Tromsø Skyrace

Vi hadde alle kommet oss vell opp til nordens paris, untatt ØWHB som fant ut at livet på Værnes flyplass var vært å leve litt til og droppet derfor flyet sitt for å nyte enda en Upper Crust baguett. Etter å ha blitt innlosjert i familien Glad sine mange residenser rundt om i Tromsø, nytt en bedre taco middag dro vi på fjelltur klokken 22:00. Thomas Alne låste like greit inn nøklene til leiebilen, alle tingene til Didrik og sine egne bilnøkler inn i sin egen bil, så panikken var total i et minutts tid før ØWHB åpnet bakdøren…

FUN FACT 1: solen går aldri ned i Tromsø om sommeren.

På torsdag ble både Storstolpan og Gløshaugen besteget i typisk Tromsø vær (ifølge Markus). Baris var antrekket, sjokolade dietten, og virring rundt på toppen av et spist fjell var aktiviteten. På vei ned ble det bading i fjellvann. Til middag fant vi ut at spagetti carbonara dimensjonert for 14 peroner var for lite for 10 NTNUI’ere.

FUN FACT 2: til tross for 25 grader i snitt i Tromsø i sommerhalvåret (ifølge Markus) holder fortsatt fjellvannene 10 grader.

Fredag skulle de første i ilden i Blåmannen Vertikal kilometer. Det er et motbakkeløp med en stigning på en vertikal kilometer (38% stigning i snitt = God S). På start ble vi møtt av en legende i turban, boblejakke og sandaler som serverte te. Rett før heiagjengen la avgårde i forveien ble de utstyrt med en stor sett med 15L vann i fra arragøren, som det vistnok var utrolig viktig at kom seg til toppen. Vell fremme på toppen viste det seg at ingen hadde hadde bestilt eller viste noe som helst om vanndunken vi hadde dratt med oss… Våre helter; Ingrid Berge, Odd Eirik Farestveit, Ole Ivar Eide og Siri Bente Haugen, angrep bakken og kom seg til toppen kun sekunder unna egenestimerte tider! NTNUI fikk selvsagt bra med TV tid på filmen til arrangøren (se under).

FUN FACT 3:Det viste seg at det ikke var noe te i te’en men 5 forskjellige urter.
FUN FACT 4: Løpeskjørt er det det som gjelder i 2015, skal vi tro de gjennomsponsede utdøverne fra Team Salomon.

Lørdag var det pre-race møte, utdeling av startnummer og en liten løpetur som var det eneste som ble gjort.
FUN FACT 5: N/A
Søndag var den store dagen. Regnvær og 2 grader på toppene var et faktum. Arrangøren hadde lurt alle godt om at fjellheisen var stengt. Det viste seg at heisen var åpen og man måtte bare putte på 110kr så kom man til toppen. NTNUI’erne var todelt hvor Johan Landrø, Ole Ivar, Siri Bente og Markus var med på Tromsdalstind skyrace (senere kjent som: Sprinten) og Didrik Hensriksen, Thomas Alne, ØWHB, Hanna Breivold og Sondre Halden var med på Hamperokken Skyrace (senere kjent som: Hæmpissen). Fellesstart stod på programmet og 450 løpere la i vei på eventyr. Sprinterne åpnet hardest og var raskt over Tromsdalstind. Mr. Happy tok like greit CR på segmentet Tromsdalstind Downhill!

På vei ned baksiden av Tromsdalstind falt Sondre og fikk et bra hakk i kneet. Etter litt vasking på neste matstasjon og en stor plasterlapp var det bare å benytte seg av sykkelsportens regel nummer 5: «Harden the fuck up!» og komme seg videre. ØWHB, Didrik og Thomas lå forran i løypa. Eggen fra Middagsaksla til Hamperokken ble forsert i tett tåke, duskregn og såpeglatt fjell uten uhell. Hanna ble angrepet av en stein på størrelse med en vannmelon på siste stykket opp til toppen, men kom seg heldigvis lekent unna! Til slutt var det ØWHB som vant NTNUI oppgjøret! Det endte med en tur på legevakten for Sondre for å sy 5 sting i kneet etter målgang.

FUN FACT 6: Man får studentrabatt med NTNUI sykkelcapsen i fjellheisen i Tromsø.
FUN FACT 7: Legevakten i Tromsø tillater ikke sivilpersoner å hjelpe til med sying av sår.

3 tanker om “Tromsø Skyrace

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *