De Olympiske Leker 2020

Sent en mandags kveld, lenge etter vi på Ullers hadde gitt opp at TurbO ville ha faddermiddag med oss, tikket det inn en overraskende melding i felleschatten.

Ettersom TurbO tar smittevernet veldig alvorlig fikk vi ingen fysisk innbydelse, men en digital innkalling til det 32. sommer-OL (selv om enkelte i vertskapet var uenig i denne nummereringen). Destinasjonen var flyttet fra TokyO til TurbO, og var som mye annet dette året et ByInvitationOnly-arrangement.

.

.

Selvfølgelig var de 12 utvalgte til OL fra o-gruppa, men for å få til nasjonalkampen vi kjenner fra OL ble vi etter tilfeldig trekking av TurbOs assistent Erlend Nilsen Sandnes fordelt i lag etter fargene på OL-ringene.

.

Da alle hadde ankommet not fash8nably late til Gustavs store fortvilelse ble vi med velkomstdrinken sent ut i gangen mens Gustav gjorde de siste forbederedelsene. I gangen fikk vi utdelt et oppdrag av Erlend som vi skulle gjennomføre i løpet av kvelden uten at de andre lagene skulle skjønne det. Dette førte blant annet til at Gustav ble veldig opptatt av melk resten av kvelden, Bjørn Anders bannet hele tiden mens Tonje ikke vil innse at Erlend forlot oss og kalte Kristian konsekvent for Erlend.

.

.

Videre ble det tatt et fellesbilde av kohorten der det var litt uenighet om vi skulle være alvorlige eller glade.

.

.

Den første OL-øvelsen som ble presentert var den klassiske individuelle øvelsen “Vektoppgang”. Hvert lag skulle velge en person som skulle prøve å gå opp mest mulig i vekt i løpet av kvelden. Her imponerte Tonje med å gå opp over 2 kg i løpet av den første timen, Bjørn Anders med en jevn vektøkning og Kristian med å gå opp over 4 kg totalt. Alt dette ble gjort med den typiske OL-dietten tapas med drinker.

.

.

Under maten var det klart for den andre OL-øvelsen, denne gangen en lagkonkurranse. Øvelsen var “Quiz – malerier fra rennesansen” der vi skulle bestemme hvem av oss som var malt på de 12 ulike maleriene til Gustav (via en app). Der fant vi ut at hvis vi hadde levd i renessansen hadde ingen av oss vært glade, så vi var enige om at det var godt vi istedet lever i dette årtusenet.

.

.

Deretter ble det en stafett i form av OL-øvelsen “Digital mimelek”. Som det meste annet dette året ble det selvfølgelig gjennomført som videochat, der en på laget var i stua og skulle finne en post-it lapp ved hjelp av mimingen til de andre to på laget som var på et rom. Da jeg brukte lengre tid på å finne min lapp enn hele det røde laget brukte til sammen, skapte vi på det blå laget i det minste god underholdning for resten mens de ventet på at vi skulle bli ferdige. Etter enda en lagøvelse i form av “Quiz – fra høggø” ble det tilslutt den typiske OL-øvelsen “Beat for beat”, der DJ KNS fikk meg til å synge kjærlighetsang på kjærlighetssang. Dette satt alle såpass ut at jeg fikk faket at jeg fikk krampe under en kamp om å få mikrofonen og fikk Bjørn Anders til å tøye meg i sofaen uten at noen la spesielt merke til det (Mission completed Erlend).

.

.

Tilslutt var det kåring av vinnerlaget før jeg og Bjørn Anders endelig fikk bli med resten av o-gruppa på raidingen. Etter nok et mislyket forsøk på å få tilbake ledervesten prøvde jeg å snike med meg OJ og Hanne inn på TurbO.

.

.

Dette gikk ikke da jeg kom tilbake til en typisk koronavennlig ByInvitationOnly-bankett. Ingen andre fikk slippe inn å spre smitte i kohorten, til resten av o-gruppas store fortvilelse. Ikke en gang Erlend fikk delta, så det sier sitt.

.

Bilder fra innsiden.

.

Som alltid ble OL avsluttet med en folkefest i gatene (les #rundkjøringa) der resten av o-gruppa tilslutt ble inkludert <3

.

Marte Hoff Hagen

Leder NTNUI Orientering

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *