Ukens måleenhet: Arne Mikkelsens stigningsindeks.

De fleste her har nok sett Marka Rundt sin løypeprofil, det kanskje ikke like mange vet er at den er laget av legenden Arne Mikkelsen. Arne sitt mål på hvor hard en løype er kaller han for stigningsindeksen som har enhet [m/km] og angitt av formelen (total stigning)/(lengde av løype)

Stigningsindeksen for Marka Rundt er 21,3 m/km noe som ikke er så verst. Professor i fysikk ved NTNU, Arne Mikkelsen stiller opp i alt som er av konkurranser i Trøndelag, det eneste kriteriet: Det skal være kondisjonsidrett. Han har selvsagt gått alt som er av turrenn i området og har like selvsagt lagt ut en liste -rangert etter nettop stigningsindeks- på hjemmesiden sin.

Her er en tabell som viser stigningsindeksene til bl. a Hyttekarusell-løypene

 

De fleste her har nok sett Marka Rundt sin løypeprofil, det kanskje ikke like mange vet er at den er laget av legenden Arne Mikkelsen. Arne sitt mål på hvor hard en løype er kaller han for stigningsindeksen som har enhet [m/km] og angitt av formelen (total stigning)/(lengde av løype).

Stigningsindeksen for Marka Rundt er 21,3 m/km noe som ikke er så verst. Professor i fysikk ved NTNU, Arne Mikkelsen stiller opp i alt som er av konkurranser i Trøndelag, det eneste kriteriet: Det skal være kondisjonsidrett. Han har selvsagt gått alt som er av turrenn i området og har like selvsagt lagt ut en liste -rangert etter nettop stigningsindeks- på hjemmesiden sin: http://folk.ntnu.no/amikkel/tvk/profiler/index_ski.html

Til sammenligning:

Løype Indeks
Marka Rundt 21,3
Markatrimmen 22
Birkebeinerrennet 21
HK 5km Bratsberg 22,3
HK 7,5km Estenstadmarka 29,2
SL 5-mila 27,8
VM Liberec2009 50km 35,9
Skiraffenrennet II 21

 

6 tanker om “Ukens måleenhet: Arne Mikkelsens stigningsindeks.

  1. Det går rykter om at 5-mila i Vancouver er enda hardere! På OL-sidene står det 2000 meter stigning på 50 km noe som gir en Mikkelsen-indeks på 40. :laughing:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *