Karolinerspretten 2019

Januar 1719 førte feltherre Armfeldt en redusert arme over Tydalsfjella, etter et mislykket felttog mot Trondheim. Armfeldt er en sentral person i NTNUI, og for hedre hans minne arrangerte NTNUI sammen med Wing Karolinerspretten den 20.juli.

Arrangørstaben

Etter en kveld med festival var det noen småslitne karer som satt ut fra Nedalshytta langs Essandsjøen. Været denne dagen var i stor kontrast fra det i sin tid Karolinerne opplevde, med knallblå himmel og behagelig temperatur.

Øystein sjekker ut multeforholda på vei til arena

Arena var omtrent fem kilometer nord for Nedalshytta, hvor et spennende dødisterreng ventet deltakerne. Kartet var minimalt synfart, og var hovedsakelig basert på laserkurver og flyfoto, men hadde allikevel utmerket kvalitet. Hele 31 personer stilte til start og de fleste hadde en fin tur. Løypene ligger Livelox.

Ida var en av NTNUIerne som hadde tatt turen

Hvorfor har Armfeldt en sentral rolle i NTNUI?

Ifølge kilder ble Armfeldt gjenfødt under en koietur til Sonvasskoia i 1964. Deltakerne på denne turen sleit med å finne koia, og en av deltakerne holdt på å forsvinne i et bekkehull. Man lekte da med tanken på om man ville ende opp som Armfeldt og hans hær. Etter dette ble han tatt opp som medlem av NTHI, og har til stadighet dukket opp sist på resultatlister siden. Han ble siden utnevnt til NTHIs høye beskytter i 1966.

Sindre Engzelius Gylver

Grintebiter og KKer. Misliker retrojakker (men har en selv).