Oringen – nydelige dager i Norrköping

Nesten 60 grønngulsorte tok i år turen til Sveriges østkyst for en uke fylt med oløp, campingliv og moro. Både sportslig og utenomsportslig ble det oppnådd svært gode resultater gjennom en deilig, solfylt sommeruke. Slikt blir det gode minner av!

Søndag 21 juli strømmet orienteringsfolket til Norrköping fra fjern og nær, og våre løpere slo seg ned både på campen, i hus og på arena(!). Etter å ha kommet seg til rette og nytt sommerkvelden var det tid for å lade batteriene mot mandagens etappe.

Campingliv på kvelden

Den første etappen gikk av stabelen i Finspång, en god busstur fra O-ringenstaden, i et nydelig, småkupert terreng. Terrenget innbød til høy fart, med unntak av enkeltpartier med kilometerhøy lyng. Et spektakulært syn her var også den ufattelig enorme mengden svenske breddeløpere som gresset på kollene nærmest arena og fikk det hele til å minne om en saueinnhegning.

Resultatmessig hadde Jarvis beste plassering med 2. plass i H21 kort-1, ne klasse der også Ulrik kom topp 10% med 13.plass. I H21-2 kom både Deisz på 3. og Anders FO på 10. inn topp ti. I D21 lång kom Anna på 12. og Tilla på 16. plass, og i Svår 3,5 kom Anders E topp 10% som nr. 19. I eliteklassene hevdet Audun seg som nr. 15, mens Ingrid L ble 27 i dameklassen.

Andre etappen gikk fra samme arena, i en mer kupert variant av samme terreng som på førsteetappen. Dette viste seg å passe oss meget bra, da både Jarvis og Deisz knallet til meg etappeseire. I H21 kort-1 leverte også Ulrik og Erlend gode prestasjoner som nr. 7 og 14, mens Anders FO og Jonas MB fulgte opp Deisz’ triumf med 4. og 12. plass i H21-2. Anna og Tilla lerverte nok en gang i D21 lång med 5. og 13. plass, mens Ingeborg Melby ble nr. 13 i D21 kort-1. Herman ble nr. 8 i H21 lång med et bra løp. I eliteklassene viste Audun klasse med 9. plass mens Ingrid løp inn som nr. 30.

Senere samme dag var det duket for den prestisjetunge 2,5e etappen. Denne fant sted i et skogholt et par kilometer fra campen. Som vanlig ble det arrangert et uhøytidelig kostyme(++)-oløp der flere NTNUIere stilte til start. Vår kjære Emil tok like godt hjem seieren foran vår enda kjærere Rasmus som for anledningen representerte. I tillegg ga Tilla Espen skikkelig tjeideng på siste sløyfen lenger bak i feltet. Etter løpet fortsatte et heftig kalas i skogen der noen NTNUI-dinosaurers forvirrede tilstedeværelse holdt gjennomsnittsalderen unna ungdomsklassene, frem til offisielle representanter for både arrangøren og den svenske staten tok over denne jobben. Alt i alt ble det en natt som ble avsluttet med en blandet følelse av glede og alderdom, selv om enkelte også satte pris på alderssammensetningen.

Viktig med myggmiddel før man skal ut i skogen. Ellers et helt tilfeldig plassert bilde.

Dagen etter var det hviledag for de fleste og sprint i Norrköpings industrilandskap for eliten. Hviledagen ble tilbrakt på badesteder rundt Norrköping slik hviledager skal tilbringes, før flere trakk inn til byen for å se sprinten. Det ble en spennende og stemningsfull der Audun noterte seg en fantastisk 5. plass, mens Ingrid ble nr. 28 i dameklassen. I D20E leverte Ane en utfra forutsetningene sterk 27. plass på sprinten. Viktigere enn sprinten var DG-turneringen Vilodagen Open, der Anders E knep seieren to kast foran Vegard JW.

På tredje etappen var det endelig klart for ny arena og nok en langdistanse. Og finnes det egentlig en bedre kombinasjon enn 30 grader, sol, langdistanse, så kupert terreng at det er en slalombakke i det, sene starttider og nesten ingen drikkeposter? Det ble hvertfall en fin men tung dag for de fleste i terrenget rundt Yxbacken alpinanlegg, der utslagene ble store både fysisk og teknisk.

Sigrid meldte tydelig sin ankomst med en 2. plass i 3-dagars Svår 5km, mens gutta i H21-2 nok en gang preget listene med disse resultatene: 4. Anders FO, 5. Deisz, 13. Jonas MB, 15. Martin, 19. Espen. Også i H21 kort-1 satte NTNUI sitt vanlige preg med Vegard JW på 4., Ulrik på 13. og Erlend på 20. Lång-damene imponerte også, med både Anna (5.) og Tilla (9.) topp ti.

Torsdag sto endelig mellomdistanse på programmet, og med tidlige startider i tillegg gikk dette som en lek for våre løpere. I det varierte, tekniske terrenget løp både Sigrid og Vegard JW inn til 2. plasser på etappen. I kortklassene markerte også Ulrik (8, H21 kort-1), Håkon RB (9, H21 kort-2) og Ingeborg (11, D21 kort-1) seg med gode løp. I H21-2 ble Deisz 6, Anders FO 7 og både Martin og Are 11. Sivert, som var ankommet for landslagssamling, ble nr. 6 i Lätt 10km. Lång-babesa leverte igjen, med Anna som 10. og Tilla som 13. kvinne. I tillegg viste den juniorstjerna August deg fram med 15. plass i Miniknat elit.

Fredag var det duket for avluttende jaktstarter i et kupert område nord for Yxbacken. Etter fire harde løp og en varm uke ble det for mange en skikkelig manndomsprøve, og flere NTNUIere hadde mye å løpe for. I 3-dagars svår 5km løp Sigrid trygt inn til sammenlagtseier. I H21-2 løp Sindre D ut på jakt etter seieren, men måtte se håpet løpe fra ham i skogen. Det ble likevel en sterk 2. plass totalt, ie en klasse der Anders FO ble nr. 4, Martin 18 og Jonas MB 19. I H21 kort-1 leverte også Vegard JW 2. plass, mens Ulrik ble nr. 8 og Erlend nr. 19. I D21 lång leverte Anna og Tilla nok en gang gode etapper og ble nr. 6 og 11 totalt. I H21 lång kjempet Herman seg inn til 22. plass totalt. I H20 elit leverte August et kjempeløp og løp seg opp fra 30. til 20. plass. Audun løp seg dessverre ut av topp 10 og ble 14 i seniorklassen, mens Ingrid L ble 23 i damenes eliteklasse.

Selv om løpene var slutt, var O-ringen enda langt fra over! Ettermiddagen startet med den tradisjonsrike fotballkampen Sverige – Verden. Verden stilte bl. a. med våre raskeste bergensere, i det som ble en knusende overlegen straffekonkseier for Verden. Senere på ettermiddag var Norge og Sveriges beste milløpere blitt tørste og løp en konkurranse der svenskenes ess Emil nok en gang slo Rasmus, og også resten av det norske landslaget viste form mot VM. Det hele utviklet seg til en kjempekveld på campen og i O-ringenstaden, og det var mye glede og spore hos gjengen på årets siste etappe!

Takk for i år! Sees i Uppsala i #2020!

Tarjei Holo

Eneste som har vært regjerende mester på Bakrusspretten to år på rad