haldensk Gjeterhund

Korthåret Haldensk Gjeterhund

Den korthårede haldenske gjeterhunden kommer, som navnet tilsier, fra Halden, hvor den ble avlet fram sent på 1900-tallet til løping i terreng om natta. Rasen har et vakt og beskyttelsesinstinkt som man skal være klar over, kommer du for nær kan det resultere i høylytt knurring. Rasen fungerer derimot dårlig som jakthund da den lider av en sterk form for pasifisme. Denne kloke rasen er av natur dominant, og det er derfor svært viktig med tidlig sosialisering og trening. Er man for sent ute med sosialiseringen kan det resultere i at rasen overkjører de andre hundene med bjeffing om hvordan hundesamfunnet burde fungere. Rasen trenger mye fysisk aktivitet for å trives, men rasen har kjente helseproblemer som dårlige knær, noe som eier må være obs på. Korthåret haldensk gjeterhund krever, som navnet tilsier, minimalt med pelsstell.

Nina Scotia Duck Tolling Retriever

Nina Scotia Duck Tolling Retriever

Rasen er full av energi og elsker å leke. Den passer godt som familiehund, men den krever å få mye mental og fysisk stimuli for å trives. En impulsiv og nysgjerrig rase, som med fordel kan has i bånd når den tas med ut. Hunden kan utvikle en destruktiv adferd dersom den ikke får brukt seg nok, eller hvis den overlates for mye til seg selv. Ikke forvent mange stillestunder med denne hunden, da den har en tendens til å bjeffe utrettelig uansett tid på døgnet. Ikke gi denne rasen noe den må passe på, da rasen har en lei tendens til å miste personlige eiendeler. Det sies at man ikke skal gi hunder sjokolade. Denne rasen er intet unntak, og har attpåtil en sjelden type hundediabetes som gjør at man må være ekstra varsom med foret.

18. desember – God jul!

Nå som det er under en uke til sjølveste julaften vil vi ønske alle huere og heiere en riktig god jul! Ikke bare er semesteret så godt som ferdig (hurra!), men det er også året og tiåret. Det betyr også at vi står overfor et nytt tiår, med nye muligheter og nye sjuke opplevelser på Ut(vekslings)posten! Det er ikke uten grunn at vi ikke fikk printe julekortet vårt fra O-dag på noen av byens foto-sjapper, og at det må sensureres også her på Bloggen (kjøp krenkekrakk her).. De som husker de husker, og de som ikke husker inviteres på Exit-aften når som helst, Anna, Natasja og Pamela er klare for alt!

God jul og godt nytt år, sees i 2020!!!

17 desember – Ikke kødd med koden

I mangel på innlegg fra Hønseburet spyttes dette dummy-innlegget ut slik at kalender-widgeten skal ha rett dato.

16 desember – Sofies lyse idé

Sofie har sin første vinter nord for Oslo, og har oppdaget at verden er litt mørkere. Heldigvis har hun funnet en løsning. Vi på Skipp har ofte fått høre om hvor fantastisk den er, og lar henne slippe til i årets julekalender med det glade budskap, slik at resten av byen også kan bli inspirert!

God jul da folkens!

15. desember – Alternativ trening

Ammehjelpen har erfart denne høsten at det er lett å bli skadet og har derfor testet ut dans som alternativ trening både på o-dag og som julekalender innlegg. Vi har derfor danset en litt improvisert juledans som for forhåpentligvis får folk i julestemning nå som det nærmer seg slutten på eksamensperioden. God jul fra Ammehjelpen <3