Velkommen til nytt studieår med O-gruppa!

August 2022

O-gruppa er en av de største og mest aktive i NTNUI. Vi har mer enn 140 medlemmer, men har alltid plass til flere!

Vi har fellestreninger nesten hver dag. De fleste er løping med eller uten kart, i tillegg til to ukentlige styrketreninger der stabilitet står i fokus.

Våre treninger er åpne for alle NTNUI-medlemmer. Medlemskap kan kjøpes på Sit-treningssenter eller på nett. Se https://ntnui.no/blimedlem/. Du må også registrere medlemskapet ditt i dette skjemaet.

Den beste måten å få informasjon om det som foregår i o-gruppa er ved å følge med på Slack og e-postlistene våre. (Slack er en app til mobil og pc der kommunikasjonen er oppdelt i forskjellige kanaler slik som #bull, #lunsjdate og #treningssnakk, som man melder seg inn etter eget behov ved å trykke på “+”-knappen.) Her kommer både stort og smått slik som avtaler om kjøring til løp eller hvor helgas bankett er. Det viktigste på maillistene er ukas treningsplan, som trenerne sender ut hver søndag kveld.

Uansett om du er nybegynner eller en erfaren o-løper, er det lurt å møte opp på vår Bli-kjent-kveld på Studenterhytta torsdag 15. september. Dette er en gyllen anledning til å bli bedre kjent med o-gruppas øvrige medlemmer. Der blir det først en orienteringsøkt, hvor nybegynnere vil få god hjelp og veiledning av mer erfarne NTNUI-løpere. Deretter blir det informasjon om o-gruppa og kveldsmat inne på Studenterhytta. Kvelden en sponset av vår hovedsponsor Sweco. Mer informasjon om arrangementet og påmelding kommer etter hvert på denne siden.

Treningene starter opp mandag 22. august. Endelig starter vi på en ny treningshøst uten koronarestriksjoner! Dette medfører at det vil bli færre treninger hvor det blir påmelding til hver økt på hjemmesiden – så her er det bare å møte opp! O-tek vil fortsatt ha påmelding på hjemmesiden (evt. Slack) mtp. printing av kart.

Normalt pleier vi å ha et oppsett for treningsuka i sesong, og et litt annet oppsett for treningsuka utenfor sesong. Utenfor sesong har vi generelt lenger intervaller, litt mindre o-tek og baneøkt på fredager.

For erfarne orienteringsløpere vil KM-helg på Byåsen 27.-28. august være knallstart på o-karrieren i NTNUI.

Helgen etter, 2.-4.september, arrangerer vi Tour de Trondheim. Her kan man delta selv eller melde seg til å hjelpe som arrangør.

Et annet høydepunkt utover høsten er det tradisjonelle Hu og hei som vi arrangerer er fredag 30.september-lørdag 1. oktober.

Treningene

Treningsuka kan variere noe avhengig av ulike arrangement som dukker opp og tilpasninger. Her er en oversikt over en vanlig treningsuke i sesong:

Mandag: Felles løp fra TPM (Treningssenteret på Moholt) kl.18:00 før styrke på Dragvoll Idrettssenter kl 18:45 (evt. på zoom kl.18:45). Det vil også være mulig å kun løpe en lenger tur, f.eks til Lia eller Ladestien, med oppmøte på Grounden (Vollyballbanen ved Bunnpris). På vinterhalvåret arrangeres det også o-teknisk trening med start samtidig fra TPM.

Tirsdag: Skogsintervaller på sti. Vi vil variere mellom rundene: Vogel (https://www.strava.com/segments/7336646), Fuglemyra (https://www.strava.com/segments/7937007)  og Tømmerholt, med mer.

Onsdag morgen: Styrke på Idrettbygget ved Gløshaugen kl. 8:05. Felles løping ned fra TPM kl 7:45 for de som ønsker det.

Onsdag ettermiddag: Rolig o-teknikk uten poster, kan være en momentløype.

Torsdag: Intervaller på hardt underlag. Optimalt ville vi variert mellom å ha intervaller på festningen og Øya. I sesong vil vi variere mellom kortere intervaller på ca.1-4min.

Helg: Langtur kl.10:00 enten lørdag eller søndag (dette kan variere). En hardøkt o-teknikk med poster. Fram til NM vil vi prøve å legge disse i NM-relevant terreng. Eventuelt O-løp i helgene.

For påmelding på hjemmesida anbefaler vi alle å lage en bruker på hjemmesida. Da har du mulighet til å endre/slette påmeldinger du lager. Det gjøre her!

Det vil settes opp en kjørekabal for o-tek økter som er i kjøreavstand. Der kan du skrive deg opp, enten som sjåfør eller passasjer. Følg med på treningsplanen på hjemmesiden eller på mail for oppdatert informasjon og oppmøtested. Vi arrangerer felles kjøring til våre treninger, der sjåføren får betalt 40 kr fra hver passasjer.