Election for the 2019-2020 DION Board! / Still til DION-styret! 

All PhD students, post-docs, and temporary scientific employees are eligible to run for a DION board position! DION Board elections will take place at our 2019 Annual General Meeting (AGM), 25th April at R2 Realfagbygget (Trondheim). 

The DION Board consists of 5 to 8 members, including DION president, who serve for 12 months (until spring 2020). DION is the only organization at NTNU which represents PhDs and post-docs from across the university. We hold monthly board meetings and discuss wide-ranging questions we receive from PhD students, post-docs, institutes, and the NTNU Board. This is an opportunity influence the work situation of the academic temporary staff, and get insight into how the university works. DION is invited to various university events throughout the year and presents at faculties’ introduction seminars for new PhD students. We therefore strive to have the broadest range of disciplines represented on the board to bring diverse perspectives to our discussions. We also serve as an important social arena, and hold event targeted at different groups throughout year.  

As a compensation for this work, board members receive one month of paid extension of the PhD (or one month paid duty work), and the DION president receives two months.  

What is needed from the candidates: 

  • All candidates must be employed at NTNU as a temporary scientific employee (such as PhD student and Post-doc) and have a contract for at least until spring 2020;  
  • For the president position, Norwegian proficiency is required. 

Send your short application including name, affiliation short bio and motivation (1 page max) to post@dion.ntnu.no if you’d like to join next year’s DION Board preferably in advance of the AGM. Alternatively, contact the board at the beginning of the AGM. You’re welcome to contact us to post@dion.ntnu.no if you have any questions about joining the Board. 

NB: At the AGM, candidates will have the opportunity to present themselves. If you cannot join the AGM, you are still eligible! Send us a short video (1-2 min max) motivating your election as a  board member, or we can read out the application you sent to us for you 🙂 

 ——————————————————————————————————— 

Nytt DION-styret (Doktorgradsstipendiater interesseorganisasjon ved NTNU) velges på årsmøte 25. April. Alle stipendiater, post-docer og midlertidige vitenskapelige ansatte kan stille! 

DION-styret består av 5 til 8 medlemmer som velges for ett år (fram til våren 2020). DION er den eneste organisasjonen som representerer stipendiater og post-docer på tvers av hele universitetet. Vi holder månedlige styremøter hvor vi tar opp ulike spørsmål og problemstillinger fra stipendiater, post-docer, institutter, fakulteter og NTNU-styret. Vi fungerer også som en sosial arena, og vi holder arrangementer rettet mot ulike grupper stipendiater. 

Send gjerne en e-post til post@dion.ntnu.no for spørsmål eller eller melde ditt kandidatur. 

 Vervet gir nyttig ledererfaring, og innblikk i hvordan universitetet fungerer på ulike nivåer. DION er representert på diverse arrangementer ved universitetet, og presenterer på f.eks. introduksjonsseminarer for stipendiater.  

 Styrevalget blir avholdt på årsmøte 25. april. For å kunne stille til styret må man ha kontrakt fram til våren 2018 eller lenger. Styrevervet gjør det mulig å søke om én måneds forlengelse av stillingen (eller én måneds pliktarbeid) betalt av NTNU, leder vervet gir mulighet for 2-månders forlengelse (Forskrift om stipendiater ved NTNU, §2). Vi streber mot mangfold i styret, og representasjon fra flest mulig fakultet.  

 NB: Du kan fortsatt stille selv om du ikke kan være tilstede på årsmøte. Send informasjon om deg selv (fagområdet, bakgrunn, motivasjon, osv.) sammen med et bilde som kan vises på årsmøtet.