10mila

Det var en gang en gjeng spreke NTNUI-ere som skulle til Nynäshamn for å vinne 10mila.

Gjengen møtte spente og forventningsfulle opp på Rema 1000 midt på natta for å ta bussen. Noen hadde sovet mye, andre hadde vært våkne hele natta, men alle gledet de seg til å få en time eller to på øyet. Etter drøye fem timer kjørt, begynte de å våkne opp, og de gledet seg til TIO-radio, som var bussturens høydepunkt. Alle lo og koste seg, og i Uppsala ble det en kort stopp hvor de fikk handlet inn Hurra, og øvd på den flotte innmarsjen som skulle vente publikum dagen etter. Bussene kjørte videre, og før de visste ordet av det hadde det gått 16 timer siden de forlot Trondheim, og de var kommet fram til arenaen for helgens begivenheter. TIO-general Wang hadde ikke spart på kruttet, og NTNUI fikk en herlig teltplass i hjørnet av arenaen. Alle var de flinke til å rigge og styre, og innen mørket falt var den flotteste NTNUI-camp på plass. Det var grillvogn hvor det bugnet over av mat, det var lystavle og det var hygge.

Lørdag morgen våknet de yre og uthvilte etter en god natts søvn. Det var flere som var imponert over campen, og det ble selvsagt satt av litt tid til bilder. Deretter var det klart for innmarsj som ble ledet an av tamburmajor Øystein. Og så vakkert det var! Folk ble målløse over opptredenen; det var Bræssband, et bærende orgel, Ormfeldt, duskedamer og drillpiker, med et langt tog bak. Hele gjengen var ydmyke av å få være en del av dette. Etter innmarsjen måtte de spreke damene gjøre seg klare, for nå var det snart klart for Damkavlen, hvor NTNUI stilte med intet mindre enn ti damer til start. Det eneste man kunne høre på arenaen de neste timene de disse gult- grønt- og svartkledde som ropte HU OG HEI for full hals. Og for en fest det ble! Alle damer kjempet seg gjennom skogen og ikke en eneste en ga opp. Etter fem beintøffe etapper kunne publikum ta imot Järla som vinnere av Damkavlan. Førstelaget endte til slutt på 20. plass og andrelaget på 33. plass, og alle var fra seg av begeistring!

Når mørket begynte å senke seg over plassen var det klart for den o store 10mila-kavlen. Løpene hadde tenkt på denne kvelden i lang tid, og endelig var den her. Starten var en folkefest i det de så 330 kjekke menn, og noen superbeintøffe damer, legge på sprang ut i de grønne skoger. Gjennom ti etapper ble det hua og heia på løperne som kom inn fra skogen i både mørket, skumring og dagslys. NTNUI hadde 5 lag på startstreken, og alle kjempet de med hode og bein for å komme seg gjennom den tøffe stafetten. Når natt ble til dag, og solen stod opp igjen, kunne de ta imot IFK Göteborg som vinnere av den o store stafetten. Ikke langt bak kom NTNUI i mål til 16. plass, og folk jublet så mye at det var nesten ikke stemmer igjen.

På bussturen hjem kunne man høre glade og fornøyde NTNUI-ere, med roser i kinnene, snakke om den fantastiske turen de hadde hatt, og at de allerede gledet seg til neste års tur.

Snipp snapp snute, så var TIO-eventyret ute

Resten av de beintøffe damene endte på:
3. laget: 81
4. laget: 145
5. laget: 187
6. laget: 259
7. laget: 231
8. laget: 284
9. laget: DSQ
10. laget: DSQ

Resten av de kjekke herrelaga endte på:
2. laget: 85
3.laget ELITE: DSQ
Bygg-laget: 208
Dameherrelaget: 183

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *