Aloha HemMA

På jakt etter gode steder å arrangere vintersamling reiste Kartellet en høstkveld så langt sør som vi aldri hadde vært før for å finne varmen. Sør for TPM kjente vi en tropisk varme, og løftet blikket over MA-jungelen der noen vulkaner steg opp fra horisonten. På tross av at vi plutselig måtte krysse Stillehavet, var det ingen tvil; dit skulle vi!

Desorienterte fant vi ut at vi var kommet til Hawaii, og på jakt etter o-terreng kjepet vi oss inn i jungelen, opp mot vulkanene. Fraværet av urbane omgivelser ble et sjokk for Magnus, som ikke var vant til skogen og løp fra oss andre i sjokk. Overraskelsen var derfor stor da vi sultne banket på en tilfeldig dør, og på innsiden var ingen ringere enn vårt elskede fadderkjøkken HemMA. Og jammen hadde de mat til noen sultne gutter på langtur. De hadde vært produktive i sin sydlige tilværelse, og høstet både løk, tomat og basilikum i jungelen, og melket bøfler og ystet mozzarella. I tillegg hadde de blandet tropenes beste frukter i en nydelig tropesaft. Maten og drikken gjorde guttene lykkelige, og det ble ikke akkurat værre når jentene erklærte at det var mer på vei!

Hovedretten var Hawaiis nasjonalrett, pizza Hawaii. Også denne bakt på lokale råvarer. Plutselig banket det igjen på døra, og jammen hadde ikke også Magnus til slutt funnet veien ut av jungelen! Det var dermed duket for kveldens største sensasjon: ÅTTE mennesker var samlet i ett rom, og INGEN av disse var innbitte, radikale motstandere av ananas på pizzaen. Det var derfor ingen problemer å tømme også pizzabrettene for mat, og den tropiske saften ga også grunnlag for stadig bedre samtaler.

Etter hvert ønsket HemMA å gjennomføre en vitenskapelig analyse av de tilstedeværendes selvbilder og deres rot i virkeligheten, sånn for å bli ordentlig kjent. Dermed gikk to og to opp, med ryggen mot hverandre, for å sammenlikne seg. Etter lange, tette, morsomme og kleine oppgjør var det tid for dessert. På tross av tropetemperaturene hadde jentene klart å fryse noe av bøffelmelken, og disket opp med en banansplit så god at Kartellets badevekt bare så vidt overlevde kvelden når guttene kom hjem.

Men først…. ingen fest uten et godt nach. Og gitarnach på HemMA – DET er et godt nach (vær så snill å ha det etter O-dag!). Når Niña Colada dro fram gitaren fikk aller først Kartellets gitarister muligheten til vise sine noe begrensede skills, før hun selv tok over roret for en time med gledestårevåt, klokkeren allsang. Tusen takk HemMA for en kveld fylt med aloha (hawaiiansk: kjærlighet) og aloha (hawiaiiansk: omtanke). Aloha!!! (hawaiiansk: ha det bra)

Kan forresten anbefale Hawaii som destinasjon for vintersamling 2021.

Tarjei Holo

Eneste som har vært regjerende mester på Bakrusspretten to år på rad