Sommarløpa i Nord-Østerdalen

I år blei godbiten «Sommarløpa i Nord-Østerdalen» arrangert helga 30 juni-2juli. Været var strålande og stemninga på topp. Frå NTNUI stilte ei god blanding løparar, nokon lokale favorittar og ikkje minst tilreiste outsiderar. For min del hadde eg fått ei ideell opplading med «Camp Osmoen» sama veka. Her fekk eg innføring i tjukkmjølk, seterdrift og ikkje minst løpt gode økter i det nydelige terrenget på Os. Resten av gjengen har eg en mistanke om at kom rett frå hektiske sommarjobbar, tatt resultatet og progresjon i løpet av helga i betraktning 🙂 Les videre

Påmelding: Søndagsteknikk! O-intervaller på Gjevingåsen

Hu&hei Ettersom det er bart og knallfine forhold i skogen, blir det denne uken o-intervaller på Gjevingåsen. Planen er intervaller med fellestart på draga og en form for gafling. Blir 4 drag med total lengde på mellom 6,5-7 km. Lengde på draga vil variere. Her er det gode muligheter for både god fysisk og teknisk trening. Bli med og bli sprek! Alle som en er hjertelig velkomne! Ingenting er som ei god økt før man setter inn støtet på Sportsøndagen forran TV'en. Påmeldingsfrist er Lørdag kl 20. Avreise er kl 10 fra lille-p, altså parkeringa ved Bunnpris på Moholt. Tipper det tar ca 30 min å kjøre. Så starten på første drag starter typisk kl 1045. Bare å møte direkte om det skulle passe bedre. Ta med kartplast

Påmelding: Tio-samling!

Hu&Hei! Mange har gått inn i Whiskey & Cigar-sesongen der mange hærlige opplevelsar er i vente, både HU&HEI, KKC, NSM og mykje meir. Sjølv om det er mykje bra framover, så venter det noko magisk i midten av november. Vi skal på TIO samling! Kva er ikkje bedre enn å reise på samling med NTNUI. Vi reiser i år til Gøteborg kor neste års TIO skal gå av stabelen. Her venter det nydelige treningsforhold med eit fullspekka treningsopplegg fra IFK Gøteborg. Samlinga vil vare frå 17-20 november der vi flyr til Oslo og kjører leiebil derfrå. Foreløbig treningsplan:
DAG Ca start på økta ØKT DISTANSE LYS FORHOLD ANBEFALT INTENSITET
Torsdag 19:30 1 Langdistanse Natt Rolig
Fredag 10:00 1 Dag/natt (valgfri) Rolig/moderat
19:00 2 Langdistanse (Samlingsmesterskap) Natt Hard
Lørdag 10:00 1 Langdistanse Natt Rolig
 16:00/19:00 2 Mellomdistanse Dag/natt (valgfri) Rolig/modrat
Søndag 8:30-9:00 1 O-intervaller Dag Hard
Anbefalt reise er: NB: Hugs å skrive «under26» som Kampanjekode for å spare litt kroner. Vi må reise tidlig heim på søndag for å få ok priser på fly. Det er cup finalen i fotball den søndagen vi skal heim, så er bare veldig dyre billetter heim på kvelden. Torsdag 17.nov: Norwegian kl 12 fra Trondheim til Oslo Søndag 20. nov: Norwegian kl 15:40 fra Oslo til Trondheim. Overnatting + +: Vi kommer til å bu på Lisebergsbyn vandrarheim. Trur vi skal få ordna med frokost inkludert. Det blir ca 200kr pr natt for kvar person. Øktene kommer mest sannsynlig til å koste 60 kr pr økt, så spesifiser kva økter du vil ha, slik at utgiftene personlig blir høgere en det som trengs. Det er satt av 20 000 kr til støtte av samlinga, det kommer godt med. Støtten blir ofte sett av til overnatting, kjøring, kart og liknande i første omgang. Det kommer alltids ann på kor mange vi blir. TIO samling byr på det meste, der ALLE er velkomne til å bli med! Her blir det god stemning og ikkje minst babb garanti for dei som er interesserte! Håpar mange er gira og blir med, både jenter og guter 🙂 Året 2017 vinner NTNUI TIO! Nu kör vi!

