Midnattsolgaloppen 2017

Vi endte opp med å bli en fin gjeng med NTNUIere på Midnattsolgaloppen i Tromsø i år. Hele 11 startende blei vi tilslutt. I tillegg var det et godt oppmøte av x-NTNUIere, så hyggelige gjensyn fant sted nord for polarsirkelen. To av dem var til og med løypeleggere for de to siste løpene (Hallvard og Mathilde). Det blei også et for noen gledelig, for andre frustrerende gjensyn med skrålia fra NM 2008. Noen fikk revansje, mens andre rota like mye som for 9 år sida. Vi stifta også bekjentskap med et par svenske jenter som noen av gutta "våre" hadde fått lurt med seg. Og smart var det, for Tromsø kunne ikke vist seg fra ei stort bedre side enn hva den gjorde disse fem dagene! Mye bra vær, vakre omgivelser, strålende sol, HERLIG terreng (åpen bjørkeskog med nydelig grasbunn) og godt arrangement er vel en fin oppsummering av årets galopp. Toppturer til Hamperokken, Store Blåmann og Svarthamartinden, i tillegg til grilling på stranda i midnattsol på Hillesøya, var også gode tilbehør til fine orienteringsløp. Hvis noen vurderte å bli med, men stod over; det er bare å angre. Og melde seg på Midnattsolgaloppen 2019. Sportslig kan vi melde om at både Ingrid og Rasmus tok en imponerende tredjeplass sammenlagt. Det deltok både svenske og finske toppløpere, så konkurransen var hard. Se her for resultater: http://eventor.orientering.no/Events/Show/6807  

Påmelding: Søndagsteknikk

Denne ukas søndagsteknikk blir i Tømmerdalen.
Det er lagt opp til at man løper 4 o-intervaller, men løypa kan fint løpes i ett. Den er tilsammen 5 km, og hvert drag er ca 1 km (litt avstand fra sistepost på draget og neste start). De første draga er i motbakke, mens de siste er litt flatere, så det er bare å pushe på hele vegen.
Oppmøte kl. 10.00 på Lille-p for avkjøring hit. Skriv i kommentarfeltet dersom du er nybegynner, så fikser vi et opplegg til deg og.

Rull-o-mesterskapet 2016

I år rullet ski-o-sesongen i NTNUI i gang litt tidligere enn vanlig. Torsdag kveld stod rull-o på programmet. Værmeldinga hadde tidligere i uka spådd kraftige regnbyger midt under arrangementet, men ting ordner seg ofte for snille piker, og vi hadde oppholdsvær hele den fine høstkvelden. Rull-o, eller rulleskiorientering som det så fint heter, foregår som navnet tilsier på rulleski. Det å gå på rulleski for den jevne o-løper er ikke så vanlig. Likevel stilte mange opp med godt mot. Hele 14 utøvere stilte til start! Arrangøren hadde lovet nybegynnervennlige løyper i slak oppoverbakke, og det fikk de servert. Men om løypa går i oppoverbakke, betyr det at en nedoverbakke må forseres en eller annen gang, og for mange var nok kveldes største utfordring å komme seg ned til start. Likevel kom de siste seg trygt ned, ca. 5 min etter første oppsatte start, men det gjorde ingenting da postuthenger uansett ikke var ferdig før et par minutter etter første oppsatte start hun heller. Les videre

Påmelding: Onsdagsteknikk

Hu og Hei!

Ukas onsdagsteknikk blir i Røstadmarka ved Bratsberg.

6,8 km løype i fint terreng med en del retningsforandringer og noen litt lange strekk.

Postmarkering med poster/merkebånd.

HUSK KARTPLAST!

Oppmøte på Lille-p kl 1800.

Påmelding seinest kl 1600 onsdag.

Parkering på Bratsberg skole.

PS: Jeg vil gjerne takke min gode venn Anna for lånet av data og for generell støtte under prosessen det var å legge løypa.

