Hitraligious

Helt siden Cleng Peerson førte seilskuten "Restaurationen" fra Stavanger til Amerika i 1825 har norske delegasjoner reist mot vest i sin søken etter lykke. Det er omtrent 30 år siden en slik lykkesøkende gruppe unge studenter la ut på en litt mindre strabasiøs ferd - fra Trondheim til Hitra. I dag kan vi høste fruktene av dugnadsinnsatsen som ble lagt ned av NTHIere sent på 80-tallet, da tre kart ble laget i frustrasjon over den lange trondheimsvinteren. Nærmere 30 løpere fra NTNUI, Freidig, Trollelg, Fredrikstad og Østerrike deltok i innhøstingen av vintermodne postdetaljer i helga. Etter innkvartering på Hitras kommunale katedral, Fillan skole, ble Fleinskallens karakteristiske koller besøkt. Originaltrykk fra 1987 i 1:15000 ble benyttet, og i sympati for de tradisjonelle o-tekniske treningsmetoder måtte løyper tegnes inn for hånd av løperne selv. Jon plukket poster og la dem i kurven på denne måten.
Inntegning av løype på gamlemåten

Ingen av samlingens deltakere var født da Fleinskallen ble laget av NTHI-løpere i 1987

Lørdagskveldens nattRenn™ sendte et tog av lykter ut i det åpne terrenget Barman. Etter en jevn avslutning var det Isak som kom først inn blant gutta, mens Ingrid løp raskest av jentene. De fikk dermed den ærefulle Haribo-vandrejulekalenderen til odel eie. Ingrids veivalg leses her.
Kartdiskusjon etter nattRenn på Barman

Tetgruppa diskuterer hvem av dem som har lengst gafling

Vinnere av Hitra-nattRenn på Barman

Isak ønsket å framheve sin personlige sponsor, Sjokomelk, etter suksessen i nattRennet

Søndag morgen bød på et prestisjetungt oppgjør: samlingsmesterskapet i mellomdistanse. Det ble durabelig jevnt i dudes-klassen. Isak, Jon og Hansi skilte seg ut, og til slutt var det sistnevnte som kunne smykke seg med tittelen samlingsmester. I babes-klassen var det mindre jevnt i toppen, og Ingrid tok en overlegen seier. Resultater samlingsmesterskap mellomdistanse
Babes
Philipp 46:48
Lukas 49:05
Magne Fullført
3D rerun samlingsmesterskap mellom (dudes) Samlingens sisteøkt bød på åpne kollepartier og halvfrosne myrer i solnedgang. Mangt og mye er sagt om Hokkeltind opp igjennom årene, men en entusiastisk australier hadde en spesielt fin opplevelse i skogene rundt Margretes Minde.
"Top five greatest terrains I've ever run in!" Henry McNulty
Isak sine veivalg Som en siste finale ble tio og trønderklubber diskutert under et kebabdrøs på et av de mer fasjonable spisestedene downtown Fillan. DSC_0222 Det er som dom sier på visithitra.com:
"Hitra - en perle i Sør-Trøndelag du aldri vil glemme"

En tanke om “Hitraligious

Det er stengt for kommentarer.