European Quidditch Cup 2017

Helga 25.-26. mars dro NTNUI Rumpeldunk for fjerde gang til European Quidditch Cup, og leverte en prestasjon skyhøyt over egen og andres forventning, som til slutt ledet frem til en bronsefinale.

Turneringen, som ble avholdt i Mechelen i Belgia, er det årlige mesterskapet for de beste klubblagene i Europa. 16 nasjoner sendte etter interne nasjonale kvalifiseringsrunder 32 klubblag som skulle konkurrere om europamestertittelen.

På forhånd hadde vi havnet i en gruppe som mange trodde ville bli svært jevn, der tre lag alle hadde gode muligheter til å ta de to plassene i A-sluttspillet. Vi begynte lørdagen med kamp mot ITU Honeybees fra Tyrkia, som kunne by på en mer aggressiv spillestil enn de fleste andre lag vi har møtt. Etter en lang slitekamp der vi etter hvert ledet komfortabelt, tok vi endelig snitchen og vant 310*-160 (* indikerer at laget fikk 30 poeng for å ta snitchen, som først kommer på banen etter 18 min). Neste kamp var mot Domtower Dementors fra Nederland, som det var forventet at skulle ta sisteplass i gruppa. Vi klarte oss uten store problemer, og vant 250*-30. Siste kampen på dag én var mot det topprangerte laget i gruppen vår, italienske Virtute Romana. Vi forventet en hard kamp, men vant komfortabelt med 170*-70. Dette gjorde at vi tok førsteplass i gruppen, og fikk en topprangeringene inn i sluttspillet. Som følge av dette fikk vi dag to møte et lag som rangerte seg som nummer to i sin gruppe. Først ute var Crockshanks Lyon fra Frankrike, som vi slo med 130*-80 etter en jevn kamp.

Neste lag ble Paris Titans, laget som har vært ubeseiret de to siste årene og en av favorittene til å vinne hele turneringen. Etter en intens, jevn og spennende kamp gikk vi ut som vinnere med scoren 100*-80! Det hører med til historien at det på forhånd var nesten tatt for gitt at Titans skulle gå helt til finalen, og kampresultatet er kanskje det mest overraskende i europeisk rumpeldunk noensinne. At de regjerende mesterne skulle slås ut av et lag med mange relativt nye spillere, og som i fjor kom på 17. plass, hadde nok ingen sett for seg. Selvfølgelig utrolig moro for oss!

I seminfinalen møtte vi en annen favoritt, METU Unicorns fra Tyrkia. Vi holdt følge lenge, og da snitchen kom på og kampens sluttfase startet, var stillingen uavgjort. Selv om vi flere ganger var svært nær å fange snitchen og dermed vinne, tok et rutinert tyrkisk lag etter hvert kontroll på kampen. Etter noen ubesvarte mål fra tyrkerne fanget de også snitchen, og kampen og finaleplassen var dermed tapt med et endelig semifinaleresultat på 110 – 190*.

Vi avsluttet dermed dagen med bronsefinale mot Werewolves of London. Vi hadde en sterk start og tok en tidlig ledelse i kampen. Britene ga seg ikke, men kjempet for å holde seg innenfor målrekkevidden hvor snitchen kunne vinne dem kampen. En utslitt NTNUI-tropp gjorde alt de kunne for å presse kampen videre, men det var ikke nok. En svært sterk speiderprestasjon endte til slutt kampen i britenes favør hvor snitchen ble fanget på under et minutt.

Fantastisk spill hele helga førte til en plassering blant de fire beste lagene i Europe, og vi kan ikke annet enn å være ekstremt fornøyde! Selv om det selvfølgelig er surt at medaljen glapp, kan vi ikke være annet enn stolte av spillerne våre som viste enorm vinnervilje, også når troppen ble begrenset av skader. Det var aldri snakk om å gi noe annet enn absolutt alt i hver kamp, selv når oddsene ikke var i vår favør. Den gode lagmoralen og en fullstendig mangel på respekt for forventet bedre motstandere var oppskriften på historien om universitetslaget fra Trondheim som tok ned en gigant, og kom lengre enn noen kunne ha forventet.

lagbilde_eqc17
Foto: Van Klaveren Quidditch Photography

HU OG HEI!