Påmelding: Onsdagsteknikk

Hu&Hei! Vekas onsdagstenikk blir på Bratsberg Øst. Etter ei veke med mykje fart og morra, blir det ei økt med meir rolig preg. Intensitet er valgfri, men forslag til fokus på økta er å få flyt, tenke på inn- og utgang av post og ha god kartkontakt. Det blir en postplukk med gode muligheter for å kutte. Sjølve løypa blir ca 7 km. Oppmøte på lille-p kl 18:30 ca 20 min å kjøre til parkering. Kjørebeskrivelse: https://www.google.no/maps/dir/63.4130187,10.4308209/63.3640527,10.5549986/@63.4065479,10.4301529,14.42z/data=!4m2!4m1!3e0?hl=no Påmeldingsfrist er kl 15 på Onsdag. Bli med og bli bedre! 🙂

Påmelding: Klubbmesterskap i sprint

Hu&Hei! TIO er rett rundt hjørnet, og rått blir det! Formsterke studentar i dei svenske skogar kan gjøre store underverk. Sidan dei fleste har toppa formen til TIO og noken kanskje er uheldige å mister den seint 16.mai, så velger vi å arrangere klubbmesterskap i sprint den 16.mai (FØR EC-dahls). Løpsområdet blir Valentinlyst. Meir info kjem i PM. Vel møt til ein morsom og intens konkurranse 🙂 PM: Hu & Hei!
Her kommer PM for klubbmesterskap sprint imorgen 16. mai!
Arena og mål på Eberg skole. 150m til start. Det sprintes på Valentinlystkartet. Målestokk 1:5000.
Første start fra kl 13.00 - 14.30. Fri start, men vil anbefale at folk ankommer tidlig slik at vi kan sende ut minst en løper hvert minutt. Er du ikke påmeldt så er det bare til å melde seg på. Tror etterpåmelding skal gå fint det også.
Piggsko er forbudt og klær er anbefalt.
Løypen er 3,5km lang korteste løpsvei. Stipulert vinnertid 13min for dudes og 16min for babes.
Jeg trenger også en person som kan hjelpe meg på starten (Kan ikke være to steder samtidig). Fint hvis de svarer på mailen eller direkte til meg.
Lykke til!
- Deisz

Påmelding: STOK-trening

Hu&Hei Godfolk! No på laurdag er det endelig STOK-trening igjen, og som alle veit så betyr det o-teknikk med super matching, økt med god kvalitet og et tipp topp miljø! Hærlig! Dette er ei økt for alle nivå, så bli med! Håpar flest mulig har lyst til å vere med sjølv om snøven og skia lokkar i skogen. Litt o-teknikk inn i mellom passar jo perfekt. Det vil vere postskjermar som markering. Oppmøte er på Lille-p kl 10:00 for avløping mot Kongsgårdsplassen. Om du vil møte direkte på kongsgårdsplassen så møt opp kl 10:20. Kom i god tid. For det vil bli felles jogg frå Kongsgårdsplassen til første start og vi må få delt folk i par. Alle får kart ved første startpunkt. Oppmøtepunkt under: oppmøte Terrenget er lettløpt og 100% urbant, altså gateløping og det som høyrer med. Her blir løperen utfordra både på fartstilpasning, kartlesing, fysikk og det å holde roen i stressa situasjonar. Hovudfokuset på laurdagens økt er sprint i høg fart. Temaet på økten blir Duell-O. Det går ut på at to stykk løper mot kvarandre. Løypa består av fleire drag. Kvart drag består av to sløyfer, der kvar løpar skal løpe begge sløyfene men i forskjellig rekkefølge. Kva sløyfe du skal løpe først trenger du ikkje tenke på, for kvar enkelt løper følger berre nummereringa på kartet sitt. Kvart drag har samme start og målpunkt, så her er det førstemann til å løpe begge sløyfene. Kvar sløyfe har også samme start og målpunkt. Mellom kvart drag er det eit lite stykke man skal gå/jogge til, før man startar neste drag(to sløyfer). Altså slik at vi ikkje får samme gatene på kvart drag. Kor mange drag man vil løpe er opp til kvar enkelt. Intensitet og makker velger du sjølv. Men veldig greit å løpe mot ein som er omtrent like god. Ingen krav om at enn må løpe to stykk i lag, men det gjør økta mykje bedre. Du må ikkje bli skremt av at du bør løpe mot nokon og dermed ikkje møte opp fordi du ikkje har makker eller nokon du kjenner. Vi skal finne en bra makker 🙂 NB: Litt anna variant på DRAG 3! Her blir det eit transportdrag der start og mål er på forskjellige plassar. Beskrivelse av økta: Drag 1: Lengde (luftlinje): 2,6 km (1km-1,2km) Utfordringar: Fysikk, lesekartet i høgfart, veivalg Drag 2: Lengde (luftlinje): 3,3 km (1,6km-1,7km) Utfordringar: Fysikk, lesekartet i høgfart, veivalg og fartstilpasning Drag 3 (transportdraget): Lengde (luftlinje): 0,8 km Utfordring: Stress, veivalg, fysikk Drag 4: Lengde (luftlinje): 0,940 km (0,460km-0,480km) Utfordring: Finlesing, fartstilpasning, holde roen. Er det nokon spørsmål til økta så er det berre å spørre! Håpar beskrivelsen var forståelig! 🙂 Vi snakkast! Mvh Isak Bergset.  

Påmelding: Fjord-O 2016

Hei! Eg veit det er mange som lenge har venta på ei påmelding til årets STORE sommarløp! Nokon har det kanskje som hovudmål!?, mens andre vil bruke det som oppladning til Student VM eller Sveriges svar på fjord-o, altså O-ringen. Uansett så blir det ein høydare av eit o-arrangement, med knall hard konkurranse, gode løyper og kart(splitter nytt!), ekstremt fint terreng og ein atmosfere som berre HU&HEI kan matche. Det blir fellesovernatting både på Emblem og under løpa i Stryn! Overnattinga i Stryn blir på arena. Altså null meter å gå til samlingsplass. Luksus! Klubbhuset blir normalt brukt til leirskule. Her blir det 5-6 manns rom med gode sengar, her vil man kunne ligge i senga og høyre på «spiker» heilt fram til enn må ut å starte sjølv. Huset har sikkert plass til 50-60 stykk, så mulig vi må dele med andre om vi ikkje klarer å fylle opp sjølve. På Emblem er arbeidet med overnattingsplass godt i gang. Håpar folk setter av datoen og har lyst å løpe noen sommarløp på vestlandet til sommmaren! Eg stiller som kjentmann og det som elles trengs! Kanskje en rolig restitusjonstur på sætra kan friste eller en fisketur ut på fjorden eller i nærmaste vann. På fridagen skal vi prøve å få til ein fjelltur til Skåla om det er bra vær. Om været ikkje blir på vår side, så finner vi nok på noko anna som vil friste! Transport er det best at kvar enkelt ordnar sjølv, sidan folk kommer frå alle Norges kanter. Program, innbyding og anna info finner dere på Facebooksida og på Heimesida til Fjord-O: http://fjord-o.no/2016/language/en/ https://www.facebook.com/fjordo2016/?fref=ts påmelding til løpa finner dere på Eventor: http://eventor.orientering.no/Events/Show/5405 Har du spørsmål, eller vil ha innside informasjon om løpa på Veten (Stryn) så er det berre å ta kontakt! Mvh Isak, syfarar og løypelegger!

Påmelding: NY! Laurdagsteknikken og fellestrening for STOK

Hei! Sidan snøven dalar ned i Trondheim så vil det heller bli arrangert ei sprintøkt rundt Lademoen skole. Økta blir o-intervaller, der målet blir å takle utfordringer med kartlesing i høg fart. Eit moment som kan gjøre det meir relevant mot stafett er å løpe økta 2 stykk mot kvarandre, det kan gi eit ekstra stressmoment. Økta vil som bonus og gi god fysisk effekt 🙂 Håpar fortsatt mange har lyst til å bli med. Dette er ei god økt å få med seg nå når snøven faller ned. Det vil bli hengt ut postskjermar! VIKTIG: FOR DEI SOM ALLEREDE HAR MELDT SEG PÅ DEN GAMLE PÅMELDINGA MÅ MELDE SEG PÅ HER OG. PM: Løypa: 5 drag, der løypa vil ligge mellom 3-3,5 km i luftlinje. Gode muligheter for å kutte drag. Man løper rolig mellom mål på kvart drag og start på neste drag. Kartet: 1:5000 Samlingsplass/start: Gamle Kirkevei. Link med rute frå Moholt alle til Start:  https://www.google.no/maps/dir/63.4126491,10.4300892/63.4349087,10.4212843/@63.4322519,10.4180912,1749m/data=!3m1!1e3!4m2!4m1!3e0?hl=en&hl=en Terreng: Urbant, for det meste tett bebyggelse. Mykje snø, så vil anbefale piggsko. Oppmøte: På Lille-p for avløping kl 10:00 eller direkte ved start kl 10:30. Startar så raskt vi er klare. Om det er noko du lurer på så er det bare å spørre.  

