NSM 2019

6 forventningsfulle deltakere la i vei i retning Finland tidlig en torsdagsmorgen. Siden NSM i år ble arrangert i Turku/Åbo bestemte Admiral Ronja at reisen skulle gå med fly til Stockholm, med mellomlanding i Oslo, og videre med Silja Line til Turku. Allerede på Gardermoen mista den strukturerte gjengen nesten flyet videre til Stockholm etter å ha brukt litt for lang tid på å jakte godis i taxfreen. Problemene fortsatte på Arlanda der den ene i reisefølge mista bagasjen og det største surrehodet i reisefølget rotet bort PCen sin. Etter mye om og men kom vi oss i en taxi i retning terminalen. Siden vi var litt tidlig ute til båten, ble den ekstra tiden brukt til å nyte den nydelige, stjerneklare utsikten over Stockholms havn.

På båten inntok vi buffeten og nøyt mangfoldige utvalget. Buffeten ble som vanlig avsluttet med “allsang” og sanggleden fortsatte utover kvelden med karaoke. På karaoken møtte vi en annen gjeng satsende NSM deltakere, i form av 6-8 nye svenske venner. Det ble en tidlig kveld da vi så rutinerte som vi er visste at flere harde konkurranser ventet. 

Grytidlig neste morgen ble vi nesten kastet av båten en time for tidlig av litt for engasjerte vaskedamer. I et forsøk på en grytidlig morgenøkt brukte vi en time på å vandre inn til sentrum med litervis med bagasje på ryggen. Som restitusjon ble de maaange timene frem til innsjekk på hotellet brukt på kafebesøk, shopping, museum, ligretto og skolearbeid. Nå ble troppen også endelig fulltallig da vår mest julekalenderglade utøver endelig ankom Turku. 

Endelig var det klart for første konkurranse: Nattsprint. Etter å ha sikret seg den mest moderne hodelykten som selges på Værnes flyplass på vei til hadde vi spesielt store forhåpninger til vår mest teknointeresserte løper. Prestasjonen var som forventet, bortsett fra en ulykkesfugl som dessverre slo opp en gammel skade underveis. Kvelden ble avsluttet med en sosial sammenkomst med de usosiale finnene. 

Tidlig lørdag morgen var alle klare for det viktigste løpet, langdistansen. Her hadde både vi og de finske arrangørene skyhøye forventninger til oss. Ingen NTNUIere gikk seg vill under løpet og etterpå var stemningen god på bålpost. På vei hjem ble vi invitert med i sauna av noen finske løpere, men dessverre ble veien dit litt for lang for slitne kropper. Taxi ble bestilt, og vi holdt motet oppe mens vi hygget oss i eget selskap. Etter en kjapp, oppfriskende dusj gikk veien videre til kveldens buffet. Her fikk vi for andre gang servert buffet, og finnene hadde heldigvis blitt varmere i trøya. Så NSM ble avsluttet med en riktig trivelig kveld. 

Søndag formiddag ble brukt til en avsluttende buffet og sosialisering før flyene gikk hjem til Trondheim. På Arlanda ble den forsvunnede PCen gjenforent med sin lykkelige eier.

Takk for en trivelig tur!