Kanotur til Femundsmarka 2015

Igjen var det klart for det som virkelig begynner å bli en tradisjonstur og favoritt i Trollkom – kanotur til vakre Femundsmarka. Med forventninger om møre padlearmer, stor fisk, sene kvelder ved bålet, glitrende stjernehimmel og god stemning, satte 24 erfarne og nye trollunger kursen mot Femundsmarka og Halvorsjøen fredag formiddag. Mange fikk prøvd seg på kunsten å pakke en leiebil så full du kan, en kunstform best beskrevet av ord og fraser som «stappe», «aktiv bruk av sidespeil» og «lite beinplass». Likevel gikk turen til Halvorsjøen så å si smertefritt, og marka viste seg fra sin flotteste side med strålende solskinn ved adkomst.

Kanoene ble pakket og jakten på en leirplass var for fullt i gang. Da leirplassen hadde blitt valgt var det ikke lenge før lavvoer og telt var reist. Med god hjelp fra Forsvaret og sivil bærehjelp ble det reist en stor gapahuk – en konstruksjon vi må si oss meget fornøyde med. Og det var lurt! For – mine damer og herrer – Trollkom opplevde noe så sjeldent på en Trollkomtur at samtlige lurte på om de hadde mistet både forstanden og synet på vannet; REGN! Har værgudene fått nok av våre solskinnsturer og bestemt seg for å skru på krana? Det kunne virke sånn, men som den ekte turgruppa vi er må du ikke tro dette satte en demper på humøret. Regnet ble bare et påskudd for intim gruppeprat under presenningen utover sene nattetimer hvor vi lærte hverandre å kjenne gjennom temaer som studieretning og favorittorganisme, alt under en mild røykforgiftning. For som det kjente utsagnet sier: «Det finnes ikke dårlig vær, bare fullt eller semipermeable stoffer i tekstil som lekker vann så det griner».

Foto: Lukas Tietgen Bålkos under gapahuken med stjernehimmel

Foto: Lukas Tietgen
Bålkos under gapahuken med stjernehimmel

Neste dag var folk gira på aktiviteter, og dagen ble fylt med padling, vedsanking og fisking. Etter at været hadde gjort litt opprør forrige kveld, ble det derimot mye bedre enn forventet på lørdagen. Det var egentlig bare sjarmerende med noen dråper som dusket oss i håret ute på Halvorsjøen. Noen trosset trange elvepassasjer for å utforske nordligere deler av marka, mens andre holdt seg i nærområdet. Det var mange høydepunkter på turen. For ivrige biologer var det kanskje å få se storlom der den lå lavt i vannet med sin flotte fjærdrakt. Fiskeentusiastene fikk på sin side tilfredsstilt sin iver med både harr og gjedde. Utover ettermiddagen vendte flere og flere trolljegere tilbake til leiren og det ble laget middag før mørket senket seg. Temperaturen begynte å krype og da var det godt med et skikkelig bål. Noen var også i regelrett ekstase over tyrirota som knitret på bålet. En fantastisk stjernehimmel viste seg mens harr og gjedde tilberedt med mel, salt og smør, og enda litt mer smør, ble sendt rundt, og kvelden ble fylt med herlig allsang og prat.

Foto: Håvard Lindholm Allsang nær grensen

Foto: Håvard Lindholm
Allsang nær grensen

Foto: Lukas Tietgen Sitt ikke inne når alt håp er ute.

Foto: Lukas Tietgen
«Sitt ikke inne når alt håp er ute».

Søndag var det tid for å pakke sakene og vende snutene tilbake mot trønderhovedstaden. Med sol og en virkelig sideskillsfremkallende vind var det vemodig å forlate dette idylliske stedet. Med bilene pakket og kanoene levert var det bare en ting å si; Takk for turen, vi sees igjen!

Dette innlegget ble publisert i Trollkom, Turblogg. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>