Kalenderluke #8: DuO dykker i arkivet

Med eksamensstress opp til ørene har vi måtte sette kreativiteten på prøve for å finne en ide til blogginnlegg i dag. Men hvorfor skape nye ideer når vi allerede har en gullgruve av kreative innlegg i arkivet? Vi hadde håpet at å dykke ned i arkivets skuffer skulle minne om å dykke med haier eller delfiner, men de første innleggene minte mer om disse plastposene som aldri råtner på sjøbunnen… Allikevel tok bloggen seg opp i løpet av de første årene og vi kom frem til noen innlegg som er verdt å dele med dere!

8. desember 2012 ble det skrevet et innlegg om BULL-normen, og siden det trossalt har kommet opp mange nye løpere i høst er dette noe som absolutt bør leses. Verdt å merke seg at bloggen opn.no havnet på NOT-listen dette året, mens MSN (RIP (gjelder for så vidt opn også..)) ble kategorisert som HOT. Innlegget lyder som følger:

Dagens julekalender skal handle om sosiale medier. Altså skal den handle om ogruppa-bull. Neida. Eller joda, litt. Det går inflasjon i sosiale medier for tiden.  Twitter, Instagram… for ikke å nevne det evige facebook-rennet. Inflasjonen er nesten så ille at et det et par-tre dager den siste uken så ut som bull-lista var i ferd med å dø en sakte død. Her i NTNUI er vi opptatt av tradisjoner, og med sterkt pågangsmot fra opptil flere ildsjeler, ser det nå ut som vi har fått bull-lista opp på beina igjen.

BRA! Etter å ha vaket rett i overkant av null mail per dag over en lengre periode er trenden igjen positiv, med hele 60 mail fredag 7. desember. Derfor er det viktig å minne alle på litt regler i forhold til skikk og bruk ved fremtidig bulling for å holde på den gode trenden:

 • Aldri les gjennom mailen før du sender den. Det kan du gjøre når den dukker opp i innboksen din. Da kan du eventuelt sende en ny mail
 • Aldri fuck med en tråd som går ved å starte en ny tråd med samme tema. Alt må være med, ellers blir det fort vanskelig å finne tilbake til grunnlaget for diskusjonen. Hold deg til tema, men innholdet trenger ikke nødvendigvis være saklig.
 • Alltid bull med et smil om munnen
 • Bull er gull (hvertfall i eksamensperioden)!

  Nok om det. Bull-lista har lysende utsikter inn i det nye året, 2013. Det kan være vanskelig å holde oversikten over alle de sosiale mediene som florerer. Under følger en liste over hvilke sosiale medier som kommer til å være ”hot” og hvilke som kommer til å være ”not” i 2013 HOT!:

 • Snapchat (du kan dele brukernavnet ditt i kommentarfeltet)
 • Bull-lista
 • findmyfriends (du kan dele brukernavnet ditt i kommentarfeltet)
 • NTNUI-bloggen
 • Kartarkivet <3
 • Orienterare.nu (hørt rykter om resurreksjon etter nyttår)
 • Its learning
 • MSN (retro-style er fett)

NOT!:

I 2011 var det som flere andre år dilemmaer som preget julekalenderen. Siden vi stadig blir overrasket over hvor mange glupinger det finnes i ogruppa har vi tatt med det som vi velger å kalle et nerdedilemma fra 7. desember dette året. Dilemmaet følger under og svar avgis i kommentarfeltet.

Så var det dilemmaet, som i dag blir kick opp til et quatrolemma!!! (Skakke værra muli`) Se for deg for deg følgede senario; Du løper en sprintløype hvor du på første post blir kastet inn i et drøyt parkområde. det kryr av upasserbare hekker og det gir det 4 mulige veivalg til post 2:

Dette er altså i veivalgene.

Lengden på strekket er 2*pi, og du er i superform og løper like fort samme om det er flatt, går oppover eller nedover! Veivalg A: Du kan løpe i en rettvinklet trekant hvor katetene er hhv pi og 2*pi Veivalg B: Rett på går det en meget spiss bro, omtrent som en pyramide, altså en 45-45-90 trekant med pi høyde og hypotenus 2*pi og veivalget går opp langs katetene. Veivalg C: Du kan løpe en perfekt sinuskurve som går under brua i veivalg B. Veivalg D: Helt til høyre kan du løpe en perfekt halvsirkel, med radius pi. Dilemmaet er: Hvilket veivalg er raskest?? Ranger gjerne alle 4! Der fikk dere noe å tenke på!!!

Nå håper vi dere både ble inspirert til å sende mer BULL og til å drive med litt prokrastinering. Det er jo trossalt viktigere å kunne regne ut raskeste veivalg enn å lære seg Greens teorem og Taylorrekker 😉

 

2 thoughts to “Kalenderluke #8: DuO dykker i arkivet”

Comments are closed.