Studenterfemmila 2018

NTNUI Langrenn har gleden av invitere til Studenterfemmila 2018!

 

SISTE INFO HER: https://org.ntnu.no/langrenn/2018/04/studenterfemmila-i-morgen/

Dette er et legendarisk skirenn med start, passering og mål på Studenterhytta i Bymarka. Historien strekker seg tilbake til 70-tallet og et deltakerantall som på det meste viste 500 stykker! Studenterfemmila er landets (verdens?) siste gjenlevende 5-mil med intervallstart og det gås 2 runder à 25km.

Dette er et arrangement åpent for alle, både deltakere og tilskuere! Det blir passeringspost utenfor Studenterhytta med grill, musikk, sol og latterlig god stemning. Tilskuere er hjertelige velkommen!

Løypa er knallhard med hele 1650 høydemeter stigning, noe som gir en Mikkelsen-indeks  på svimlende 33,0! Til sammenligning har Birken, Marka Rundt og Vasaloppet henholdsvis 20,7, 21,3 og 15,3.

Start: Kl. 10:00, Individuell start

Stilart: Klassisk

Klasser:

 • Herrer – 50km (2 runder)
 • Damer – 25km (1 runde)
 • Bonusklasse: Superbabes – 50km (2 runder)

Startkontingent: Gratis

Drikke/Matstasjon: Ved passering og i mål utenfor Studenterhytta

Garderobe m/dusj: Studenterhytta

Påmelding innen torsdag 05.april 23:59

Løypebeskrivelse:

Ut fra start på Studenterhytta går løypa rundt militærleiren, ned forbi Blomsterjønna til Vintervassmyra. Her svinger vi venstre, passerer lysløypa og  tar av retning Stykket. Fra Stykket  renner vi ned til Marka hvor vi svinger høyre. Her begynner stigningene og løypa følger Lindboeløypa opp til Kvistingen. Hold høyre ved Kvistingen over Litjheia, deretter brått venstre, og følg løypa over Vintervasshøgda. Etter Vintervasshøgda renner vi ned Briksellia til Klefstadmyra, og tar høyre retning Tømmerdalen. Etter Tømmerdalen går vi oppover mot Geitfjellet.  Etter Geitfjellet, går løypa rundt Baklidammen og stigningen opp Rustadrenna starter. Vel oppe tar vi runden en gang til.

13 tanker om “Studenterfemmila 2018

 1. Et kjapt spørsmål som Anders kanskje kan svare på: Hvordan har Briksellia fått navnet sitt? Eller snarere; hva har Brikselli gjort for å få bakken oppkalt etter seg?

   • Navnet er nok eldre enn det Øyvind skriver. Briksellia ble døpt av Ove Haugereid i forbindelse med innspill til boka «Best i Birken» fra 2006.

    I kapittelet om seedingsrenn står følgende tips nevnt for Marka Rundt (som da starta ved Byåsen butikksenter): «Etter ca. 8 km kommer du til Briksellia. Det er en meget hard fiskebeinsbakke.»

    • Det stemmer Anders! Synd at Stakviksletta ikke kom med, det var tenkt som stakepartiene mellom Skogly og Granåsen.

     • Er nok undertegnende som førstegang innførte begrepet Mikkelsen indeksen også. Idèen bak begrepet er muligens litt vag for flere. Den passer seg best å forklare i bastua under Stakefesten

 2. Ingenting som er bedre enn at løypa er tatt tilbake til den legendariske Rustarenna, men blir 5mils-smellene større enn Edvard V i Granåsen 2017 eller Erlend S opp Skjelbeidalen 2016?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *