Første møte: Ilastien og is torsdag 24 august

Vi begynner det nye semesteret på samme måte som tidligere med en tur langs Ilastien (med muligheter for is). Håper å se så mange som mulig!

Oppmøte ved Ilaparken (Jakob Kjeviks Vei, 7018 Trondheim, busstopp: Ila) kl 19. Ta med klær etter været og ispenger.

Our first meeting this semester will be walking the Ila-trail (Ilastien) with the possibility for ice cream. Hoping to see as many as possible! Bring weather-appropriate clothes and money for your ice cream.

Time: Thursday august 24th at 19.00. We meet at Ilaparken (bus stop: Ila)

Se også: https://www.facebook.com/events/154964871740297/
Hilsen styret i TSSG

Leie Duddelibu

Duddelibu er hytta til Trondheim studentspeidergruppe. Den ligger på Selbuhøgda noen mil sørøst for Trondheim. Hytta kan leies av studentgrupper, speidergrupper, andre organisasjoner og privatpersoner. På hytta er det 22 overnattingsplasser. Det er ikke innlagt strøm eller vann. Parafinlamper og stearinlys brukes som belysning og vedovnen står for oppvarming. Drikkevann hentes fra brønnen. Kjøkkenet har gassbluss og alt av kjøkkenredskaper, gryter, boller, kopper, tallerkener, bestikk osv. Noen bilder fra stua og kjøkkenet kan ses nederst på siden.

Ønsker du leie Duddelibu? Ta kontakt med styret i TSSG!

Leiepriser:

Medlem TSSG Medlem speidergruppe Ikke-medlem
Per natt: 25,- 50,- 75,-
Minimum per helg: 600,- 600,-
Minumim per natt ukedager: 300,- 300,-

Leieprisen beregnes ut fra antall overnattinger på hytta. Eksempel: Ti ikke-medlemmer leier hytta for en helg (to overnattinger). Leieprisen blir da 10 (personer) x 2 (overnatting) x 75,- (pris ikke-medlem) = 1500,-.

Nøkkel

Nøkkel fås utlevert av hytteschæfen i forkant av leieperioden. Den skal leveres tilbake umiddelbart etter endt tur sammen med underskrevet tilstandsrapport. Mangler det noe eller er noe ødelagt ved avreise, gir du beskjed til hytteschæfen. Leietaker er primært erstatningspliktig, men erstatning vil bli avtalt i hvert enkelt tilfelle.

Hvor ligger hytta?

Hytta ligger på Høgda mellom Hommelvik og Selbustrand. Hvis du drar fra Hommelvik, kjører du oppover og videre forbi Mostadmark til omtrent 200 meter før veien begynner å gå nedover mot Selbusjøen. Det ligger en parkeringsplass på høyre hånd. Her kan dere parkere. Hytta ligger over myra på høyre side av veien. Gå rett over myra eller følg grusveien, mot noen hytter. Det er spesielt en stor hytte som utmerker seg. Gå rett forbi denne hytta og ned bakken bak den. Duddelibu ligger da 40 meter nede i bakken.

Hvordan komme seg til Høgda?

Tidligere gikk det buss forbi hytta. Dette tilbudet ble dessverre nedlagt høsten 2013, så nå er man avhengig av bil eller taxi. På skoledager går det buss fra Hommelvik til Sneisen (8 km nord for Duddelibu, skolerute 385). Ta kontakt med Ola Venn på mobil 97120809, eventuelt Sten Ø. Reistad på mobil 97120810 hvis du vil bestille taxi. Fra Trondheim er det omtrent fire mil dersom man ønsker å sykle. Det er mulig å sykle via Hommelvik eller via Jonsvannet og over til Bakken.

Pakketips

Her er en liste med ting som kan være praktiske å pakke med seg til Duddelibu: sovepose, varme klær, vanntette sko, hodelykt, innesko og toalettsaker. Badetøy og håndkle kan være kjekt hvis du vil bruke badstua. Ski og staver anbefales om vinteren. Husk også mat og drikke.

Bilder av Duddelibu

Stue
Stua har bord og benker til mange personer. Vedovnen står for oppvarming av hytta.

Kjøkken
Kjøkkenet har tre gassbluss, utslagsvask, stor kjøkkenbenk og alt man trenger av gryter, kjøkkenredskaper, tallerkener, kopper, bestikk, boller o.l.

Save

Duddelibu

Som en ekte studentspeidergruppe, har vi en egen hytte, nemlig vår kjære Duddelibu, som ligger på Selbuhøgda noen mil sørøst for Trondheim. Hytta ble bygget av TSSGerne selv i 1964. Siden da har den vært flittig i bruk av de fleste. Noen har til og med tilbragt et år på Duddelibu sammenlagt.

Duddelibu

Turterrenget rundt Duddelibu er storartet enten du vil gå småturer eller lengre turer. Det finnes noe for enhver smak! Snøen ligger alltid lenge på Duddelibu slik at vi kan gå på ski over halvparten av året!

I tilknytning til hytta ligger badstua Baddelibu og utedoen Enkefru Moes Minne. Etter badstue hører det med et bad i den offentlig godkjente badeplassen Kurbadet, som er et 1×1,5 meter stort hull i den nærliggende myra.

Hvert år rundt 16. februar feires hyttas bursdag med stor, flott kake og middag laget av styret.

Save

Epostlister

TSSGs e-postlister

TSSG har to e-postlister som TSSGs medlemmer kan bruke:

  • tssg@list.stud.ntnu.no
    På denne e-postlisten sendes TSSGs ukentlige nyhetsbrev om aktiviteter og annen viktig informasjon som skal nå alle medlemmene. Her skal ikke spamming, diskusjoner, irrelevante kommentarer o.l. finne sted. Alle aktive medlemmer i TSSG bør stå på denne e-postlisten.
  • tssg-diskusjon@list.stud.ntnu.no
    Denne er for mer (u)saklige diskusjoner, andre aktiviteter (som f.eks. kino- og restaurantbesøk) o.l.

For å melde deg på epostlisten klikk her.

Om Trondheim studentspeidergruppe

TSSGs logo

TSSG er en studentspeidergruppe for studenter i Trondheim. Gruppa er en studentorganisasjon, og er tilknyttet en speidergruppe. Man trenger ikke være speider for å være med, så lenge man har sansen for slikt som hytteturer, fjellturer, møter med spennende innhold og andre aktiviteter kjent fra speideren og studentlivet.

Det er vanligvis en aktivitet i uka. Møtene holdes på onsdager, og det er tur omtrent en gang i måneden. Vi drar på alt fra teltturer på fjellet til slappe hytteturer, gjerne til TSSGs egen hytte, Duddelibu. Denne ligger i et flott turterreng i åsene øst for Trondheim. Man trenger ikke være med på alt, men kan velge det man synes er interessant og har tid til, og står fritt til å velge bort resten. Alle aktivitetene finnes i terminlista, og blir varslet på vår e-postliste ca. en uke i forveien.

Bli medlem

Moskussafari på Dovre 2010

 

 

 

 

 

 

Ønsker du mer informasjon om TSSG? Det første du bør gjøre er å melde deg på vår e-postliste. Du kan bli med på noen av våre aktiviteter for å bli kjent med oss før du blir medlem. Husk å melde deg på hvis det er påmelding. For å få mer informasjon eller melde deg inn i TSSG, sender du en e-post til styret.

TSSG har en medlemskontingent på kr 75,- pr. år. Utover dette betaler du din andel av de faktiske kostnadene (transport, mat, overnatting, materialer ol.) når du er med på møter og turer. Møtene er vanligvis gratis, mens helgeturene bruker å koste rett over 200 kroner (som dekker transport, middag, overnatting etc.).

Det er alltid hyggelig med flere medlemmer! Du er hjertelig velkommen til oss. Ta gjerne med deg andre du kjenner også.

Utstyr og ferdigheter

For å bli med i TSSG stilles det i utgangspunktet ingen krav til ferdigheter eller utstyr. På overnattingsturer trenger man tursekk, sovepose, godt fottøy, varme klær og lykt. Ved overnatting utendørs kommer liggeunderlag og spiseutstyr i tillegg. Dersom en aktivitet krever spesialutstyr, vil det stå tydelig i aktivitetsbeskrivelsen. Mangler du noe, kan du ta kontakt med aktivitetsansvarlig eller Styret for å høre om det er mulig å låne utstyr fra noen av medlemmene.

Vanligvis krever ikke aktivitetene våre noen spesielle ferdigheter. Vi er imidlertid glade i å prøve ut nye ting og lære noe nytt, så ikke la deg stoppe av at du ikke har prøvd noe før. Det vil stå tydelig i aktivitetsbeskrivelsen hvis det kreves spesielle ferdigheter for å bli med. Aktivitetsanvarlig ordner med transport når vi skal reise på tur.

Kontaktinformasjon

E-post: tssg-styret@list.stud.ntnu.no

Adresse:
Trondheim studentspeidergruppe
Alfred Getz’ vei 3
Sentralbygget
7491 Trondheim

Kontonummer

TSSG: 4202 21 73000
DB (Duddelibu): 4202 21 72977
Vise Versa: 4202 21 72993
GibGob RL: 4202 21 72926
Redd Barna: 4202 21 72985

Organisasjonsnummer

TSSGs organisasjonsnummer er 990 745 005

Save

Save