Tiosamling

Etter en velfortjent sesongpause er det som vanlig tid for å rette blikket mot neste sesong. Der venter store og viktige løp, og viktigst av dem alle: 10mila. Om vi skal vinne #tio2020 må det trenes, så derfor dro i underkant av 27 ntnuiere til Stockholm i noen dager for å terpe o-teknikk og andre teknisktaktiske ferdigheter. Arrangøren av 10mila stilte med optimalt opplegg, der samtlige økter var gafla og postene markert med refleks.

Det var lagt opp til 5 økter, med mulighet for flere. Første felles var en rolig nattøkt, før jentene knuste på med o-intervaller fredag morgen. Gutta løp de og, men holdt litt igjen.

På kvelden var det klart for #nattRenn. Olav var klar på at det ikke var lov til å løpe fortere enn moderat, da totalbelastningen ville bikke over kanten det om dette ikke ble håndhevet. Viktig å ha en Gjert i alle treningsgrupper. Det er fortsatt lenge igjen til #2020, så ingen vits å kjøre seg i senk enda.

Vi ble innlosjert på campinghytter på Rösjöbaden, med nærhet til skog og mark, og det så omtrent slik ut:  

kart <3 og stugor

Funfact: Attunda arrangerte o-løp med nesten 300 løpere rett bak hyttene våre lørdag morgen, men kun for løpere <= 20 år, så vi dro i stedet på egen økt. Der løp noen spreke babes o-intervaller igjen, mens gutta chilla max. Når det gjelder terrenget er inntrykket at det stort sett er finkupert og meget krem, kanskje med en dråpe fløte noen partier. Det innbys til høy fart, kanskje sub 4:00/km for kinadun. Men det er krevende og til tider diffust, så da gjelder det å ha kontroll på retning, avstand og kurver om man skal gå rett i postene.

På samling er det viktig å gjøre de goda tinga så fort som mulig etter endt økt: skifte og spise, spesielt når været er som det er rundt Stockholm i november.

En kvintett under navnet «Grønn gruppe» stod fram som gode eksempler for resten av gruppa ved å etterleve konseptet «bærekraftig treningssamling». De slapp unna flyskammen ved å ta toget hele veien fra Trondheim til Stockholm og tilbake, leide hybridbil og spiste kun vegetariansk til middag. Slike forbilder settes pris på!

Her spiser Grønn gruppe (+fotograf) en middag typ vegitar bestående av tortellini med høstens grønnsaker
Eirik ble dessverre skadet i starten av samlingen. Heldigvis vet han at vi er et lag, og da nytter det ikke å sitte på campen og skape dårlig stemning. I stedet var han sporty å stilte opp på flere økter der han gikk litt rundt omkring i skogen for å se på kart og terreng. I tillegg fungerte han som kokk, og tok ansvar for logistikken da begge samlingsarrangørene dessverre måtte bli igjen i Trondheim på grunn av sykdom og skader

Lørdag kveld fikk vi matching fra noen Stockholmsklubber da vi slang oss med på Öppen 10mila-träning. Alltid gøy med fellesstart i stort felt! Fint å få vist fram de fine draktene våre, noen fikk til og med løpt NTNUI-trøye for første gang! De sprekeste løp 12 km, der nattdun var best av gutta med 2. plass, men foran alle fra Linne og SNO.

De fleste dro hjem søndag morgen, mens de ivrigste ble igjen for å trene mer og redusere CO2-utslipp per økt. På førsteøkta møtte vi på noen store skumle dyr som viste seg å være skotsk høylandsfe, snille som lam.

Hermans 10.-strekk var enda bedre enn dette strekket

Mellom øktene fikk vi restituere hos Elias (han gamle, som forøvrig har satt standarden for satsingen mot #tio2020 ved å flytte til Stockholm for et års tid). Fram mot andreøkt lavet snøen ned, og det ble magisk stemning i skogen med et hvitt dekke under de lysende ledX-lykter. Herman slo til og med til med samlingens beste strekk til 10. post.

Med det takker vi for et konstruktivt opphold i de Stockholmske skoger. Kanskje noen erfaringer og opplevelser rikere som vi kan ta med oss inn i vintertreningen. Til våren kommer vi tilbake, sterkere enn noen gang.

172 dt#2020

Vegard Gulbrandsen

Likte du bildene? Kontakt knotto@prophoto.com for booking.