Toppbilde
TSSGs logo

Trondheim studentspeidergruppe

TSSG er en studentspeidergruppe for alle studenter i Trondheim, også de som ikke har vært speidere før. Vi møtes en gang i uka og drar på turer innimellom. Aktivitetene og turene er varierte og er noe for enhver smak!

Kommende aktiviteter

Intromøte Påmelding

25. august 2015 kl. 19:00, Estenstadmarka

Ilastien og is

1. september 2015 kl. 19:00, Ilastien

Intro, blåbær og bøtte

11. september 2015 kl. 17:00, Duddelibu (hytten vår)

Planlegging ved bål

22. september 2015 kl. 19:00, Korsvika

Møte

6. oktober 2015 kl. 19:00

Flere aktiviteter ...


Nyheter

Nytt studieår - info til nye medlemmer

23. juli 2015 av Styret ved Kristine

I forbindelse med nytt studieår ønsker styret å informere om hvordan man går frem dersom man er nysjerring på TSSG og ønsker å bli med på våre aktiviteter. Dette er en utvidelse av informasjonen du finner i fanen Om TSSG. TSSG ønsker alle studenter i Trondheim velkommen, enten de er ny i byen eller har studert her noen år allerede. Dersom du er usikker på om TSSG passer for deg send en mail til styret. Opptak av ikke-studenter (eks: jeg tar opp fag/jobber i år men skal studere til neste år) kan gjøres ved søknad til styret.

Vi arrangerer intromøte og introtur i begynnelsen av semesteret men det er ikke obligatorisk å være med på disse dersom du vil bli medlem. Kom på de aktivitetene du har tid og lyst til. Ved å melde deg på epostlisten vår får du tilsendt viktige beskjeder angående aktivitetene (utemøte blir innemøte pga snøstorm etc). Steg en for å bli med i TSSG er altså stort sett å møte opp på aktiviteter. Vi har så langt kun lagt terminlista frem til september fordi vi ønsker å arrangere aktiviteter som medlemmene våre ønsker å delta på. Disse vil bli bestemt på planleggingsmøte i september.

Offisiell innmelding vil skje i oktober der det også betales kontigent for studieåret. Man har altså tid frem til da for å bli kjent med oss for man melder seg inn. Styret arrangerer en liten opptakssermoni på et senere tidspunkt men betaling av kontigent i oktober det eneste obligatoriske for nye medlemmer.

Man må altså ikke være speider for å bli medlem i TSSG. For tiden er vi ca halvt om halvt speidere og ikke-speidere. For de som ønsker en tilknytning til NSF har vi GibGob roverlag. GobGob består av speidermedlemmene i TSSG som ønsker å være medlem i og betale kontigent til NSF. GibGob drar på lederkurs, kretsarrangementer og arrangerer enkelte turer som også er åpne for ikke-speidere fra TSSG. GibGob har også tradisjonelt roveropptak. Man melder seg inn i GibGob separat fra å melde seg inn i TSSG (dersom man ønsker). Ta kontakt med noen i styret på en av våre aktiviteter, de kan formidle kontakt med gruppeledelsen i GibGob (eller send gruppeledelsen en epost).

Hvis du lurer på hvorfor vi ber om mobilnummer i påmeldingen så er dette for at vi kan kontakte deg med informasjon dersom det skjer endringer i siste liten eller om vi ikke finner deg ved avmarsj fra oppmøtested. Trenger du å melde deg av en aktivitet du har meldt deg på? Du vil få tilgang til nettsiden etter kontigent er betalt. Frem til da kan du sende en mail/sms til den som avholder møtet for å gi beskjed.

Vi i styret gleder oss til å møte nye og gamle medlemmer i august. Vi sees!

Duddelibus 51 års dag

17. februar 2015 av Gudrun

Den 16.februar var det 51 år siden vår kjære hytte Suddeli Duddelibu ble døpt i ei flaske tran. Derfor dro vi på vår årlige brusdagstur forrige helg. 10 spreke TSSGere kom fram til ei varm hytte i 7 tia på fredag. Lars IV hadde fyret litt kraftig. Vi stekte pannekaker og koste oss til langt ut på kvelden.

På lørdag dro folk på tur i et suverent vær og Ingrid fikk gått på en komunetopp og på Ingridvollen.

.

Styret ble selvfølgelig ikke med på tur, men flyttet seg til badstuen og begynnte matlagingen.

Hytta var pyntet og middagen klar på slaget 17:00 og da ble fordrink servert. Middagen gikk ganske fort for seg i år og kun to taler ble holdt, de gamles tale og de eldgamles tale.

Lars IV serverte LarsEN etter middag og hytta fikk en termos og to klistremerker for vannbøttene. Styret ga også malte kopper, men disse hverken kjøpt inn eller malt enda. Noen ideer til nye kopper er Ingridvollen og Sølekopp.

Kvelden ble avsluttet med en runde av Cards against humanity hvor det kom opp setninger som:
I get by with a little help from my genitals.
A romantic candle lit dinner would be incomplete without Stalin.
Alcoholism, once you pop, the fun dont stop.
og When I am prime minister of the United Kingdom, I will create the ministry of The inevitable heat death of the Universe.

Søndag morgen ble det servert kake på senga. Det var nok kake, til tross for at kakefaktoren var litt under 0.2. En gammel, men ikke helt glemt, tradisjon for shæfskiva ble testet. Vi sendte en brødskive rundt og alle puttet på et pålegg hver før scæfen fikk skiva. Han spiste opp, men angret litt på denne ideen.

