Julekalender: Luke 10

Mengden grinebiting i O-gruppa har variert noe i det siste. Enkelte har påstått at terskelen for å grinebite har blitt for høy, andre ser på det som en positiv ting at det grinebites mindre. Vi på D-51 skal ikke ta stilling til dette, men har merket oss at etter opprettelsen av #grinebitere på Slack, har grinebitebegrepet skildd helt ut. Wikien er rimelig tydelig på hva grinebiting er:

Hvorvidt grinebitingen i #grinebitere grinebites av grinebitere iht. denne definisjonen kan diskuteres, men vi er hvert fall åpne for grinebiting fra flere enn de som oppfyller disse kravene. For eksempel ville det vært urimelig at Hansi ikke skulle få være grinebiter (jada, vi vet du var dugnadsansvarlig i 2013 og 2014, men det kvalifiserer neppe som “flere tunge verv”). Problemet vi på D-51 har identifisert er at folk tror at all klaging er grinebiting. Et skrekkeksempel ble nylig publisert i #grinebitere:

Dette er ikke grinebiting, dette er bare to litt for erfarne medlemmer av O-gruppa som sutrer over at de ikke greier å avtale en treningstur på Slack. At Eirik måtte springe uten Sofie i Estenstad fordi han ikke hadde reagert på Sofies innlegg er sikkert leit og alt det der, men det er ikke grinebiting. Slike intriger er innafor (og oppfordret), men spre intriger og rykter på bull, TPM, trening eller annet passende sted, ikke kall det grinebiting.

Vi har uten hell prøvd å få inn en ekstern ekspert på grinebiting-fagfeltet for videre utredning, men Skogan har dessverre ikke svart på våre henvendelser. Forhåpentligvis kommer det en krass kommentar på nynorsk når du minst venter det.

Heldigvis finnes det håp. Hederlige sjeler som forstår grinebiting, og bruker den som skal brukes: Til å opprettholde gårsdagens tankesett og moral. Vegard viser hvordan det skal gjøres:

Her får vi så hatten passer for å være for kjipe og late til å dele ut glansende julekort fra en eller annen fotobutikk. Et symptom på dekadens fra et erfarent o-kjøkken.

All ære til Vegard for å vise hvordan det skal gjøres, og til alle dere andre: Lær dere forskjellen mellom generell klaging og grinebiting.

One thought to “Julekalender: Luke 10”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *