Kalenderluke #7: En dag på dyrehagen

En ny dag gryr over Moholts murkledde blokker, og i den sjette etasjen i alleens syvende blokk starter en ny uke for Dyrehagen.
Håkon(63) og Simen(64) er oppe rundt syv og grynter trøtt til hverandre når de møtes ved toalettvekslingen. Håkon har oppe den ene PC’en med skolearbeid, og den andre med Minecraft, han unnskylder seg med at det er mange som studerer 50 %. Simen skal inn i hamsterhjulet på NTNU Kalvskinnet. Hva han gjør vet ingen, ikke engang han selv.Det kan høres svake Snorkelyder fra 61, Børge er ikke programmert til å stå opp enda. Anders sneik seg ut av hagan i går kveld og har tilbringet natta på Apollo. Håkon tar fram sin private glutenfrie brødrister og Simen sender han lengtende og misunnelige blikk mens han tar to vitaminbjørner og går ut døra, nevner noe om at frokost er en middelaldersk skikk, og at ikke har tid til den slags dritt. Han spiser heller på jobb, da får han betalt.

Timene går. Håkon gjør fortsatt ikke skole, og Simen drikker bare kaffe. Børge kryper ut av bula si rundt 11 og inntar posisjonen i sofaen. Frokosten og skolearbeid blir med (ikke skolearbeidet red.anm.) Han er i gang med tredje dag på rad på sjeselongen og trives med det.  Anders velter inn. Aurora måtte nok på skolen, men det må ikke Anders. Hans 3 turer til skolen for å låne pensumbøker er unnagjort og neste gang han må ut av dyrehagen på grunn av skole er eksamen. Han hilser med sin unike «HaLLa» med god haldensk uttale og tykke L’er. Børge svarer fraværende grunnet den dype konsentrasjonen han har for skolearbeidet (Dataspillet).

Anders dunker ut på førsteøkt, ellipsemaskinen er en god venn nå som snøen har kommet. Han ser på Tiosendingen fra 2007. Håkon har sykkelrulle på rommet og sitter på den en time mens han ser på sesong 17 av Arrow. Serien er dedikert til rulletrening. Børge spiller FIFA. Han er også dedikert.

Simen åpner døra stille og sniker seg frem til Håkons rom. Han har med seg en snøball og kaster den på Håkon som fortsatt har skolearbeidet oppe oppe for å unnskylde dataspillet. Håkon banner litt over å ha blitt skutt i ryggen, men er fornøyd med at ikke snøballen traff skolearbeidet(dataspillet) Håkon redder noen snøklumper og stapper de ned i nakken på Simen, og de er skuls. Snøballen smelter og lager en pytt på gulvet, Håkon takker Simen for hjelpen med vaskingen av gulvet. Der har det verken vært såpevann eller vanlig vann på en god stund.

Det er Håkons tur til å lage mat. Det er Håkon Spesial: laks, ris og wok. Ingen av gutta er overrasket. Anders tar med seg en Ronin energidrikk og nevner noe om endelig litt skikkelig mat, men NachosBørge og NudelBoy sier at all mat er skikkelig. Middagen blir servert 17.03. Archer er på TV‘en. Gutta sutrer over treig kokk, Håkon skylder på all ryddingen som måtte gjøres, da holder de plutselig kjeft. Simen henter frem pepperkverna, og klager over at kverna snart er tom og at ingen har kjøpt inn mer. Han brøler PEPPER og tømmer kverna, like greit å bli ferdig. Børge forlater sofaen når Anders hopper inn i sofaen som tredje mann. Han nekter å sitte for nærme andre, og setter seg bak bordet og siterer ordrett archerepisoden. Simen er ferdig spist på 3min, og begynner å spørre ut om dagens trening, han er Vikåsen-laddad. Anders er sliten etter førsteøkt og Håkon klager på hofta. De vil heller ligge på matta på Dragvoll og late som de trener, og se på jentene utføre Annas rumpeøvelse. Simen er oppesen og sier at det bra det er hvertfall èn fra Hagan som trener, og peker til tavla der han leder Nattrenn-konkurransen 1-0-0-0. Han leter som vanlig etter telefonen sin og skylder, som vanlig, på Håkon. Den ligger, som vanlig, på dass.