Skrevet av Styret i EM,Rumpeldunk, 31.03.17

Kommenter


Siste serierunde

Helgen 25.-26. februar spilte vi tredje og fjerde runde med seriekamper, også denne gangen i Oslo. Lørdag møtte vi på et svært rutinert OSI-mannskap, som skulle teste EQC-troppen sin (European Quidditch Cup). Selv stilte vi med et langt mindre erfarent lag, som resulterte i seier i 1/3 kamper, og mye forbedring i løpet av dagen!

Søndag sto GS Grizzlies for tur, og forbedringen fortsatte gjennom dagen, men solide seire i samtlige 3 kamper. På det meste vant vi 340*-10, og satte med det serierekord (og muligens også norsk rekord?)!

Selv om været til tider var litt vel hvitt, hadde mye en morsom helg, og spesielt nye spillere har lært mye!

 

ntnui snø serie

Skrevet av Styret i Rumpeldunk, 02.03.17

Kommenter


Introduksjonstreninger vårsemesteret 2017

Vi er klare for semesterets introduksjonstreninger, og håper så mange som mulig tar turen innom! Det eneste som kreves av deg er at du møter opp i (varmt) treningstøy i Dødens dal til en av følgende tider:

  • Tirsdag 17.1 kl 20:30
  • Torsdag 19.1 kl 20:30

Dersom du ikke har muligheten til å møte på noen av disse tidspunktene, er du også velkommen til å komme på en av våre andre treninger. Disse foregår til samme tid som introtreningene, samt fredag kl 19:00.

Skrevet av Styret i Rumpeldunk, 09.01.17

Kommenter


Første runde i serien og Oslo Open

De siste ukene har vært hektiske! 8. og 9. november spilte vi våre første kamper i den nyoppstartede Norgesserien i rumpeldunk. Lørdag var det 3 kamper mot Schnigard QC, og vi vant samtlige med følgende resultater:
130*-40
180*-40
210*-80
(* indikerer at laget fanget gullsnoppen, som er verdt 30 poeng)

Dagen etter stod Katta Rampeldank for tur, og kampene ble til tider litt i jevneste laget. Vi tok til slutt seieren i samtlige, men 2 av 3 var i SWIM-range (Snitch When It Matters +/- 30 poeng):
90*-50
60-30*
120*-80

ntnui-serie-1-16

 

Helgen etter var det tid for høstens vakreste rumpeldunkeventyr, Oslo Open! Blant de 8 deltakerlagene gikk vi sammen med OSI Vikings inn som favoritter. I gruppespillet møtte vi Katta Rampeldank, OSI Viqueens og BSI Rumpeldunk. Disse kampene vant vi greit, henholdsvis 110-60*, 280*-50 og 240*-20.

Vi startet så bracket med å møte DementÅs, og vant komfortabelt 300*-0 mot de 6 spillerne som hadde tatt turen fra Ås. Etter dette møtte vi på nytt OSI Viqueens, og vant denne gange 180*-30. Etter dette kom den klart største testen til da, mot OSI Vikings. Her gikk vi dessverre på et tap, 80-100*^, etter at OSI først fanget snoppen i regulær tid og fikk kampen til ekstraomgang, og så fanget snoppen igjen da. Ettersom turneringen la opp til dobbel eliminasjon var dette imidlertid ikke slutten på vinnersjansene våre, og vi måtte ut i kvalifiseringskamp for å nå finalen. Denne gikk mot Katta Rampeldank, som vi denne gangen slo 170*-50. Etter dette var det klart for finale, og ny kamp mot OSI Vikings. Denne gangen ledet vi igjen med 30 da snoppen kom på, men klarte å score et mål like etterpå. Ikke lenge etterpå fanget vi gullsnoppen, og vant dermed 90*-20. Med det har vi vunnet Oslo Open samtlige 3 ganger, og er (såvidt vi vet) det eneste europeiske laget til å vinne en turnering 3 år på rad!

 

ntnui-oo-16

Skrevet av Styret i Rumpeldunk, 17.10.16

Kommenter


Treningstider høsten 2016

Nytt semester, nye treningstider! Som før foregår treningene i Dødens dal, og treningstidene er som følger:

Tirsdag 20:30-22:00
Torsdag 20:30-22:00
Fredag 19:00-20:30

Fredag 26. august, tirsdag 30. august og fredag 2. september har vi intro-treninger spesielt beregnet på nye spillere, men du er selvfølgelig velkommen til å ta turen innom når som helst. Ingen forkunnskaper krever, du trenger bare vanlig (utendørs) treningstøy.

Vi gleder oss til å møte mange nye spillere!

