Snøsamling i Trysil

Av Elise Langkaas og Amanda Borge Byrkjeland

trysilEndelig var det klart for NTNUI Langrenns årlige snøsamling i november. Nytt av året var lokasjonen, nemlig idylliske Trysil. Allerede i bilen ble stemningen satt, etter at NRK mp3 spilte av NTNUI Langrenns ønskelåt “Elektrisk” i beste radiotid. 50 skiløpere ankom “Høydehuset” torsdag kveld (som forøvrig var et slott av en hytte), og for de ivrigste bar det rett ut på ski for å teste forholdene. Det var ikke alt som minnet om vinter – bar bakke, grønt gress og plussgrader – men Trysil-løypemannskapet hadde stått på, og hvis vi legger godviljen til var det vel en 5,5-km-lang løype vi kunne boltre oss i. Dagen ble avsluttet med høy salsafaktor før vi hoppet i loppekassa og gjorde oss klare for timesanking de neste dagene.

Fredag stod vi tidlig opp, og dro ut i løypa i valgfri stilart. Da det ikke var preppet for klassisk, valgte mange å skøyte. Noen brant dog inn litt isklister med universalklister på toppen, og kunne kjøre på med diagonal i bakkene når stakemusklene ble slitne. “Sagflis i klisteret” er et nytt begrep etter denne helgen. Etter lunsj ble det diverse aktiviteter. Noen tok en velfortjent hvil, andre jobbet med skole – mens de mest eventyrlystne tok seg en tur i Trysil Flowrider. Der fikk de god veiledning av en proff surfeinstruktør, og etter mye knall og fall fikk de etterhvert teken på surfebrettet. Dresscoden på brettet strakk seg fra speedo til full kondomdress. Andre økta ble også gjennomført i skiløypa, før 50 sultne NTNUIere stod i kø utenfor spisesalen. På middagsmenyen stod spagetti og kjøttsaus! Etterpå ble det gjennomført en spenstig quiz og fredagskvelden ble rundet av med ballongleken til ære for superduoen Britt Ingunn og Erlend. Ingenting er jo bedre enn å feire bursdag på samling!

Lørdag morgen skulle det tradisjonelle samlingstestrennet gå av stabelen på Trysil-Knut Arena. Vanskelige forhold (pøsregn) og mye folk gjorde imidlertid at juryen til slutt måtte avlyse rennet. De fleste valgte likevel å gå på ski, mens noen tok på seg løpeskoene og valgte en hardøkt med elghufs oppover slalåmbakken. Syrefest! Etter 1.økten var det tid for skole, avslapning og sosialt samvær før vi la ut på andreøkten i skiløypa. Etter tacomiddag nr. 2 på 3 dager, var det endelig klart for samlingens høydepunkt – UNDERHOLDNINGSKVELD! Og for en produktiv gjeng som var samlet. Kvelden bød på sirkus med imponerende tryllekunster, takk-for-maten-tale, en artig sang fremført med orkester, sportsrevyen med både intervjuer på video, telefon og av live-gjester, kreative konkurranser, før det hele ble kronet med et paradise-hotel-inspirert talkshow. En kveld som sent vil glemmes.

 

Søndag var det tid for å få maks ut av siste samlingsdag. De ivrigste var ute på ski allerede 07:30, men de ble møtt av noe som lignet mer på en skøytebane enn en skistadion og valgte derfor heller å løpe seg en tur. De som var litt senere ute/tenkte litt lenger, fikk en kjempetur på ski i påskeføre etter at sola og Trysil-løypemannskapet hadde stått opp og henholdsvis tint opp isen og preppet løypene på ny. Etter morgenens durabelige langtur, litt lunsj, pakking og rydding, var det tid for å ta farvel og vende nesa hjemover. Glatt føre på veiene mot Trondheim førte til flere utforkjøringer, men heldigvis holdt de erfarne NTNUIerne seg på veien.

Vi vil takke for en strålende samling, og etter å ha sett formen på løperne, gleder vi oss til skisesongen kommer ordentlig i gang!

1 tanke om “Snøsamling i Trysil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *