NY HJEMMESIDE!

Hvis du ser denne siden, så er du på vår gamle hjemmeside. Gå inn på Volvox.no i stedet, så ser du vår freshe nye side!

Mvh. Andreas Lykke – Pr-sjef i V&A.

Publisert i Arrangementer, Arrangementskomiteen, Bedriftskomiteen, Faddertiden, Hovedstyret, Info, Invitro, Kommende turer, Motivator, Nukleotidende, Realfagskjelleren, Trollkom, Turblogg, Uncategorized, VAIL, VIVO, VoKalium | Kommentarer av

Instituttbesøk hos IKJ

Til all kjemikere!

Studerer du kjemi og ikke helt har funnet ut hvilken spesialisering du vil velge? Lurer du kanskje på hva du skal ta master innenfor? Eller lurer du bare på hvilke muligheter som finnes? Torsdag 25. februar kl. 18:00 inviterer Volvox & Alkymistens bedriftskomité og institutt for kjemi til instituttbesøk!
Det vil bli foredrag fra masterstudenter ved instituttet for kjemi som skal fortelle hvordan det er å være masterstudent, hva de gjør og hvordan de jobber med oppgaven sin.

Deretter blir det servering av pizza og brus!

Påmelding: https://docs.google.com/forms/d/1RO-bmQ7CXoPWdke5h2L3XHHmoK6d7ZlLIcayssbVdsg/viewform

Publisert i Uncategorized | Skriv en kommentar

Påmelding til krabbefest

Under er påmeldingsskjema til den 55. Krabbefesten, 5.februar kl. 18:00 . Billetter koster 290 kr for medlemmer og 340 for ikke-medlem. Påmeldingen er bindende, og åpner torsdag 21.01 kl. 14:00

 

Publisert i Uncategorized | Skriv en kommentar

Åre 16

Er du klar for vinterens store eventyr?

Søndag 24. januar reiser Volvox & Alkymisten på tur til Europas svar på Aspen. Bli med på årets Åretur og fem dager med fantastiske bakker og endeløse kvelder!

Les videre

Publisert i Arrangementer, Hovedstyret | Skriv en kommentar

Julebord 13 November 2015!

Kjære volvoxianere og alkymister,
det er igjen tid for julebord!

Det er dessverre fult, men meld deg gjerne på venteliste.

Det blir på nidelven klubbhus fredag den 13. november! Her er det lov til å ha medbrakt, så ta med det dere selv ønker å drikke. Det vil bli servert julemat, kaker og julegodt!
Vokalium skal synge vakre sanger for oss,
og hvem vet, kanskje kommer nissen?

Påmeldingen starter onsdag 28 oktober kl 12, det vil bli lagt ut link her på volvox.no og på facebook
Det er kun 100 plasser, så det gjelder å være tidlig ute med å melde seg på!
Pris: 250 kr,- medlem, 300 kr,- ikke-medlem.

Hilsen arrkom ♥

Link til facebook-event: https://www.facebook.com/events/130543957301917/

 

Publisert i Arrangementer, Arrangementskomiteen | Skriv en kommentar

Bedriftspresentasjon med Thermofischer Scientific

Onsdag 28.oktober er det Kjemidagen og i den sammenheng vil Thermo Fisher Scientific komme og holde en bedriftspresentasjon. Dette vil skje kl. 16.15 i KJEL5. Thermo Fisher Scientific er et multinasjonalt firma som utvikler medisinske og bioteknologiske produkter. Disse produktene blir i dag brukt til forskning og utvikling over hele verden for at vi skal kunne få den beste verden å leve i. Anbefaler alle å være med på dette, da det er en stor mulighet å få innblikk i et av de største bioteknologiske firmaene i verden. Det blir også servert mat og drikke i pausen, og det er gratis påmelding!

Alle medlemmer av Volvox & Alkymisten er invitert og vi ser frem til å se så mange som mulig på selve dagen

Påmelding er stengt. Man kan møte opp og fylle eventuelle plasser som åpnes pga frafall.

 

Publisert i Bedriftskomiteen | Skriv en kommentar

SØKNAD til SP Fire Research case-study

INVITASJON TIL CASELØSNINGsp
29 oktober 2015
1630 – 2000
Servering – Pizza

Søknad på: http://goo.gl/forms/K8sGvRHkBa

Vil du være med å løse en spennende oppgave for forskningslederen fra SP Fire Research?  Vinnerne av caseløsningen får tildelt et GavekortMidtbyen og studenter som utmerker seg kan få tilbud om jobbintervju (ta gjerne med CV)!

SP Fire Research er et av verdens største forskningsmiljø innen brann. Bedriften jobber for økt brannsikkerhet i samfunnet, gjennom branntesting, forskning og utredning. Eksempler på aktiviteter er testing av slukkesystemer og branntekniske egenskaper til materialer,risikoanalyse og vurdering av brannfare på offshoreanlegg. For mer info, se www.spfr.no.

I samarbeid med Volvox & Alkymisten gjennomfører SP Fire Research en caseløsning. Følgende linjer er invitert;

Volvox & Alkymisten
Høyskolens Chemikerforening
Aarhønen
Delta

3-5 klasse er prioritert! Men alle årstrinn er velkonme til å melde seg på.
Det er kun 30 plasser til kvelden! Og det er søknad som gjelder.

Publisert i Arrangementer, Bedriftskomiteen | Merket med , , , , | Skriv en kommentar

Tur til Innerdalen

Så var det gått både vinter og vår, men no kan vi melde om at Solveig skal få sleppe meir av den ventinga. Turarrangør har endeleg fått ut fingeren og tasta turrapport til fingrane vart gule og blå.

Fredag 25. september hadde tjue stykk av dei sprekaste spreke, barskaste barske og kanskje V&As mest lovande, pakka storsekken klar. Bagasje, folk og fe vart stappa inn i fire ventande bilar, før vi feis av garde på lukke og fromme med hjelp av googlemaps og GPS. Vi skulle finne Fjellet. Ryktet om Fjellet og rikdommane ein kunne finne der, hadde i lengre tid gått som eit sus gjennom Realfagsbygget. I to veker hadde det blitt kviskra «Innerdalstårnet» på lesesalen, i korridorane og elles i krikar og krokar.

Fjellet kjem til syne. Foto: Jakob Emil Larsen

Fjellet kjem til syne. Foto: Jakob Emil Larsen

Sjølv om vi hadde eit noko meir oppdatert kart enn Bilbo og følget, enda det ikkje likare til enn at halvparten klarte å køyre seg vekk. Heldigvis fann alle fram til avtalt møtestad til slutt, og då var det berre å sæla på, og vandre innover i det store eventyret.

Med haustbitt i lufta og fjella i tåkeslør, bevega vi oss lenger inn i Innerdalen.

Trass i litt yr og smågrått, var stemninga god og motivasjonen stigande ettersom latterleg vakker vestlandsnatur bretta seg ut rundt oss. Ved Innerdalsvatna kom der eit vinddrag i lufta som letta på tåkesløret. Mangt eit beundrande gisp fylte lufta, for der låg Innerdalstårnet rett føre oss. Dit, på toppen av tårnet, skulle vi neste dag!

Evig optimist, lokka turleiar gruppa vidare innover i myrlendt landskap vekk frå hyttene, med lovnad om finfin leirplass for både telt og lavvo berre 10 min spasertur unna på brei, fin sti. Prova galt på alle punkt, måtte gruppa vende om og finne seg ein flekk innmark å slå opp campen sin på. Dette vart teke beundringsverdig godt imot av gruppa, og ein liten time seinare stod telt og lavvo oppreist. Ikkje eit augneblink for tidleg, for like etter gjekk vêret frå lett regn, til å regne tolleknivar og sinte trollkjerringer.

Campen. Foto: Jakob Emil Larsen

Campen. Foto: Jakob Emil Larsen

Få ting kan måle seg med mat laga over primus med valne fingrar, skitprat og ein varm sovepose i ly frå elementa når regnet trommar på duken. Neste dag skulle vi tidleg opp for å fange solstrålar i dei lunefulle fjella. Kunne vi kanskje nå toppen, og få klårvêr attpå til?

Klokka 05:20 skreik den første alarmen og varsla morgongry. Litt etter litt, dukka fleire vakre mårratryner fram frå teltdukane, men vart møtt av eit underleg skilt som påsto at her måtte ein betale for å sette opp sine telt og sleppe ein fis. Ei lita rådslåing følgde som enda med eit rekordraskt oppbrot av camp og installasjon på den sjølvbetena Innerdalshytta, eit greitt bytte syntes fleire. Like etter byrja vi oppstigninga til Innerdalstårnet.

Innover i haustlandskapet. Foto: Trine Arntzen

Innover i haustlandskapet. Foto: Trine Arntzen

Det vanskeleg å beskrive ein slik tur, den må rett og slett opplevast. Innerdalen i slutten av september/ byrjinga av oktober har for vane å kle seg i sterke haustfargar i fin kontrast til dei stålgrå fjella som vert ekstra ville og majestetiske med eit lite melisdryss snø på toppen.

På platået ved Storvatnet delte stien vidare og følget seg i to. Med ivrige skritt fortsette toppturgruppa mot toppen. Med halvt klyving og høge kneløft slynga stien seg høgare opp. Ein del kjende nok litt på kitlinga i magen og kanskje noko høgdeskrekk.Det vanskeleg å beskrive ein slik tur, den må rett og slett opplevast. Innerdalen i slutten av september/ byrjinga av oktober har for vane å kle seg i sterke haustfargar i fin kontrast til dei stålgrå fjella som vert ekstra ville og majestetiske med eit lite melisdryss snø på toppen.Innerdalshytta, eit greitt bytte syntes fleire. Like etter byrja vi oppstigninga til Innerdalstårnet.

Kong vinter. Foto: Trine Arntzen

Kong vinter. Foto: Trine Arntzen

Like før skaret hadde snøen festa seg i bergveggen. I fjellet på hausten er det kong vinter som regjerer, og kjem ofte overraskande på utan dei store om og men. Dessverre var det også kong vinter som avgjorde at ambisjonane for toppturen måtte senkast denne gongen. Innerdalstårnet er ein svært luftig fjelltur, og krev tørre svaberg, trygge vêrforhold og god sikt. Dette gjorde ikkje turen noko ringare, men fleire kjende nok på lysta om revansje allereie under nedstigninga.

Resten av dagen gjekk med til blåbærplukking, turar i området, triveleg samkvem og innanding av litervis med rein fjelluft. På kvelden vart det fyrt i bål nedanfor hytta. Mange hadde vore kreative og laga sine eigne variantar av bålmat, så grilling i regn og kveldsmørke skulle det bli, okke som!

Tredje dagen starta roleg for både telterane og dei som sov på hytta. Etter litt rydding og vasking av Innerdalshytta stod folket fritt til å bruke dagen etter eige ønskje.
Tjue slitne og godt nøgde fjellfarerar med blåbærblåe tunger, vende søndag nasa heimover til Trondheim. Rikare på naturskattar, erfaringar, og forhåpentlegvis litt meir opplagde til ein ny haust med mykje i vente i studentbyen Trondheim.

Følget på toppen. Foto: Trine Arntzen

Følget på toppen. Foto: Trine Arntzen

Tusen takk for ein fantastisk triveleg helg og ein minneverdig tur! På gjensyn til neste tur med Trollkom!

Bærplukking. Foto: Trine Arntzen

Bærplukking. Foto: Trine Arntzen

På kanten av stupet. Foto: Trine Arntzen

På kanten av stupet. Foto: Trine Arntzen

 

Innerdalstårnet. Foto: Jakob Emil Larsen

Innerdalstårnet. Foto: Jakob Emil Larsen

Publisert i Trollkom, Turblogg | Skriv en kommentar

Kanotur til Femundsmarka 2015

Igjen var det klart for det som virkelig begynner å bli en tradisjonstur og favoritt i Trollkom – kanotur til vakre Femundsmarka. Med forventninger om møre padlearmer, stor fisk, sene kvelder ved bålet, glitrende stjernehimmel og god stemning, satte 24 erfarne og nye trollunger kursen mot Femundsmarka og Halvorsjøen fredag formiddag. Mange fikk prøvd seg på kunsten å pakke en leiebil så full du kan, en kunstform best beskrevet av ord og fraser som «stappe», «aktiv bruk av sidespeil» og «lite beinplass». Likevel gikk turen til Halvorsjøen så å si smertefritt, og marka viste seg fra sin flotteste side med strålende solskinn ved adkomst.

Kanoene ble pakket og jakten på en leirplass var for fullt i gang. Da leirplassen hadde blitt valgt var det ikke lenge før lavvoer og telt var reist. Med god hjelp fra Forsvaret og sivil bærehjelp ble det reist en stor gapahuk – en konstruksjon vi må si oss meget fornøyde med. Og det var lurt! For – mine damer og herrer – Trollkom opplevde noe så sjeldent på en Trollkomtur at samtlige lurte på om de hadde mistet både forstanden og synet på vannet; REGN! Har værgudene fått nok av våre solskinnsturer og bestemt seg for å skru på krana? Det kunne virke sånn, men som den ekte turgruppa vi er må du ikke tro dette satte en demper på humøret. Regnet ble bare et påskudd for intim gruppeprat under presenningen utover sene nattetimer hvor vi lærte hverandre å kjenne gjennom temaer som studieretning og favorittorganisme, alt under en mild røykforgiftning. For som det kjente utsagnet sier: «Det finnes ikke dårlig vær, bare fullt eller semipermeable stoffer i tekstil som lekker vann så det griner».

Foto: Lukas Tietgen Bålkos under gapahuken med stjernehimmel

Foto: Lukas Tietgen
Bålkos under gapahuken med stjernehimmel

Neste dag var folk gira på aktiviteter, og dagen ble fylt med padling, vedsanking og fisking. Etter at været hadde gjort litt opprør forrige kveld, ble det derimot mye bedre enn forventet på lørdagen. Det var egentlig bare sjarmerende med noen dråper som dusket oss i håret ute på Halvorsjøen. Noen trosset trange elvepassasjer for å utforske nordligere deler av marka, mens andre holdt seg i nærområdet. Det var mange høydepunkter på turen. For ivrige biologer var det kanskje å få se storlom der den lå lavt i vannet med sin flotte fjærdrakt. Fiskeentusiastene fikk på sin side tilfredsstilt sin iver med både harr og gjedde. Utover ettermiddagen vendte flere og flere trolljegere tilbake til leiren og det ble laget middag før mørket senket seg. Temperaturen begynte å krype og da var det godt med et skikkelig bål. Noen var også i regelrett ekstase over tyrirota som knitret på bålet. En fantastisk stjernehimmel viste seg mens harr og gjedde tilberedt med mel, salt og smør, og enda litt mer smør, ble sendt rundt, og kvelden ble fylt med herlig allsang og prat.

Foto: Håvard Lindholm Allsang nær grensen

Foto: Håvard Lindholm
Allsang nær grensen

Foto: Lukas Tietgen Sitt ikke inne når alt håp er ute.

Foto: Lukas Tietgen
«Sitt ikke inne når alt håp er ute».

Søndag var det tid for å pakke sakene og vende snutene tilbake mot trønderhovedstaden. Med sol og en virkelig sideskillsfremkallende vind var det vemodig å forlate dette idylliske stedet. Med bilene pakket og kanoene levert var det bare en ting å si; Takk for turen, vi sees igjen!

Publisert i Trollkom, Turblogg | Skriv en kommentar

Kjelleren skal pusses opp!

Kjelleren har snart 15 års jubileum, og i den anledning skal vi pusse opp! Kjelleren kommer til å stenge for oppussing 11. oktober og være stengt i maks to uker. I denne anledning utlyser vi en byggegruppe på tvers av linjeforeningene Delta, Online, Spanskrøret og Volvox & Alkymisten. Dersom du har lyst til å sette av en trivelig kveld eller to i oktober til snekring og maling i hyggelig selskap kan du sende en mail til realfagskjellern-styre@list.stud.ntnu.no, eller kontakte byggsjef Martin Bjerke på facebook.

Ingen forkunnskaper kreves, og vi oppfordrer så mange som mulig til å bli med! Dette blir gøy!

Publisert i Realfagskjelleren, Uncategorized | Skriv en kommentar