NM/NC-helg i Verdal

En helg. Tre løp. Tre NM-medaljer. En norgescupsløpseier. Kan det bli bedre?

Vi startet helgen med å kjøre fra lille P i 15-tida fredag, klare for å løpe norgescup sprint. Det var faktisk bare 75 min å kjøre, så det å være i karantenen kl. 17, var null stress. Og når starten var omtrent 100 meter fra karanten, så var det sjukt chill også å komme seg til start. Løypa gikk i Verdal sentrum, og målgang var ved rådhuset, der vi etter hvert også fant ut at det var en gratis kakaomaskin <3.

Etter at alle var i mål, så kjørte alle til overnattingen på Rinnleiret. Her delte vi rom to og to. På hvert var det to senger. Og that`s it. Vi hadde ikke noe kjøkken, eller noe fellesareal. Dette gjorde at vi måtte ut for å spise middag. Men når Levangers beste hamburgerrestaurant kun ligger 15 min unna, så ble ikke det noe veldig stort problem …

På lørdag var det klart for NM-knockoutsprint. Her løp man først en prolog, der 30 gikk videre. Og etter å ha forhørt seg med diverse påmeldte fant vi ut at det kun var 30 startende i H21. Mens det i D21 og D19-20, var under 30 påmeldte. Altså hadde prologen sjukt mye å si i disse klassene, der alle uansett gikk videre.

Mellom prologen, semifinalen og finalen, var det mye tid å avslå i karantene.

I selve knockouten, var det noe annet. I ett hit på ti stykker, var kun tre garantert å gå videre. I tillegg var det en plass til den raskeste fjerdeplassen i de tre semifinalehitene (Lucky Loser). På den måten ble det altså 10 stykker også i finalehitet. Men det som virkelig gjorde knockoutsprinten til noe annet, var «runners choice». Dette innebærer at alle får 30 sekunder før start til å se på tre kart med ulike gaflinger. Så var det opp til hver enkelt å avgjøre hvilken gafling som var raskest. I finalen derimot, var det ikke noe «runners choice», og derfor ikke noen gaflinger. Dette passet spesielt godt for Vegard Jarvis som fikk sølv i H21E, og Ane som fikk bronse i D19-20E.


Ingrid spurtslo Malin i finalen

På søndag var det for juniorene NM-junior stafett, og seniorene hadde NC-fellesstart. NTNUI hadde to lag på stafetten både på dame, og på herresiden. Og hevda oss i begge stafetter. I H17-20 kom vi på en 2. og en 7. plass, og jentene fikk en 4. og 8. Hos seniorene løp Audun inn til en seier i H21, og Ingrid sikret seg en 3. plass i D21.

Fellesstarten i D17-20
Anu på siste etappe

Alt i alt var det en ufattelig bra tur med masse fantastiske folk. NTNUI klarte igjen å skape mest lyd på arena, og på søndagen klarte vi nok å overbevise alle juniorene om at NTNUI er Norges beste klubb å løpe orientering i!

Tarjei Holo

Eneste som har vært regjerende mester på Bakrusspretten to år på rad