Påmelding: Påskesamling :D

Hu&Hei! Det blir også i år Påskesamling, og i år drar vi til Skåne, nærmare bestemt Åhus. Datoen blir frå 22.mars til 28.mars. Planlegginga er godt i gang, men vi har ikkje fått fastsatt alt. Vi satser på å få ei økt på reisedagane og to økter på dei andre dagane. Kor mykje kvar enkelt vil trene er helt opp til kvar enkelt! Dette er en samling som gir mulighet til både trening og andre sosiale turer, leikar og ikkje minst MYKJE anna god sosialt samvær! 😀 Samlinga blir av ypperste kvalitet frå start til mål. Info om overnatting og treningar kjem etterkvart. Typisk overnatting blir på hytter eller større hus/vandreheim. Det skal undersøkast nærmare, slik at vi får en gunstig pris. For reisen sin del, så planelegger vi å fly frå Trondheim til København, og deretter leie bil der. Ca 2 timar å kjøre frå København til Åhus. Om noken har tenkt å køyre frå Oslo i privatbil, så er det 6-7 timar å køyre….Hadde vore fint om dei som tenker å køyre frå Oslo om å skrive det, slik at man kan samkøyre. Pris for å fly t/r frå Trondheim med SAS ungdom er rett over 1000 kr. Under samlinga er det planlagt å være med på Vårløpet, Før-SM Lang. Link under: http://eventor.orientering.se/Events/Show/12149 Skal som sakt lage en meir detaljert treningsplan, så det kan være mulig vi deltar på fleire konkurransar. Håpar mange har lyst til å bli med! Å være på samling med NTNUI orientering er noko av det beste som finst, og ikkje minst i Sverige! Her har vi god erfaring, møter nydelig terreng, konkurranse og super god stemning!   Helsing KnøttO 😀

Påmelding: Laurdagsteknikken med fellestrening STOK

Hu&Hei! Vil inviter til laurdagsteknikken den 23. jan på Tulluan. Det er ei trening for heile STOK, så alle er hjertelig velkommen. Temaet på økta er stafett, der det er lagt opp til o-intervallar i høy intensitet. Dette blir knall! 🙂 PM: Målet med økta er å få trent på moment som oppstår under stafettløping. Man må takle det å løpe i felt, møte på gaflingar, plutselig bli alene og det å løpe i høg fart, kanskje til og med i overfart. Utfordringa mange sliter med er å holde roen og klare å ha kontroll på orienteringa. Eg håpar denne økta kan være med på å utvikle dere som stafettløpere. Økta er lagt opp til 5 intervalldrag på rundt 1 km lengde på kvar drag. Løypa vil totalt bli inkludert avstand mellom kvar slutt og startpunkt for kvart drag bli litt over 6 km. Draga er gafla på den urettferdige måten, men kvar variant skal ha tilnærma lik lengde. Det er gode muligheter for å kutte om enn føler det blir for langt. En variant kan være å kutte det nest siste draget, då vil total lengda bli 5-5,5 km. Det er ønskelig at man løper i grupper på 3-4 stykk. Her er det lurt å finne noken som er omtrent på samme nivå. Gruppen velger dere sjølv. (kanskje lurt å kjøre samme bil?) Oppmøte: På lille-p kl 10:00 eller direkte ved parkering  kl 10:30 Kart: Tulluan 2011. 1:10000 og 5 m ekvidistanse Terreng: Kupert. Variert vegetasjon, men mest lettløpt trøndermyr. Start: 300-400m med 80-100m stigning på skogsveg. Veibeskrivelse: 29 min å kjøre frå Moholt. https://www.google.no/maps/dir/Moholt+alle,+Trondheim/63.3464257,10.6689245/@63.3461028,10.6653009,16.38z/data=!4m8!4m7!1m5!1m1!1s0x466d31c9848b0ca1:0xdb05e9fba04aa164!2m2!1d10.4333459!2d63.4102302!1m0?hl=no . Håper mange er gira på å komme seg ut å få ei konge økte i ett av Trøndelags finaste terreng. Ingen trening er bedre en o-teknisk trening i konkurransefart og god matching! Sjåast! 🙂 STOK