Håkon og Anders tar en Golden før trening, Børge og Simen gamer.  Alle er som vanlig for seint ute til treninga og løper ut av Hagan 1min etter oppmøtetiden. Simen nevner noe om at de er alt for tidlig ute. Som tidligere trener vet han at mandagsgaulingen tar hvertfall 4 min og at det er ikke vits å stå der og fryse mer enn nødvendig, dessuten er det alt for lang for allèbeboere å løpe hele veien til Grounden for fellesoppmøte. Anders klager over å måtte trene på full mage. Håkon lager en snøball og kaster på Simen.

Stemninga etter treningen er god. Anders kommer ut fra dusjen i den knall oransje slåbroken sin. Han setter på ovnen og på Cashmere Cat på anlegget (eller PlingPlong som Simen kaller det). Håkon smeller til med noen ostesmørbrød. Børge kaster seg på pizzakjøret, og nevner noe om at BigOne er bedre enn Anders’ Rema1000 pepperoni. Anders tar fram Pärondrykk, og Børge parerer med en cola. Begge er bra fornøyd.

Ca. en time etter de andre, kommer Simen pesende inn døra. Sliten som en fyllik. Nevner noe om at det er jævlig kaldt og at resten av gjengen er forrædere som forlot han på Lademoen. Anders og Håkon ler og sier at han bare er for dårlig trent, og Simen banner og skjønner at det er selvforskyldt, som vanlig. Han slenger seg ned i sofaen med O’boy og melk og dunker nedpå en liter, og blir der. Anders har lagt igjen en av sine 1400 poser av Ahlgrens biler, den forsvinner. Etter en halvtime klynker Simen seg opp av sofaen, og beveger seg mot dusjen og tar med seg en stol for å sitte på.  Anders klager på at Simen ikke har lagt ut økta på Strava. Han svarer at han heller kan løpe den selv, låser seg inn og blir sittende et kvarter.

Børge setter en eller annen serie eller film, og klager på at Anders ikke følger med da han sitter på Strava og håver inn kudos og kritiserer andres økter. Simen dunker nedpå en dobbelpakke på nudler. Nevner mellom kjeftene med nudler at serien/filmen er urealistisk. Børge er uenig. Anders drikker litt mer Pärondrykk og bryr seg egentlig ikke. Håkon klager på røykerne utenfor og finner frem vannballongene, han fniser litt når han hiver ut, men skynder seg å låse døra i tilfelle noen kommer for å klage på leveransen.

Håkon kommer ut av rommet med yttertøy på. Skal på ekspedisjon til Apollo. Børge og Simen lurer på om de har kølappsystem der nede. Gutta er godt koordinerte når det gjelder besøkstider uten overlapp. Børge stikker ut på «Eventyr» til ett eller annet jentekjøkken som har invitert på vafler. Simen er dødssliten og går(krabber) og legger seg. Anders er «last man standing». Sjekker Strava en siste gang og inntar køya.

Freden senker seg over Dyrehagen, og den får et par timer hvile før den blir fylt igjen av svettedråper, snøballer, ølkorker, musikk, ostepop, Sterling Archer og dårlige vitser fra Simen. Det har den tålt i 11 år. Og den tåler det nok i 11 år til.

 

 

Simen Eid Nielsen

Dyrehagen 64s stolte beboer. Full av skitsnakk, dårlige unnskyldninger og ubetalte regninger. Tar salto ved bestilling. Har nå adminrettigheter, pass på! (ikke nå lenger)

One thought to “Kalenderluke #7: En dag på dyrehagen”

  1. Legg ikkje ut på Vikåsen-Lade uten tilstrekkelig trening!

    Korsen blir du tilstrekkelig trent? Løp Vikåsen-Lade!

Comments are closed.