Night hawk – ord fra en vinner

På Night Hawk viste NTNUI seg som det vi egentlig er – vinnere! Her er ankermann Spurtduns opplevelse:

Etter en 2. plass i fjor var det stor stemning for å #vinnenighthawkatru og få revansje på Nydalen. Vi dominerer som forventet natt-etappene selv med store endringer i laget siste døgnet på grunn av sykdom. Det viser hvilken bredde vi har i toppen når det ikke svekker oss i det hele tatt! 

Arrangøren hadde i år bestemt seg for å halvere differansene fra natten for å gjøre stafetten jevnere og mer spennende, så forspranget ut på dagetappene ble i underkant av 2min. For å blidgjøre arrangøren bidrar vi til å holde spenningen oppe ved å bli hentet igjen av Nydalen og Turun Metsänkävijät. 

På sisteetappe løper jeg ut sammen med Turun Metsänkävijät og vi løper sammen frem til første ulike gafling der vi splittes opp og jeg drar ifra. Etter å ha knust et Silva-kompass på nattetappen (brukt en gang før, samme dag) løp jeg med et helt nytt Silva-kompass, men knuser det også, så må frem med en god gammel Moscow-variant. Blir da noe uryddig løping på langstrekket, men når nålen omsider stabiliserer seg i nordlig retning finner jeg flyten og glir opp i rygg på Nydalen. Skjønner det går mot en spurt da vi har kommet så langt at all gafling er overstått. Avgjørelsen kommer på vei mot siste ordentlige skogspost der jeg tar en bedre trasé og benytter sjansen til å få noen avgjørende sekunder. Kan løpe i mål til seier med (nesten) hele laget og Per Forsbergs stemme over speakeranlegget – meget relevant tio2020-trening! 

#vinnetioatru #Hermanvarogsåmed

Tarjei Holo

Eneste som har vært regjerende mester på Bakrusspretten to år på rad