Instiututtkveld med institutt for bioteknologi

Husk instiuttkvelden med kjemi førstkommende torsdag – se tidligere innlegg!

Torsdag 12. februar kl 18:15 inviterer Volvox & Alkymistens bedriftskomite og institutt for bioteknologi til «instituttkveld». Vi skal besøke ulike laber og få presentert hva tre PhD-studenter ved IBT arbeider med. Det kommer også flere på minglingen i etterkant av arrangementet.

Gaston Courtade som presenterer prosjektet:
“Cellulose og kitin er krystallinske polysakkarider som er vanskelig å bryte ned ved bruk av tradisjonelle hydrolytiske metoder. For noen år siden ble en ny proteinfamilie: lytiske polysakkarid monooksygenaser (LPMOs) oppdaget. LPMOs bryter ned cellulose og kitin ved å anvende en tidligere ukjent oksidativ mekanisme. Mitt prosjekt går ut på å bruke NMR spektroskopiteknikker for å studere struktur og funksjon til LPMOs for å undersøke deres virkningsmåte.”
Georg Kopplin som presenterer sine prosjekt:
Project 1: Chitosan-Alginate Gelling Systems
Chitosan and alginate are able to create polyionic binding systems with unique properties. Enzymatical and chemical methods are used to obtain tailored oligomers and produce new gelling systems, which are analyzed by various instruments and methods.

Project 2: Structural Characterization of Fucoidan from Laminaria Hyperborea
Fucoidan is a highly complex, negatively charged polysaccharide. Previous studies have shown that it has a large variety of bioactivities and could be suitable for a lot of different applications. The structure of this polymer is not defined so far. With different methods such as NMR, chromatography, light scattering and others we are trying to elucidate the missing information.
Ulha Schenider presenterer sitt prosjekt:
Streptomyces bacteria are known to be prolific producers of structurally diverse bioactive compounds, many of which possess anti-microbial properties. In this work, genomes of twelve Streptomyces bacterial strains derived from sponges isolated from the Trondheim-fjord will be analysed via bioinformatics to search for silent gene clusters that could be involved in production of new antibiotics. The expression of these clusters will be activated in the host strains via manipulation of regulatory genes. Potentially novel compounds produced will be structurally characterized and tested for anti-microbial properties. This work may lead to the discovery of new antibiotics for human anti-infective and anti-cancer therapies.

18.15 – 18.25 Oppmøte i K3-039 – lunchrom IBT – Inndeling i grupper,

18.25 – 19.45 Presentasjon av lab’er og/eller prosjekter

19:45 Mingling og pizza Lunchrommet til IBT

På denne måten får du større innsikt i hva du kan gjøre både etter endt masterstudium og hvilken retning du skal velge i 3. klasse. Det er mange spennende muligheter ved IBT!

Påmelding her: https://volvox-bedkom.hoopla.no/sales/ibt/

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.