Blæsting Skiraffenløpet 2014

I år avholdes det tradisjonsrike Skiraffenløpet lørdag 25. oktober, noe senere enn tidligere år. Vi gjør oppmerksom på at det i år avholdes på en lørdag, og etter løpet blir det premieutdeling på Skiraffen, med tilhørende vaffler og kakao!

Det går rykter om at trenerteamet forventer løyperekord hvis kulda slår inn og myrene fryser igjen. Et slepent knep for et slepent løp. Skiraffenløpet er desidert det gjeveste løpet å vinne innen NTNUI-langrenns løpskarusell. Løpet skulle tidlig vise seg å være mer populært enn hva skaperne av løpet den gang kunne tenke seg. Allerede i 2011 hadde, den nå nygifte, NTNUI-legenden Einar Raknes Brekke dette å fortelle om løpet:

«…arrangementet virker å være en megahit som slår an blant dagens ungdom i aldersgruppen 20-30år»

Les hele artikkelen her.

Løypa er kontrollmålt til 10,3km. Løypebeskrivelse: Start fra parkeringsplassen på Bekken, løypa går via kjettingen opp Kahrsken til Styggdalen, til høyre i krysset etter Styggdalstjønna og opp til Lomtjønna via Svanstrømsvingene og Sandbakken, videre inn på «skiløypa». Vi tar av fra skiløypa etter Eidesvingene i Fjærvoldkrysset og løper opp skråmyra via Hanssenfallet til Antvordkneika. I neste kryss går løypa til høyre og dundrer over Mølleråsen, rett ned Raknesbrekkja, inn på skiløypa, gjennom Eidesvingene og tilbake samme vei. En ser som regel alltid en løper foran seg eller bak seg så det er vanskelig å ta feil. Dameløypa =herreløypa.

loypekartskiraffenlopett

Total høydeforskjell. Ca 270 høydemeter.

8 tanker om “Blæsting Skiraffenløpet 2014

  1. Dette blir bra! For oss historieløse hva er løyperekorden? Og ja. Uansett rekord har trenerteamet klokketro på rekordløp.

  2. Hyggelig å se at gamle tradisjoner blir holdt i hevd!

    Link til adelskalender: org.ntnu.no/langrenn/old/resultater/adelskalender_skiraffen.xls
    Det er store mørketall i deltagerantall, da antall startende har vært endel flere enn antall fullførende, noe Deelstra-veivalget på kartet i all tydelighet viser.

    • Jeg tror ikke vi skal gå inn på hvem som er den skyldige i at fjorårets resultater ikke har kommet inn på adelskalenderen, men jeg er sikker på at årets resultater kommer til å finne veien dit. Med høstens nye NTNUI-signeringer har jeg en god magefølelse på at løyperekorden står for fall!

  3. Kanskje Deelstra-veivalget må vurderes som alternativ i år? Ellers så anbefales det å stille til start med motorsag for å bane seg vei gjennom alle trærne på skråmyra/Hanssenfallet 😉

  4. Håper årets arrangører er like ivrige som historiens første.. Han passet på å ta turorienteringsposter mens han ventet på de første løperne mot mål..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *