Geilo 4-dagers: Mange sterke løp og én sterk spurt

I underkant av 30 NTNUIere fant veien til Geilo for å løpe tre mellomdistanser og én sprint. I tillegg hadde arrangør laget spurtkonkurranse, med grønne tøyer til raskeste mann og kvinne hver dag. NTNUI endte med tre sammenlagtseiere; Vegard Guldbrandsen (H21), Clemens Sundby Øxnevad (H19-20) og Andrea Ranvik (D19-20). I tillegg fikk vi sju etappeseiere og én spurtseier

Dag 1 foregikk i fløteterreng med groper og maurtuer som stilte krav til nøyaktighet. I H21 var Øystein Fruseth Christiansen maks uheldig. Brikka døde, og fordi det var fri start kunne ikke arrangøren fastsette noen tid. Øystein ble disket selv om back-up lappen viste alle stemplingene. Likevel ble det fire NTNUIere på toppen. Sander Arntzen var best foran Vegard Guldbrandsen og Ulrik Astrup Arnesen. Aslak Heimdal fikk den sure fjerdeplassen, men klinte til i spurten og vant spurttrøye. På damesiden var Margrethe Wisløff beste NTNUIer i D21 med 5. plass, bare 3 minutter bak Marianne Andersen. Mens Jenny Baklid vant D19-20.

Aslak, fra spurtfamilien Heimdal, stod for ukas sportslige høydepunkt da han vant spurten dag 1. Foto: Terje W. Pettersen

Dag 2 bød på sol, sen start og sprint. Heldigvis hadde farmora til Ole Jørgen en nydelig seter på golsfjellet der en andel av NTNUIerene kunne ha førsteøkt og kaffe mens man ventet på starten. Sammenlagtvinner i H21, Vegard Guldbrandsen, hadde følgene å si til bloggen: “Det er klart fasilitetene og miljøet på Lagmannsgardstølen 25 var avgjørende for mine to etappeseiere, og sammenlagtseieren, i Geilo 4-dagers. Ole Jørgen har ikke bare stått for lånet av stølen, han drar meg også ut på morgenøkt og passer på væskeinntaket mitt”

Lagmannsgardstølen IF lader opp til fredagens sprintløp

Uheldigvis ble det ingen spurtseiere for NTNUI-gjengen på dag 2. Undertegnede hadde beste spurttid med 2(!) sekunder, men fikk ikke godkjent stemplinga på siste post. Heldigvis sørget Clemens og Vegard for at vi kunne trøste oss med seiere i henholdsvis H19-20 og H21. I D21 var Tilla vår sterkeste med 4. plass og i D19-20 ble Andrea nummer to.

Det spurtes forgjeves. Foto: Terje W. Pettersen
Clemens løper inn til seier. Foto: Terje W. Pettersen

Dag 3 var nok en mellomdistanse. Denne gangen var det en steinete skråli der det var vanskelig å få opp tempoet. Vegard og Jenny viste at de behersket dette også, de tok begge ukas andre etappeseier i H21 og D19-20. Clemens og Tilla var våre beste i H19-20 og D21 med 3. og 8. plass.

Vegards veivalg dag 3

På dag 4 skulle det hele avgjøres. Slalåmbakken ved arena ble besteget på vei til start, mens gradestokken krøp ned til ensifret og regnet dryppet ned. Løypene startet med downhill i en steinete og vanskelig skråli, før man fikk lange ut på sti og myr rundt arena. H21 ble nok en gang dominert av NTNUI. Ulrik leverte et nesten feilfritt løp, og vant foran Aslak, Henrik og Vegard. Sammenlagt vant Vegard foran Ulrik, mens Sander, Henrik, Styrk og Aslak også ble topp 10 sammenlagt. I D21 ble Hanne nummer seks og beste fra NTNUI. Samme plassering fikk hun sammenlagt, rett bak Tilla som ble nummer fem. I H19-20 var dagens sterkeste NTNUIer igjen Clemens med en andreplass, han sikret med det sammenlagtseieren. Andrea ble nummer 5. siste dagen og det holdt til NTNUIs tredje sammenlagtseier.

Gratulerer alle sammen med flotte løp, også de som ikke er nevnt, og tusen takk til arrangører for bra opplegg.