Forrige serierunde ble Ørland et par nummer for små de gule, og Rørvik var neste lag som skulle prøve å sette en stopper for Sägertoget! Dagen er 11 mai, og da undertegnde sto opp og dro på jobb med kamptøyet på under Scandic-dressen kunne jeg allerede smatte på luften at idag er det duket for match og for nye skuffelser servert av vår alles kjære Trondheim Kommune.

Da Jøden og Grunde-pæra ankom Ørn Arena, ble vi møtt av et stusselig syn. En småfrossen kamptropp sto i tett klynge oppå tribunen og stirret sultent ned på jenter 12 som hadde oppvarming før match. Virile og våryre gutter måtte dras bort fra stadion og bort til fleridrettsanlegget for å omstille seg til matchtalk og oppvarming. Sist jeg sjekket er «fleridrettsanlegg» ikke det samme som «garderobe», men her kan det være Trondheim Kommune sitter på linguistisk kunnskap de færreste andre kjenner til. Tvilsomt. Skjerpings Trondheim Kommune.

Apropos skjerpings. Her må unnes et eget avsnitt til det trønderske klima. Vi snakker 11 mai, snart sommer, og gradestokken viser 7 grader med stiv kuling rett fra Sibir. Underveis i matchtalken fikk vi til og med et innslag av hagl. Kom mai du skjønne milde. På tide at Trondheim våkner og får med seg at man egentlig skal innom en sommersesong før høsten kommer igjen.

Så tilbake til det viktige. Etter en matchprat med fokus på å være påskrudd med tempo i spillet og en ikke altfor hissig oppvarming var det duket for kampstart! Følgende lød startelveren:

Dommermobber – Mjell – McDonalds

Poo

Benk: Føskis, Pjusken, Mike the Dyke, Grunde, JødeJew, Lloyd.

1. omgang:
Kampen starter i et rolig tempo, hvor det ikke er tvil om hvem som skal styre kampen. De gule tar tak i kula og er flinke til å rulle i bakre rekker, uten helt å få til den ønskelige fremdriften når vi setter fart. Rørvik er kompakte bakover og slipper til lite, men skaper til gjengjeld ingenting framover i banen. Det måtte en forsvarstabbe til for å få hull på byllen. Den ene Rørvik-stopperen slår en tversoverpasning i bakerste ledd selv Lovren hadde vært stolt av. Pasningen treffer Poo i kasse, som upresset fører inn i 16 og slipper til mobbern Sting. Isteden for å skyte alene med keeper slår sting en kjempesmart pasning i stolpen og ut tilbake til Poo som setter kule i den åpne nota. Utspekulert. 1-0 til de gule! Kampen fortsetter deretter i det samme rolige sporet de neste 10 min, før vi pådrar oss et enkelt brudd på midten hvor den påfølgende pasningen splitter forsvaret slik Moses splitta Teisendammen (mener det var sånn den gikk) og alene med keeper gjør Rørvik-spissen ingen feil. 1-1. Grunde kom på hvor mye han savna Paradise 2017 og sparket bort en flaske. Det likte ikke dommer som viser bort Grundis SOM TRENER OG IKKE SPILLER. Etter dette overtar Rørvik initiativet og ypper seg litt uten å skape det helt store. 1-1 til pause og de gule må opp et hakk eller to for å kapre 3 pinner.

2. omgang:
Nøkkelord fra pausen: Opp med intensiteten og opp med presisjonen så går veien! Ett bytte gjøres hvor Mike the Kike kommer inn for Fingern pga føling i leggen. Lage tar venstreback og Mike tar høyre. Det skulle bli noen innholdsrike minutter for Mike the Hike. 30 sek ut i andreomgangen klipper han ned en Rørvik-spiller på vei fram i boksen, og dommer peker på straffemerket. På den påfølgende straffen tar Rørvik-spilleren en helt ok straffe. Synd for Rørvik at helt ok ikke er tilstrekkelig for å slå Pete, som redder straffen! Omtrent i neste angrep får Poo alle sjansers mor. Poo liker dog ikke mødre og valgte å skyte milevis over fra 5 meter etter en fin kontring fra de gule. Mike the Psyche ville ikke være dårligere enn Poo, og skøyt like etterpå over fra 2 meter på åpent mål. Det skal sies at det kom et vindkast bakfra som raslet i nakkehårene og gjorde at Mike havnet i ubalanse. Kampen fortsatte så å bølge fram og tilbake, i det som må sies å være en helt Texas omgang. Etter ca. 65 minutter kommer Grunde SOM BLE UTVIST SOM TRENER OG IKKE SPILLER inn for Mjell og Føskis kom inn for Poo. De gule presser på for utvikling nå, og presser Rørvik tilbake på egen halvdel, men Rørvik er ikke ufarlige på kontringer og får testet Pete på et par anledninger. Etter rundt 75 minutter kommer Jew inn for Donald, og kampen står fortsatt og vipper. Etter 78 minutter får de gule en corner, som JewJew løper for å ta. Ved litt hjelp av vinden skrur corneren nesten inn i Rørvik-målet hvor keeperen såvidt får pirket den ut i feltet. Den kommer ikke lenger enn til predator-Grunde som tupper ballen i mål. 2-1 til de gule med 10 minutter igjen å spille! De siste 10 er helt texas uten noen form for struktur eller kampplan. Til tross for dette putter de gule ett til hvor Gus stusser inn et godt slått frispark av Rudi. 3-1 og det lukter seier! Men, så idet vi går inn i siste minutt får Rørvik mål etter å ha maltraktert stakkars Gus i feltet. Dommeren lar målet stå og det ligger an til noen ulidelige minutter på overtid. Men, rett fra avspark goller vi og får igjen en trygg ledelse. Føske  Reka  Grunde  Føske  Mål. Lett når man kan det, og alle poengene blir igjen på Ørn Arena.

Det har seg sånn i ettertid at vi kanskje blir trukket poengene pga. Grunde som hadde mål og assist tydeligvis egentlig ikke kunne spille da han ble UTVIST SOM TRENER OG IKKE SPILLER. Fortsettelse følger.

3 sprøyter: Grunde. Kommer inn og snur kampen på hodet! Terroriserer en sliten venstreback og står igjen med både mål og assist. I denne formen er valkemannen umulig å stoppe.

2 sprøyter: Brienne. Går foran i krigen og vinner så og si alt av dueller. God på å bryte opp Rørvik-kontringene og ta med ball fram for å igangsette spill.

1 sprøyte: Pete. Litt uvenn med vinden på starten av kampen i utspillene, men tar seg kraftig opp. Livsviktig strafferedning på 1-1 og har etter dette flere gode involveringer som hindrer mål.