Julekalender luke #12

For oss på Høydepunktet handler jula stort sett om baking og spise gode julekaker. Vi vil derfor benytte muligheten til å dele våre aller kjæreste oppskrifter med dere, slik at eksamensperioden forhåpentligvis blir litt lettere og dere får varmet opp litt til alle julekakene. Det finnes nemlig alltid en grunn for å bake, enten det er for å feire en bra eksamen, sørge over å kanskje måtte ta en kont eller to, eller bare prokrastinere litt.

og siden det er lucia i morgen, slenger vi med en oppskrift på lussekatter også!

200g smør

5 dl melk

1 pakke gjær

0,25 g gurkemeie

ca. 1 ts salt

2 dl sukker

2 stk. egg

ca. 15 dl hvetemel

rosiner til pynt

egg til pensling

Fremgangsmåte: Bland alt det tørre. Varm melk til ca. 37 grader og rør inn egg. Bland alt godt sammen. Ha i romtempererte terninger av smør og elt deigen. La heve i ca. 30min. Rull ut til pene lussekatter. La heve i ca. 30min. Pensle med egg. Stek på 225 grader i ca. 10 min. Kanskje blir de like fine som Åsne sine:)

Åsne sine^