Trollkom

Etter inspirasjon fra filmen «Trolljegeren» opprettet Volvox og Alkymisten en undergruppe med formål å gå ut i norsk natur for å lete etter disse skapningene. Navnet på linjeforeningens nye turgruppe ble «Trollkom». En liten dagstur ble gjennomført en søndag senhøsten 2011, før vi for alvor dro i gang da vårsemesteret 2012 startet. I løpet av dette semesteret ble to helgeturer, en isfisketur og en fjelltur på ski, gjennomført, og vi holdt fluebinde- og fluekastekurs for de som var interessert i å lære seg å lure fiskepinner opp fra H2O (l) med slike metoder. En kveldstur med fiskestang og et par småturer med kikkert for å studere fuglelivet i og rundt byen fikk vi også tid til.

Det neste studieåret fortsatt med enda flere opplevelser. Vi padla kano på Femunden, gikk på tur med trekkhunder i Soknedalen, dro i land Esox lucius til middag i Bymarka, hadde fotosafari på Dovre med bestigelse av Snøhetta og møte med moskus, kurs i matlaging på bål, så havørn på Frøya og vi var og buldret i klippene. I tillegg ble de to fjorårssuksessene av helgeturer gjort til en tradisjon i dét de ble gjennomført for andre gang. Ellers hadde vi også kortere turer, der vi koste oss med gløgg og pepperkaker i adventstida, og arrangerte overnatting og 17. mai-frokost i Estenstadmarka.

Trollkom har en målsetning: Vi skal lure deg med ut på en tur i vår fargerike natur. Om den så, avhengig av årstiden, er grønn, rød, hvit eller gulbrun. Vi forsøker så godt vi kan å dekke ulike aspekter av friluftslivet. Ikke alle synes det er like interessant å kikke på fugler og deres kurtiserende adferd, men da skal vi jammen få deg med på noe annet! Og nei. Du trenger ikke ha hørt om Lars Monsen eller Bear Grylls for å være med oss ut. Norsk natur er snill. Norsk natur er god. Og norsk natur vil at du skal oppleve den. Tørr å bli med, overlevelsesmulighetene er særdeles gode.

Trollkoms turledere er samlet i Trollrådet. Vi er alle mer eller mindre erfarne friluftsmennesker som vil at også DU skal finne gleden ved å sitte ute i skogen og snakke bull rundt bålet til månen er stor og rund oppe på himmelen. Turene vi planlegger settes opp på egen initiativ, alt etter interesser og forutsetningene klimaet og medlemmene til en hver tid gir oss. Og vi er en rimelig lite eksklusiv klubb. Om f.eks. akkurat du som nå sitter og leser dette (i stedet for å være der ute på utkikk etter Raglefanter, Tusseladder eller Fossetasser?), skulle ha et ønske om å bli med og sosialisere med dine medstudenter i LANGT hyggeligere omgivelser enn Nordre Gate har å tilby, ja da vil vi gjerne at du blir med oss og pønsker ut nye utflukter!

Er det ingenting negativt med Trollkom? Jovisst. Og det bør vi vel for ordens skyld også gjøre rede for. Om du blir med oss på tur, er sjansen stor for at du møter og blir kjent med nye personer. Og kanskje du får deg nye venner. Vi hater alle når det skjer. Legg til frisk luft, mosjon, psykisk velvære og god mat, og vi forstår at du heller vil sitte hjemme i sofaen din og ta en øl. Alene.

 

Les mer om kommende turer og sjekk ut vår turblogg!

E-post: trollkom@volvox.no

Lik oss på facebook:

Det er stengt for kommentarer.