Skrevet av Styret i Rumpeldunk, 16.08.16

Kommenter


Sesongen 15/16

NTNUI Rumpeldunk

Vi har desverre ikke klart å oppdatere nettsiden vår i takt med alt det spennende som har skjedd i år.
Allikevel har vi oppdatert mye underveis på vår facebookside og på vår twitter @NTNUIRumpeldunk. Her
kommer en gjennomgang av det spennende rumpeldunkåret 2015/2016 for NTNUI Rumpeldunk!
I august braker det løs med rekruttering av nye spillere, nytt treningsopplegg og turneringer og kamper i hele Europa.
Så dersom dette virker spennende er det bare å melde seg opp og bli med!

Ta gjerne kontakt på mail, rumpeldunk-styret(krøllalfa)ntnui.no, dersom du har noe du lurer på 🙂

Oslo Open 10.-11. Oktober 2015

Sesongens første turnering i Oslo var en flott opplevelse for NTNUI Rumpeldunk. Med mange motiverte rekrutter reiste
vi til Oslo for å konkurrere mot 5 andre norske lag. Etter en tøff helg tok vi til slutt seieren hjem etter
å ha slått OSI i semifinalen og Katta i finalen.

Intergalaktik Cup med Norwegian Ridgebacks 23.-24. Januar 2016

Sammen med spillere fra andre norske lag reiste noen motiverte NTNUIere helt til Adana i Tyrkia for å spille på det
norske samlingslaget Norwegian Ridgebacks. Der fikk de møte på tøft tyrkisk spill, men også et fantastisk inkluderende
og sosialt rumpeldunkmiljø. Turneringen var en suksess både sosialt og på banen, og NTNUIerne var med på å ta laget til en
finale hvor de tapte knepent over de tyrkiske mesterne i overtid!

Valentines Cup 3

Sammen med mange andre norske spillere reiste NTNUIs trenere Jørgen og Amund til Oxford for å konkurrere i europas største
blandingsturnering. Over 300 spillere deltok på Valentines Cup 3 og samtlige spillerplasser ble utsolgt på under 5 minutter!
En regnfull helg bød på mange spennende kamper og mye morro. Til slutt endte lagene til våre to trenere i toppen av hver sin
bracket, en som vinner av lower bracket og en som vinner av upper bracket.

NM 2016

I år gikk vi helt til topps og vi kan nå smykke oss med Norgesmestertittelen et helt år! I åpningskampen fikk vi gjengjeldt
fjorårets sure semifinaletap mot St. Olav. Etter en del kamper møtte vi Katta Rumpeldunk i semifinalen. Katta spilte
snitch-range mot oss i finalen under Oslo Open så de var absolutt ikke et lag å undervurdere. Takket være en periode
med flere utvisninger på kattaspillerne klarte vi å sikre oss en solid ledelse og dermed også seieren.

Til slutt ventet OSI som siste utfordring i finalen. Tøft fysisk spill fra OSI gjorde det vanskelig å bryte gjennom, men
raske kontringer og godt knakkerspill ga oss til slutt nok mål til å akkurat komme utenfor snitch-range. Før OSI fikk sjansen
til å kjempe seg inn igjen fanget vi snoppen og seieren var vår!

Alt i alt var NM en flott opplevelse og vi gleder oss til å forsvare tittelen vår neste sesong!

European Quidditch Cup 16.-17. April 2016

Klubb-EM bød på mange spennende kamper for NTNUI Rumpeldunk. I et tøft gruppespill fikk vi målt oss med gode lag fra
både Spania, Tyskland og England. Gjengen kjempet hardt i gruppespillet, men etter 2 knepne tap, som fort kunne gått vår vei,
endte vi opp i lower bracket. Der leverte vi bra og møtte i siste kamp det franske topplaget Paris Frogs. Selv med
en skadefylt tropp klarte vi å slå våre franske motstandere etter en lang og slitsom kamp. På grunn av forsinkelser i
turneringen ble desverre ikke resten av kampene i lower bracket avholdt. Allikevel ble vi tildelt tittelen som beste lag i lower
bracket! Dette kom av at vi hadde den best målforskjellen av alle gjenværende lag i lower bracket. Godt fornøyde med dette
takket vi for oss som 17. beste lag i Europa, kun slått med 1 plass av OSI som tok 16. plass.

