Brukssamling

Ganske presist klokka 12:00 satt 50 NTNUI’ere klare i bussen på vei til Bruks. Folk var så presise at bussen faktisk kjørte FØR estimert avreise. Så klare var vi for å endelig se skikkelig vinter og snø igjen.

Første (egt andre) stopp på veien var i Funäsdalen hvor kveldens middag, taco for 9/10 hytter, nok sjokolade for mange og lange skiturer, kakeingredienser og annet snacks ble handlet inn. Her var det ikke en like presis gjeng som kom tilbake til bussen…

Etter rundt 4 timers busstur var vi endelig fremme i Bruksvallarna. Selv med 50 o-løpere var det ikke barebare å finne frem til hyttene ved bruk av hyttselskapets kart. Men til slutt var alle inne på hyttene og i gang med å gjøre seg klare til første økt. De fleste valgte å skøyte en tur innover mot Klinken. Føret var raskt, så kilometerne fløy av gårde. Noen få prøvde seg oppover på fjellet med ulik suksess (stooor fordel med felleski der).

Smørebod inne i hytta

På dag to var det en ivrig gjeng som møtte opp, flere med sekk klare for den klassiske polferden til Funäsdalen. Andre tok turen over fjellet og innover til Klinken og Ramundberget. Mellom øktene var det god tid til både kakebaking og badstuekos.

Andreøkta besto for mange av skileik, mens andre gikk enda en langtur. På skileiken var det full fart og det var tydelig at flere hadde savnet å leke litt. Heldigvis ble det ingen knekte ski!

På kvelden var det tid for den tradisjonsrike kakekonkurransen. For å bli ekstra kakesultne var det først en quiz, hvor vi ble enda bedre kjent med hverandre. Quizen bestod av 50 spørsmål, et om hver person på samlinga. Kakekonkurransen foregikk på to hytter, hvor det var mange kreative og gode kaker. Vinnerne ble sitronkaka og Olavs eplekake.

Med ekstra mye kakekrefter fra gårsdagen var det klart for den siste skituren på søndag. For flere var det nok med en tur inn til Ramundberget eller Klinken, da det både blåste en god del og det ventet en varm badstue tilbake på hytta. Andre måtte gå en god del flere kilometer for å bikke den magiske grensa 200km eller sette ny rekord. I år klarte Johan å gå over 200km og Rasmus satte ny rekord med hele 252km!!!

Klare for siste skituren

Tusen takk for en finfin tur!

Idunn Haavengen

Digger NTNU Moholt

One thought to “Brukssamling”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *