NM sprint – grønne kanoner i Haugesund

Etter en kort, men skogspreget sesong var det tid får å teste utbyttet fra vinterens svingtrening i Leangen. Resultatet ble slående, og både
lagets etablerte stjerner og høstens nysigneringer leverte på øverste hylle. Her har verdens beste Lundanes oppsummert helgen:

Torsdag kveld 25. september ankom en gira grønn-gul-svart gjeng Haugesund lufthavn, fikk kapret taxier i regnet og kommet seg avgårde til løperhotellet. Etter en god natts søvn og Rogalands beste frokost ventet 2-4 timer i karantene ut fra hvor (u)heldig man var. Der fikk man god tid til å reflektere over de viktige beslutningene i livet; valget mellom tights og shorts, og hvilken håpløs måte man skal brette det neste papirflyet på.

Alle foto:
Jan Kåre Ness og Espen Thoresen

Arena for alle løpene var foran Norges flotteste og mest rosa rådhus, et par minutters gange fra hotellet.

På sprinten var det juniorene som sto for medaljene, der våre nye stjerner Jenny og Sigurd tok hver sin bronse. Også Aurora, Hedda og Aslak løp gode løp innenfor topp 7. Jørgen var bare ett fattig sekund unna bronsen i H21, Ingrid ble nummer 5 og Ane 6.

Lørdag var det klart for knockout-sprint, og hele 16 grønnkledde tok seg videre fra prologen. I semi-finalene var det runners choice, høy fart og tette dueller. NTNUI-erne som røk ut var spente tilskuere til finalene og fikk sørget for huing og heiing på passering og spurt. Jenny og Aurora tok seg til finalen i juniorklassen, som endte med en ny bronse til Jenny og 5. plass på Aurora. Sigurd tok en sterk sølvmedalje. I herrefinalen fikk Jørgen revansje fra dagen før da han spurtet inn til bronse. I damefinalen ble Anu nummer 4 og Ane 5. Også Hedda, Anders, Aslak, Ulrik, Markus og Vegard fikk topp 10-plasseringer.

På søndagens sprintstafett stilte vi med hele 6 lag, og vi ble også beste 1., 2., 3., 4., 5. og 6. lag! Førstelaget måtte finne seg i å være favoritter etter seier i fjor, og innfridde så det sang. Ane åpnet med en sterk 1. etappe, før Audun sørget for luke på 2. etappe. Jørgen bevarte luken og Anu cruiset inn til gull, nesten halvminuttet foran Fossum. 2. laget med Jenny, Sigurd, Ulrik og Ingrid kom på en sterk 5. plass, og 3. laget lurte seg som en gjedde i sivet inn til 9. plass. 4. laget sørget for en tredjedel NTNUI i topp 12, mens 5. og 6. laget hadde en hard fight om 25. plassen, der 5. laget holdt unna.

Skål for en bra helg!

Tarjei Holo

Eneste som har vært regjerende mester på Bakrusspretten to år på rad