En kveld med 5-mil i rundkjøringa og kollenstemning

Tre timer før Trondheim kommune kalte inn til pressekonferanse om stopp for publikumsfesten nektet advokaten for at kommunen hadde ansvaret. Parnasset kontaktet selv Helsedirektoratet – som ga grønt lys til en heidundranes skifest og faddermiddag sammen med EldodradO. Ingen corona tar knekken på en ekte Kollenfest!

Laget som vant: “Det ene laget”

Etter en særs snøfattig sommer var løypeprofilen noe annerledes enn den tradisjonelle. 50-kilometeren ble fordelt på fem mann på to konkurrerende lag – en komplett blanding av løpere, støtteapparat og publikum henta rett fra Parnasset og EldoradO (Marius Staff og undertegnede ble headhuntet).

Kaffecolaen (med noe attåt?) var dog den samme som den alltid vært. Sportslig kan det meldes om utette dueller og seier til det ene laget. Etter rennet ble det (nesten bålgrillet) pølse i brød, som kveldens første rett (nesten ute på Frognerseteren), i vårsola (ja nesten). FOR en fantastisk sportslig usportslig oppvarming til kvelden!

LØYPEPROFIL (100% FIS-homologert 5-milstrasé)

NRK avholdt som vanlig intervjuer etter rennet i mixed zone, og ifølge riksmedia har kommentarene fra deltakerne aldri vært mer sportslig relevante:

«Ingenting er så kult som rumpeldunkjenter» – Lavran

«Ingen problemer, vi sender uansett Audun først som prøvekanin hvis noe er farlig» – Hele EldoradO

«I Finnmark får de faktisk betalt for å jobbe» – Marius

Ellers melder NRK også følgende:

«Mye av innsatsen i løpet av dagen har vært rettet mot en gruppe unge mennesker der mange var tynnkledde og samtidig svært sjanglete på ski» sier Arve Røtterud i Oslo politidistrikt til NRK. Politiet anslår at det har vært mellom 4-5000 mennesker langs løypene i dag – langt færre enn det pleier å være på en «vanlig» rundkjørings-fredag.

Fra politiloggen får NRK opplyst følgende:

  • En person er pågrepet for kroppsskade etter å ha vridd anklene sine te helskotte i forbindelse med rulleskigåing.
  • To personer er kjørt i arresten etter at de ikke etterkom pålegg for aking i trappeoppgang.

Etter rennet tok vi linje 1 på T-banen rett ned til ParnassBab&Grill for noe veltrengt nattmat. Kebab i pitabrød med salat, saus og godt i koppen sørget for å holde oss langt unna næringssmellen mange timer til. Det var en ære å se hele Parnasset i såpass «storform» langt utover nattetimene.

Etter 3 runder vaffel til dessert (nesten bålstekte) et stykke ut på kveldskvisten ble det dags for å teste ut akebakkene i HK3-5. Etter å ha testet de meste av ak-bare gjenstander så rangerer vi topp 3 til å være:

1. Ufo-akebrett: fleksibelt, god kontroll, vondt i rompa

2. Kjøkkenbenk: ekstremt høylytt, livsfarlig, lynraskt

3. Sofapute: vattert, myk og deilig. Elendig gli(smøring?), trygt.

(3.5 Kombinert kjøkkenbenk og sofapute: sofaen revnet, men tanken var god)

Som de morgenfuglene og ikke-natteravnene Parnasset og EldoradO er, ble det tidlig nach-stemning og dags for litt hyggelig «brytekamp». Ikke minst ble det sosialt samvær i rundkjøringa med alle andre o-kjøkken som hadde ønsket å være på faddermiddag med oss. Dette ble selvfølgelig streamet på Zoom «mtp. smittevernhensyn», men det var for god stemning for å ikke møte opp, tydeligvis!

Til slutt vil vi som alle andre idrettsarrangement takke sponsorer og samarbeidspartnere. Uten dere hadde det bare blitt helt middels fantastisk!

Compass Club (amazing vaffeljern)  

Utposten (Soundbox slik at vi kunde underholde hele Moholt med renn-musikk)

3.post og Stayfast.no (lynrask handel av briller til Lavrans akutte behov en fredags kveld)

Bananen Bar (Steppet inn som dommere og opphausing i rundjøringa)

LedX med en jæskla masse lumens (som gjorde det mulig å se hva som ble streamet på Zoom)

Nå er det bare å glede seg stort til ny middag med EldoradO<3 Kanskje Marius tar og arrangerer hele greia for dere også?

Digital klem og kjærlig hilsen:

Parnasset(-s sidekick Sofia)

Sofia Haglund

tastaturhakker

One thought on “En kveld med 5-mil i rundkjøringa og kollenstemning

  1. Eldorado må på behandling! Alle vet at det er mer aero å ikke bruke hjelm!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *