Toppbilde
TSSGs logo

Trondheim studentspeidergruppe

TSSG er en studentspeidergruppe for alle studenter i Trondheim, også de som ikke har vært speidere før. Vi møtes en gang i uka og drar på turer innimellom. Aktivitetene og turene er varierte og er noe for enhver smak!

Kommende aktiviteter

Intromøte Påmelding

25. august 2015 kl. 19:00, Estenstadmarka

Ilastien og is

1. september 2015 kl. 19:00, Ilastien

Intro, blåbær og bøtte

11. september 2015 kl. 17:00, Duddelibu (hytten vår)

Planlegging ved bål

22. september 2015 kl. 19:00, Korsvika

Møte

6. oktober 2015 kl. 19:00

Flere aktiviteter ...


Nyheter

Duddelibus 51 års dag

17. februar 2015 av Gudrun

Den 16.februar var det 51 år siden vår kjære hytte Suddeli Duddelibu ble døpt i ei flaske tran. Derfor dro vi på vår årlige brusdagstur forrige helg. 10 spreke TSSGere kom fram til ei varm hytte i 7 tia på fredag. Lars IV hadde fyret litt kraftig. Vi stekte pannekaker og koste oss til langt ut på kvelden.

På lørdag dro folk på tur i et suverent vær og Ingrid fikk gått på en komunetopp og på Ingridvollen.

.

Styret ble selvfølgelig ikke med på tur, men flyttet seg til badstuen og begynnte matlagingen.

Hytta var pyntet og middagen klar på slaget 17:00 og da ble fordrink servert. Middagen gikk ganske fort for seg i år og kun to taler ble holdt, de gamles tale og de eldgamles tale.

Lars IV serverte LarsEN etter middag og hytta fikk en termos og to klistremerker for vannbøttene. Styret ga også malte kopper, men disse hverken kjøpt inn eller malt enda. Noen ideer til nye kopper er Ingridvollen og Sølekopp.

Kvelden ble avsluttet med en runde av Cards against humanity hvor det kom opp setninger som:
I get by with a little help from my genitals.
A romantic candle lit dinner would be incomplete without Stalin.
Alcoholism, once you pop, the fun dont stop.
og When I am prime minister of the United Kingdom, I will create the ministry of The inevitable heat death of the Universe.

Søndag morgen ble det servert kake på senga. Det var nok kake, til tross for at kakefaktoren var litt under 0.2. En gammel, men ikke helt glemt, tradisjon for shæfskiva ble testet. Vi sendte en brødskive rundt og alle puttet på et pålegg hver før scæfen fikk skiva. Han spiste opp, men angret litt på denne ideen.

Da jeg kom ut på trammen for å pakke tingene mine hørte jeg noe skriking og latter. Denne kom fro disse to, som hadde det veldig gøy med å ake på pulken.

Siden leiebilen måtte leveres før klokken 16:00 reiste vi veldig tidlig hjem denne gangen, men Lars IV ble igjen på hytta for et par dager til med turgåing og avslapping. Til alles forbløffelse blåste det ganske kraftig på parkeringsplassen.

Menyen og oppskrifter:

Fordrink: Mangodaquiri
60 ml Captain Morgan
15 ml sukkerlake
30 ml limejuice
45 ml mangopure (jeg hadde en del mynte i pureen)
mynteblader til pynt
nysnø (kan erstattes med is)

Forrett 1: Toast med roastbeef og remulade
1 lettoastet brøskive
remulade
2 skiver roastbeef
2 sylteagureker
grønnkål til pynt


Forrett 2: Lakserull
1 tortilla
kremost med urter og hvitløk
kål
røyklaks
litt sitronjuice
kutt salaten og hell over litt sitronjuice. Smør kremost på torillaen. Ha på kål og laks og rull. Kutt til passe store biter.

Forrett 3: Potetmos med bacon og vårløk
poteter
smør
fløte
einebær
salt
bacon
vårløk
Kutt bacon og fres. Kok poteter og skrell. Kutt vårløk. Lag potetmos og ha i vårløk og bacon.

Hovedrett 1: Ceviche med grønnkålsalat
400 g torsk
400 g laks
3/4 ananas
2 små rødløk
2 røde chillier
8-10 lime
1 plante fersk koriander
grønnkål
tomater
avokado
gresskarkjerner
kokosolje
spisskummin
salt Ceviche: Kutt fisken og ananasen i ca. 1 cm^3 kuber, kutt chilli, rødløk og koriander smått og ha i bolle sammen med fisken og ananasen. Press over lime juice og la det ligge og trekke i jucen i ca. 20 minutter. Hell av juicen og server.
Salaten: kutt opp grønnkål, tomater og avokado og bland i ei bolle. Smelt kokosoljen, ha i spisskummin og salt, hell over salaten og bland godt. Dryss over gresskarkjerner ved servering.

