3. Desember – Styre inn/styre ut

Spør NTNUIere hva de synes om generalforsamling, og du vil høre et smalt spekter av meninger, fra “Tar for lang tid” til “Kjedelig og det tar for lang tid”. Spør om hvordan penger skal fordeles mellom påske- og tiosamling, og noen vil bli sinte!

Valg av styret er åpenbart et kjedelig tema. Mange velgere, få å velge mellom og enda færre som vil bli valgt. Her trengs endringer. Men hva da? Et hovedprinsipp lagt for denne saken er at styret og dets leder, heretter kalt president (kulere) får mer makt og dermed gjør posten mer attraktiv. Her er noen forslag!

Rangert valg

Ved rangert valg stemmer borgere på flere kandidater: et førstevalg, andrevalg og så videre. Hvis ingen kandidater mottar mer enn halvparten av stemmene, blir den minst populære kandidaten fjernet, og de resterende kandidatene blir låst i et rom uten vinduer for å avgjøre “hvem som vil ha det mest.” Den minst populære kandidaten beklager å ha kastet bort alles tid og bestiller pizza.

Rangert valg Plus ™

Dette er det samme som rangert valg, med unntak av at seerne kan se en live-strøm inne i det vindusløse rommet for 199,-.

Tautrekking

Herman Kragere samles ved Bunnpris, Alléere ved Rema. Hver gruppe griper tak i den ene enden av et tre hundre meter langt tau og på Stafferns (nøytral Volling) telling til tre, trekker med alle krefter. En bandana er bundet til midten av tauet; den første siden som flytter den bandanaen ut av innkjøringen til TPM vinner presidentskapet og har rett til å bestemme oppmøte for økter resten av året. (Tredjeparts velgere kan se handlingen personlig eller fra hjemmet sitt.)

Quiz Show

Hvert o-kjøkken får velge tre av sine skarpeste, mest fremtredende støttespillere og møtes i en times lang kamp med kløkt, moderert av Dan Børge Akerø, livesendt på statskanalen midt i beste sendetid (på en lørdag selvfølgelig).

Vinnerlagets kandidat blir president; andreplass går hjem med et eksemplar av QuizDan og NRK-kopp.

Hunger Games

Konspetet sier seg selv, men det kan bli konsekvenser i etterkant, men ville det ikke være gøy å se på det? Og som de sier i filmen selv “Ingen anstendige vinner noensinne lekene”. Ville jo vært gøy med ****** som president…

Lotteri

Hvert fjerde år forbereder innbyggerne på et okjøkken papirlapper og tegner en svart prikk på alle unntatt en. På valgdagen stiller kandidatene til en offentlig trekning. En etter en blir de kalt til å ta en lapp fra en boks. Kandidaten som velger blank lapp vinner presidentskapet; alle andre må stille på Bekkendugnad.

Steel-Cage Death Match

Denne er selvforklarende og elegant i sin enkelhet. Men er o-løpere virkelig klare til å dra dit? Herregud, ja. Ingen spørsmål. Skal vi? Kanskje ikke. La oss gå videre.

Vanskelig-å-navngi-variant

På valgdagen avgav velgere over hele Moholt sine “stemmesedler” i form av røde eller blå kuler. Reglene varierer fra o-kjøkken til o-kjøkken, men disse klinkekulene kan sendes til lokale valgkontorer eller føres personlig til sertifiserte avfallstrakter som deponerer dem på trådspor. Disse sporene tar kulene på en lunefull berg-og-dal-bane på en reise til det statlige valgkontoret (Staffern på Voll), hvor de faller fra en renne i taket til stor skål på en vekt. Til slutt synker vekten lavt nok til å trykke på en bryter, som starter en vifte, som blåser en leketøyseilbåt over et barnebasseng, på den andre siden av en oppblåst ballong. En nål festet til båtens baug sprenger ballongen, og skremmer en nærliggende velger, som løper over rommet og trekker en blå eller rød spak, og registrerer en stemme for enten den Herman Kragiske kandidaten eller den Alléanske.

Et sted der inne utløser kulen også en serie mekaniske armer som tenner en gassbrenner under en stekepanne og steker et egg – en godbit for velgeren!

Vanlig valg

Hver velger avgir sin stemme til sin foretrukne kandidat. Til slutt telles stemmene og kandidaten med flest stemmer vinner.

Ved andre tanke, glem denne. Det er kjedelig!

Gustav Fiskum

Den ekte GHF, blir ikke mer ekte enn det.