10mila herrekavlen – 4.etappe: Åsne S. Trømborg

Siden det er så mange spreke jenter i klubben er det ei debutant på långa som skal ut å kjempe mot guttaboyz, og det er ingen ringere enn Åsne!

Gøy å få lov til å løpe långa, ikke en selvfølge med blant annet nattdronninga og første jente til å fullføre hele HHBN på laget.

Gikk inn i vekslingsområdet akkurat i det långatoget kom inn til veksling, umulig å ikke bli giret av det! Fikk kartet av en sprek Anna og løp ut sammen med en liten klynge. Så at veivalget rett på var best og at høyre også var en mulighet. Skjønte ingenting når hele klyngen løp ut på veien, dobbeltsjekket at de faktisk hadde samme etappe som meg. Var ikke giret på å løpe alene, så hang på. De løp raskt på veien, og opp kollen hadde jeg mistet klyngen. Fant 1. posten greit ved hjelp av førsteposten på dametappen, og her møtte jeg klyngen igjen og sikkert 25 andre. Långatog, hurra! Klyngen var litt for rask, men skjønte fort at de bommet en del inn i postene – så å henge på halen var godt nok. Var ganske kvalm da vi nærmet oss langstrekket, og i kombinasjon med at jeg måtte finne en ny måte å feste reservelykten mistet jeg den store klyngen på langstrekket. Havnet i en mindre klynge med roligere tempo, og mer defensiv orientering og måtte selv orientere med resten hengende på som mygg. På 15. posten møtte jeg igjen den store klyngen (sjukt fornøyd), og bestemte meg for å prøve å henge på. Så lenge jeg hadde ca. kontakt inn mot postringen visste jeg jeg ville være i klyngen ut fra posten. Litt smårot inn i noen av postene, men ellers var det bare en fryd å ligge på halen og plukke detaljer.

Ikke mye futt igjen på slutten, på grunn av kvalmen hadde jeg kun fått i meg to kopper sportsdrikk og vann. Allikevel fornøyd da jeg kunne gi kartet videre til Live. Sykt rusa på livet i mål, frister til gjentagelse! Perfekt punktum på mitt første 10mila med NTNUI.

Åsne har sprunget som en nattgudinne, og vekslet over til Live på 206.plass!

Marta Ulvensøen

En ulv kommer alltid i tospann – en stor og en liten. Jeg er den STORE.