Hovedrett 2: Løksuppe med skinke servert i brødskåler
Bak brødskåler som for eksempel disse
4 ss timian
1.5 kg løk
1.5 l vann
2 kuber hønsebuljong
4 ss smør
2 pakker smårettskinke
1 ss pepper
2 ss salt
ost til å strø på toppen
10 laurbærblader
Fres løken i smøret i ei stor kasserolle ved middels temperatur i ca. 15 minutter og rør av og til. Hell i vann og ha i buljong og krydder. Sett ned temperaturen og la det småkoke i minst 30 minutter (vi kokte den i noen timer). Hul ut brødbollene og hell i suppen. Strø ost på toppen og server.

Dessert: Oreokuler
oreokjeks
kremost
mørk sjokolade
hvit sjokolade
Knus oreokjeks og bland med kremost. Rull ut kuler og frys/kjøl til de er harde nok til å trekkes i sjokolade. Smelt den mørke sjokoladen over vannbad og trekk kulene i sjokolade. Når sjokoladen har stivnet, smelt den hvite sjokoladen i vannbad og pynt kulene.

Årets tema var Nobelprisen og vi hadde to kaker. En ostekake dekorert med selve nobelprisen og en guinesskake dekorert med symboler som representerer hver av prisene.

Takk for en fantastisk bursdagstur!

Moskussafari 2014

16. september 2014 av Gudrun

Årets moskussafari startet selvfølgelig med at jeg var sein og da jeg kom stod alle og ventet. Vi leide 3 biler og kjørte av gårde en god halvtime etter tidsplanen. Etter en god del kø og lengre kjøretur en jeg trodde kom vi fram på Kongsvoll. Derifra gikk vi oppover, men vi fant ikke leirplassen i mørket og slo oss ned et sted like ovenfor turstien, spiste, så nordlys og la oss.

Da vi våknet neste morgen så vi at leirplassen var rett på andre siden av stien, typisk eller? Alle de andre la tidlig ut på tur mot Snøhetta, mens jeg sov godt i teltet. Sola skinte hele dagen og jeg storkoste meg ute på liggeunderlaget mitt. Midt på dagen en gang tuslet det 6 moskuser forbi. Kl. 20:18 kom de andre traskende , 10 minutter før tidskjema. Alle hadde vært med til toppen av Snøhetta og var sultne. Vi spiste litt svidd gryterett og så på stjernetegn som occopakkaleia og ostehøvel 1, 2 og 3.

Alle stod opp mellom 8 og 9 dagen etter, utenom Viktor, fordi jeg glemte å vekke ham. Han stod opp til å akkurat rekke å flykte ut av teltet før vi tok det ned. Vi gikk 2 minutter etter tidsplanen, måtte svinge ut av stien p.g.a. en stein som viste seg å være moskus og vi kjørte hjemmover på slaget 12:00. Vi var tilbake i byen før kl. 15:00 og fikk levert bilene. Jeg har fått bekreftet at alle bilene er i orden, men i følge rapportene kjørte jeg vist over 500 km. lenger en de andre to.

Takk for turen og spesielt takk til de som stilte som sjåfører. 2 av bildene er tatt av Astrid og for flere bilder fra turen, sjekk ut Morten sin flickr.

Ikke gjør dette på DB

4. september 2014 av Tore

TSSG arrangerte introtur til Duddelibu denne helga for nye medlemmer. På programmet stod flere eksperimenter som vi har lært at vi ikke skal gjøre hjemme. Som flinke studenter visste vi også hva som ville skje og hvorfor vi ikke skulle gjøre dette. Men det er jo kjekt å prøve likevel!

Første post på programmet gikk ut på å spise Kinderegg. Deretter hadde vi eddik og natron i eggene for å få de til å eksplodere. Vi fant ut at den gamle typen Kinderegg egnet seg mye bedre til dette formålet. Vi testet også hva som skjer dersom et 9V-batteri settes inntil et stykke stålull (hint: brann) og så eksperimenterte vi litt med plumbo og et par andre ingredienser.

Etter en tur til Gribbehøyden, middag, badstue og venting på at det skulle bli mørkt startet vi på flamme-eksperimentene. Vi startet med å lage flammekaster av avispapir, prøve flammepoi og helle Coffee Mate-pulver på bålet. Deretter gikk vi videre på litt mer fornuftige eksperimenter. Alle fikk prøve seg på brannslukking med et utrangert brannslukningsapparat - en nyttig erfaring. Kveldens høydepunkt var da vi varmet opp en kjele med frityrolje til den selvantente. Du kan i denne vidoen se hva som skjedde da vi helte vann i oljen. Se også flere bilder i bildealbumet. Flere nyheter ...