NM-uka del I – et eventyr i Mostadmarka

Hver september går NM-uka av stabelen ett eller annet sted i vårt langstrakte Norge, og i år var turen kommet til Mostadmarka i Trondheims bakgård. Med tio, jukola, verdenscup og VM ute av spill, var dette arenaen for å vise at vi er verdens beste klubb også i år. Her kan du lese hvordan det gikk.

Mange NTNUIere i aksjon. Alle bilder: Per Ivar Skinderhaug

NM-uka varer jo som kjent ikke en hel uke, men allerede torsdag 10. september var det klart for langdistanse som i år innebar alt fra 6 km for juniorjentene til 13,5 km for seniorgutta med tungt trønderterreng. Dette er selvsagt ikke nok til å skremme en NTNUIer, så hele 51 av dem hadde funnet veien til startstreken! Både i de to eldste juniorklassene og seniorklassene stilte håpefulle grønnkledde med målsettinger på hele spekteret.

I juniorklassene ble det levert mange gode løp, anført av femteplasser til Aslak og Aurora, sjetteplasser til Hedda og Johan og nykommerene Anders og Sigurd på 7. og 10.. I dameklassen ble det mange tette oppgjør, der Ida knep 8. plassen med 1 sekund foran Anu og Margrethe vant HemMA-duellen mot Nina med 6 sekunder litt lenger bak. I herreklassen var flere av kanonene våre fremdeles hjemme å ladet opp, uten at det viste seg å være noe problem. Audun leverte en knallsolid åpning og bygget seg etter hvert opp et lite, men effektivt tog. Lenger bak løste favoritten Olav Lundanes oppgavene dårligere, og det ble etter hvert klart at ingen kunne tukte Audun. Med på toget var også Jarvis, som dro i land femteplassen. Her er Auduns fortelling om løpet:

Slik sesongen ble var NM-uka på hjemmebane, som det må kunne kalles etter å ha bodd fire år i Trondheim nå, både mitt og mange andres hovedmål i år. Det ga ekstra motivasjon for å løpe bra med et så godt startfelt. Etter mye solid løping både teknisk og fysisk i det som har vært av løp i år var jeg optimistisk på at gull var et realistisk mål med et godt løp! Analyse av løpet finnes i kartarkivet. Kort oppsummert gjennomfører jeg et solid teknisk løp og tar gullet hjem til NTNUI og Bananen Bar. Endelig en medalje jeg kunne bære rundt halsen med hevet hode.
Mitt digitale kartarkiv :: NM lang (10.09.2020)

Audun “peak” Heimdal, Champ
Hhv. regjerende og abdisert langdistansekonge

Fredagen var det duket for årets viktigste løp for seniorene, NM mellom kvalik. Med 81 (!) startende var det duket for NTNUI-show! Med en blanding av uthvilte bein og langdistansebein angrep Armefeldts soldater den teknisk vanskelige løypa med både mye og vinne og mye å tape. Og om de seiret på slagmarken! De holdt hodene kalde slik at hele 18 damer og 12 herrer kvalet til A-finalen, kronet av knallsterke heatseire fra Emil og Audun. I tillegg kvalifiserte hele 51 løpere seg for B-finalene!

Fortsettelse følger….

Tarjei Holo

Yrkesinfluencer

One thought on “NM-uka del I – et eventyr i Mostadmarka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *