Kjære NTNUI Ogruppa fra the Arxsteins

Nå har den tredje januar vært igjen. Akkurat for et år siden på denne datoen har vi dratt nordover for å oppleve et fantastisk tid i hele Norge, Trondheim og framfor alt i Moholt. Oppholdet vårs i Trondheim har startet i en hybel uten noe møbler, med en utflytningsfest av to o-kjøkkener (det er vel et annet historie som man kunne skrive sider om…) og god selskap helt fra første dagen av.

Vi tenker gjerne tilbake til denne tiden. Kjære NTNUI Ogruppa, du skal få et lite kjærlighetserklæring, fordi …

 

… du er så ukomplisert! Vi måtte aldri bekymre oss om hvor treningen foregår. Det er bare å finne Grounden eller Lille-P og man er (nesten) på treningens utgangspunktet. Hele greia er litt mer komplisert her i Zürich. Man må alltid sjekke hvor treningen foregår og det kan ta lang tid å komme dit. Selv i et av verdens beste kollektivtrafiknettverket. Også ellers er livet enkelt i Trondheim. Leter du spontant etter noe? Savner du noe? Trenger du treningspartnere? Svaret på livet, universet og alt mulig er ikke «42», det er «Bull».

 

… du bor i verdens beste studentby! Moholt, det er sentrum av verden. Den følelsen får man i all fall når man bor der. Alt man trenger finnes i umiddelbar nærhet. Hvis du er sulten eller O’Boy forrådet er tomt er Bunnpris og Rema1000 rett om hjørnet. (Tipp: om butikken er for langt å gå før å handle O’Boy, spør hos KnøttO. Der finnes helt sikkert noe.) Hvis du er for lat for å gå til skolen, finnes det to bussholdeplasser ved Moholt. Dessuten er SiT resepsjonen heldigvis ikke langt borte, om du må levere nøkkelen til hybelen to minutter før flybussen kjører. (Det vet vi fra egen erfaring…)

 

… du er så allsidig! Det finns alltid noen som er gira på trening. Og det speler ingen roll om du vil trene noe harde baneintervaller med Norges raskeste jenter og gutter eller om du satser på sjette etappe og trenger litt relevant trening der. Du kan også ta bussen opp til Dragvoll til mandagsstyrke og bare ligge på matten, det viktigste er at du er med. Ogruppa er også allsidig om det gjelder dialekter. Det var – det innrømmes – litt vanskelig å forstå noen personer i begynnelsen. Men egentlig får man en gratis kurs i norske dialekter, alt mellom Kristiansand og Tromsø inkludert. Allsidighet finnes også blant orienterings former. Selvfølgelig er det ikke bare orientering som er godkjent i Ogruppa. Flere satser på skiorientering og i dag er NTNUI verdens største og mest populære Pre-O klubben. (Tipp: Anbefales å følge @preogutta på Insta og å forsøke å få en av de skikkelig kule pre-o-genser!)

 

… dine samlinger er helt konge! Selvfølgelig ikke bare samlinger, alt du arrangerer er kult: O-Ball, O-Dag, E.C. Dahls, Hu og Hei, Hug og Hei Natt, NattRenn, for å nevne bare noen. Men om man ikke drar på samling nå og da, går man definitiv glipp av noe. Noe eksempel: Brukssamling er konge fordi man får masse kake (kake konkurransen), billig sprit (Systembolaget) – og selvfølgelig også noe kilometer på langrenn ski. Vintersamling er konge fordi det er varmt (det tenker man minst om man drar til Syden, dessverre ble det snø i fjor…), spriten er ennå billigere, GHF lager en skikkelig kult samlings-video og ikke minst på grund av fine terreng uten snø (egentlig). Hitrasamling er konge fordi noe orienteringskart er vel 30 år gammel men fortsatt bra nok for å løpe på, terrenget er veldig fint og man kjør gjennom verdens (?) bratteste tunnelen. Tiosamling er konge fordi det er påskeegg jakt med o-kart på mobilen og man har en bedre sannsynlighet for å finne navn sin på Tioformen etterpå. Jukolasamling er konge fordi det er fin sommervær, badstue og grilling ved innsjøen. Og så videre…