Da jeg kom ut på trammen for å pakke tingene mine hørte jeg noe skriking og latter. Denne kom fro disse to, som hadde det veldig gøy med å ake på pulken.

Siden leiebilen måtte leveres før klokken 16:00 reiste vi veldig tidlig hjem denne gangen, men Lars IV ble igjen på hytta for et par dager til med turgåing og avslapping. Til alles forbløffelse blåste det ganske kraftig på parkeringsplassen.

Menyen og oppskrifter:

Fordrink: Mangodaquiri
60 ml Captain Morgan
15 ml sukkerlake
30 ml limejuice
45 ml mangopure (jeg hadde en del mynte i pureen)
mynteblader til pynt
nysnø (kan erstattes med is)

Forrett 1: Toast med roastbeef og remulade
1 lettoastet brøskive
remulade
2 skiver roastbeef
2 sylteagureker
grønnkål til pynt


Forrett 2: Lakserull
1 tortilla
kremost med urter og hvitløk
kål
røyklaks
litt sitronjuice
kutt salaten og hell over litt sitronjuice. Smør kremost på torillaen. Ha på kål og laks og rull. Kutt til passe store biter.

Forrett 3: Potetmos med bacon og vårløk
poteter
smør
fløte
einebær
salt
bacon
vårløk
Kutt bacon og fres. Kok poteter og skrell. Kutt vårløk. Lag potetmos og ha i vårløk og bacon.

Hovedrett 1: Ceviche med grønnkålsalat
400 g torsk
400 g laks
3/4 ananas
2 små rødløk
2 røde chillier
8-10 lime
1 plante fersk koriander
grønnkål
tomater
avokado
gresskarkjerner
kokosolje
spisskummin
salt Ceviche: Kutt fisken og ananasen i ca. 1 cm^3 kuber, kutt chilli, rødløk og koriander smått og ha i bolle sammen med fisken og ananasen. Press over lime juice og la det ligge og trekke i jucen i ca. 20 minutter. Hell av juicen og server.
Salaten: kutt opp grønnkål, tomater og avokado og bland i ei bolle. Smelt kokosoljen, ha i spisskummin og salt, hell over salaten og bland godt. Dryss over gresskarkjerner ved servering.

Hovedrett 2: Løksuppe med skinke servert i brødskåler
Bak brødskåler som for eksempel disse
4 ss timian
1.5 kg løk
1.5 l vann
2 kuber hønsebuljong
4 ss smør
2 pakker smårettskinke
1 ss pepper
2 ss salt
ost til å strø på toppen
10 laurbærblader
Fres løken i smøret i ei stor kasserolle ved middels temperatur i ca. 15 minutter og rør av og til. Hell i vann og ha i buljong og krydder. Sett ned temperaturen og la det småkoke i minst 30 minutter (vi kokte den i noen timer). Hul ut brødbollene og hell i suppen. Strø ost på toppen og server.

Dessert: Oreokuler
oreokjeks
kremost
mørk sjokolade
hvit sjokolade
Knus oreokjeks og bland med kremost. Rull ut kuler og frys/kjøl til de er harde nok til å trekkes i sjokolade. Smelt den mørke sjokoladen over vannbad og trekk kulene i sjokolade. Når sjokoladen har stivnet, smelt den hvite sjokoladen i vannbad og pynt kulene.

Årets tema var Nobelprisen og vi hadde to kaker. En ostekake dekorert med selve nobelprisen og en guinesskake dekorert med symboler som representerer hver av prisene.

Takk for en fantastisk bursdagstur!

Moskussafari 2014

16. september 2014 av Gudrun

Årets moskussafari startet selvfølgelig med at jeg var sein og da jeg kom stod alle og ventet. Vi leide 3 biler og kjørte av gårde en god halvtime etter tidsplanen. Etter en god del kø og lengre kjøretur en jeg trodde kom vi fram på Kongsvoll. Derifra gikk vi oppover, men vi fant ikke leirplassen i mørket og slo oss ned et sted like ovenfor turstien, spiste, så nordlys og la oss.

Da vi våknet neste morgen så vi at leirplassen var rett på andre siden av stien, typisk eller? Alle de andre la tidlig ut på tur mot Snøhetta, mens jeg sov godt i teltet. Sola skinte hele dagen og jeg storkoste meg ute på liggeunderlaget mitt. Midt på dagen en gang tuslet det 6 moskuser forbi. Kl. 20:18 kom de andre traskende , 10 minutter før tidskjema. Alle hadde vært med til toppen av Snøhetta og var sultne. Vi spiste litt svidd gryterett og så på stjernetegn som occopakkaleia og ostehøvel 1, 2 og 3.

Alle stod opp mellom 8 og 9 dagen etter, utenom Viktor, fordi jeg glemte å vekke ham. Han stod opp til å akkurat rekke å flykte ut av teltet før vi tok det ned. Vi gikk 2 minutter etter tidsplanen, måtte svinge ut av stien p.g.a. en stein som viste seg å være moskus og vi kjørte hjemmover på slaget 12:00. Vi var tilbake i byen før kl. 15:00 og fikk levert bilene. Jeg har fått bekreftet at alle bilene er i orden, men i følge rapportene kjørte jeg vist over 500 km. lenger en de andre to.

Takk for turen og spesielt takk til de som stilte som sjåfører. 2 av bildene er tatt av Astrid og for flere bilder fra turen, sjekk ut Morten sin flickr.

Flere nyheter ...