Skrevet av Styret i EM,Kamp,Norgesmesterskap,Rekruttering,Rumpeldunk,Turnering, 09.06.16

Kommenter


Treningstider høst 2015

Treningstider fra august 2015

 

Mandag 15:30

Fredag 20:00

 

Alle treninger er før øyeblikket i Dødens Dal, fotballbanen ved siden av Gløshaugen

Skrevet av Styret i Rumpeldunk,Trening, 16.08.15

Kommenter


Nytt styre sesongen 2015/2016

Under generalforsamlingen 8. Mai 2015  ble det valgt nytt styre, som tok over fra 1. juli:

Leder: Jørgen Helgeland Stenløkk
Nestleder: Maja Ørsleie
Kasserer: Mathias Moe
Teknisk ansvarlig: Amund Kulsrud Storruste
Materialansvarlig: Inger Viken

Gratulerer, og lykke til med det kommende året!

Skrevet av Styret i Rumpeldunk, 16.08.15

Kommenter


Sesongen 2014/2015

NTNUI Rumpeldunk hadde en flott sesong sist år. Her er en oppsummering
av hva vi var med på:

Oslo Open   18.-19. Oktober 2014

En liten turnering med NTNUI, Katta og UiO. NTNUI vant foran Katta og det
nyoppstartede UiO Quidditch kom på 3. plass.

 

Tournoi international de la violette   24.-25. Januar 2015

Mange av NTNUIs spillere var med da det norske samlingslaget Norwegian Ridgebacks deltok på turneringen i Toulouse i Frankrike. Turneringen hadde 17 deltakende lag, noe som var større enn alle tidligere europeiske turneringer. Det norske laget overrasket mange, tok seg til en kvartfinale og ble over helga kun slått av turneringens to beste lag.

 

NM   11.-12. April 2015
Sesongens norgesmesterskap gikk dessverre ikke veien for NTNUI Rumpeldunk. Etter en jevn semifinale mot St. Olav VGS var det dessverre St. Olav som tok snoppen og dermed også seieren. Vi havnet da i bronsefinalen hvor vi klarte å slå WIQC i kampen om 3. plass. Finalen ble vunnet av UiO Quidditch.

Vi i NTNUI er allikevel stort fornøyd med årets arrangement. Konkurransen var tøff og det var fantastisk å se så mange nye lag bli med. Hele 11 lag deltok på norgesmesterskapet.

 

European Quidditch Cup   18.-19. April 2015
NTNUI Rumpeldunk presterte godt i Oxford. Vi tok 5. plass etter et kvartfinaletap mot Nottingham. Store deler av kvartfinalen lå vi i ledelsen og på flere tidspunkt var vi svært nære ved å ta snoppen. Gruppespillet den første dagen gikk også bra og vi vant vår gruppe svært overbevisende. Sammenliknet med andre gruppevinnere hadde vi faktisk en av de beste målforskjellene.

Norges andre lag, UiO Quidditch, gjorde det også bra. De vant sin gruppe og røk ut i kvartfinalen. Det var bare England og Frankrike som samlet sett gjorde det bedre enn Norge, og de to nasjonene fikk hvert sitt lag til finalen. I finalen vant Paris Titans over tidligere europamester Oxford Chimeras.

 

European Games   25.-26. Juli 2015
Det europeiske mesterskapet for rumpeldunklandslag ble avholdt i Sarteano, en liten by i Toscana i Italia. NTNUI var godt representert på det norske landslaget. Hele 8 spillere av en tropp på 18 spilte for NTNUI sist sesong. Etter to harde dager, hvor mange norske spillere pådro seg skader, endte Norge på 3. plass.

Norge tapte mot Frankrike i semifinalen og gikk dermed til bronsefinale. I bronsefinalen mot Belgia kom Norge seg raskt utenfor snitch-range og holdt ledelsen hele kampen. Belgia fikk inn flere raske mål mot slutten av kampen, men da var snoppen allerede på banen. Norge endte kampen med et snitch-catch før Belgia rakk å få muligheten til å tette luka.

Finalen ble vunnet i snitch-range av Frankrike, mens Storbritannia tok 2. plass.

Skrevet av Styret i EM,Norgesmesterskap,Rumpeldunk,Turnering, 16.08.15

Kommenter


Nytt styre

Under generalforsamlingen 1. mai ble det valgt nytt styre, som tar over fra 1. juli:

Leder: Elisabeth Ingeberg Jørstad
Nestleder: Maja Ørsleie
Kasserer: Mathias Moe
Teknisk ansvarlig: Jørgen Helgeland Stenløkk
Materialansvarlig: Inger Viken

Gratulerer, og lykke til med det kommende året!

Skrevet av Styret i Rumpeldunk, 21.06.14

Kommenter