 

… du er så motiverende! Ikke motivert for treningen? Husk hvor mange Kudos på Strava du får, hvis du kommer deg ut likevel. (Men tenk på uoffisielle Strava reglene og, de kan leses i Tio-Blækka 2017.) Fortsatt ikke motivert? Drar på mandagstrening, fordi alle drar dit. Helt sikkert den mest sosiale trening ever. Trenger du ennå mer motivasjon? Ta del i en trening opp til Studenterhytta. I tillegg til bra selskap blir det digg middag og badstue (og av og til stamp) etterpå. Ikke motivert å trene uten gøy musikk? Dra til onsdagsstyrke. DJ Gøril forventer deg med hits som «Leva Livet», «E6» eller «Trønder-Rap».

 

… du er so hjelpsom! Innsatsen fra medlemmer av Ogruppa er imponerende. Det er alltid noen som hjelper deg, til eksempel hvis du ønsker å transportere en sofa, mangler ingredienser for en kake eller trenger en partner for en Fireball-Shot (TurbO anbefales for det sistnevnte). Fra et utenlandsk perspektiv ligger opprinnelsen til den i den norske DNA og spesielt i ordet «dugnad». Et ord og en livsholdning som finnes ikke hjemme, men gjør livet sikkert litt enklere. Dugnad trenges ofte i Ogruppa, framfor alt for en av årets høydepunkter som foregår i Sverige.

 

… Tio med deg er en unik (men heldigvis årlig) opplevelse! Det jobbes mye før Tiomila. Ikke bare i skogen hvor det trenes mye (natt-)orientering. I kjelleren arbeides mange timer for at grillvogn og lystavla skal være klart for turen, brassbandet øver for innmarsjen og Tioradio blir produsert. Og denne listen er selvsagt ikke fullstendig. Etter innmarsjen, mye gode prestasjoner i skogen og masse burger, vafler og kopper kaffe i mellom, er det snart tid for helgens siste kapittel: bankettbussen. I denne forbindelse er det bare å si: Sitter du i sovebussen sitter du i feil bussen. Forresten, det er kun 117 dager igjen!

 

Kjære Ogruppa, du gjorde oppholdet vår i Trondheim uforglemmelig. Takk for gjestfrihet i så mange o-kjøkkener, for alle spontane invitasjoner til middag, vafler og kake. Takk for alle treninger, samlinger og banketter. Takk for å være en del av Hu og Hei gjengen.

Selv om Ogruppa byr med alt man trenger for å ha det gøy i Trondheim, har vi også gjort noe typiske ting som utvekslingsstudenter gjør: Pizzabuffet på Tyholt tårnet (mer enn en gang..), prøve å komme seg opp med sykkelheisen (og gjøre det så elegant som mulig…), dra til flere NTNUI-koiene, se en elg og nordlyset – og besøke noen forelesninger på universitetet.

Anbefaler å dra til Trondheim og NTNUI Orientering!

 

Takk for oss!
Vi ses!
Godt nytt år!
Hu og Hei!

 Laura & Philipp «Arxstein»

Ting vi skal savne:

  • solbærsaft & O’Boy
  • se på julekort
  • våte men veldig fine trønder myrene

Ting vi ikke skal savne:

  • busser som ikke kjør på tid
  • norsk ost
  • dyrt øl

Ting som irriterer oss:

  • at Keegdalen har solgt kunst
  • at Volleyball på O-Ringen var planlagt allerede i vinteren
  • at Sinderella og Ingeborg har giftet seg i en lallebuss

Anna Ulvensøen

En ulv kommer alltid i tospann - en stor og en liten. Jeg er den lille.