Påmelding: Freidigstafetten

Årets Freidigstafett går av stabelen 31. mai i Granåsen! Dette er et flott avbrekk fra eksamenslesingen for de som ikke er ferdige, og vi satser på å stille mad mange lag. I Freidigstafetten stiller vanligvis o-kjøkkenene med egenkomponerte kjøkkenlag, og denne tradisjonen videreføres også i år. UK setter opp lag for dem som ikke har et eget kjøkkenlag å løpe for. Frist for påmelding er tirsdag kveld! For mer info, se: http://eventor.orientering.no/Events/Show/3887

Påmelding: Buss og båt Jukola 2014

JUKOLA nærmer seg med stormskritt, så her kommer påmeldingen for buss og båt. Woohoo! Vi reiser med TT-Tur O Reiser i år. Svar ja/nei på spørsmål om buffet og frokost. Skriv i kommentar om du ønsker t/r. Er vel vanlig med felles buffet på tilbakeveien. Har ikke hatt frokost tidligere siden frokosten er fra 05:00-06:10. Hvis noen kommer seg opp og ønsker frokost, er selvfølgelig dette mulig. Frokost: 85,- Buffet: 290,- Pris pr person er ca 1500kr en vei, 50kr dyrere tur/retur. I tillegg kommer frokost og buffet. Alle påmeldte ved påmeldingsslutt må betale uavhengig om du er med på turen eller ikke. http://www.ttturoreiser.no/priser2014.html Mulig påstignings og avstigningssteder: Arvika, Ramstadkrysset, Kongsvinger, Holstadkrysset, Oslo, Asker stadion, Drammen, Kongsberg, Sem, Fokserød, Notodden, Telemarksporten, Esso, Rugtveit og Harebakken. TT-Tur O Reiser har ingen andre enn oss som skulle av på Gardemoen eller Hamar, derfor ble disse avstigningsstedene innstilt av TT. Fint om dem som skulle av her, kan ordne reise fra evt. Oslo. Det er kort påmeldingsfrist, 29. april, fordi TT-Tur O Reiser har frist for påmelding 29. april. Reiseleder Kristine Fjeldbo

The Pearl of Siberia

Det er navnet på hotellet vi bor på og stadion vi går alle distanser fra. Klinger godt! Vi lever i vår egen lille boble hvor vi spiser på hotellet, går 200 meter til arena og konkurrerer, går tilbake til hotellet og spiser. Hotellet er veldig nytt, ferdigstilt i 2013, maten er konge, men veldig random. Eksempel: byggryn med kjøttsaus til lunsj og ris med mais til frokost.

Litt sliten gjeng etter 19 timers reising.

Les videre

Påmelding: NM stafett i ski-o

Helga 11.-12. januar arrangeres det ski-o på Venabu. Dette er bare 3 timers kjøring fra Trondheim, så vi tenkte det ville være supert å ta en klubbtur denne helga! Roadtrip er toppen! Lørdagen byr på et langdistanse Norgescuprenn, men vi gjør oppmerksom på at det også finnes A-kort-klasser. På søndag er helgas store høydepunkt: NM stafett. Her hadde det vært gøy å stille maaaange NTNUI-lag! Vi satser på gull i både dame- og herreklassen. Dette er perfekt trening før NM på Selbu, og en gylden mulighet for alle ski-0-hatere å finne ut om ski-o-arrangementer holder høyere standard enn et Olabilløp. Vi tenker å bestille hytter å bo i, også kan vi lage felles mat. Vi kjører nedover fredag ettermiddag. Dersom noen er fortvila fordi de ikke har sitt eget kartstativ kan vi berolige dere med at vi har stativer til utlån! Husk å melde dere på lørdagens renn når påmeldinga åpner http://eventor.orientering.no/Events/Show/3215.

Påmelding: Søndagsteknikk

Ukas søndagsteknikk blir på Skarpåsen. Felles avreise fra Store-P kl 10.00.

Det blir noen oppvarmingsstrekk før det blir 6 sløyfer med buff-o.
Man går altså sammen to og to. Det er to poster per sløyfe, man tar postene i omvendt rekkefølge og legger igjen en buff el. på post 1 som markering til partneren sin.
Partneren tar så denne med seg når han kommer på sin post 2. Altså gjelder det å være nøyaktig med postplasseringen.
Sløyfene er lagt med tanke på at de skal være intervaller, så det er lov å sette fart!
Gode muligheter for å kutte antall sløyfer.

Husk en buff el. og plastmappe.

Påmeldingsfrist fredag kl. 2359.

EM er rått!

Til Latvia kom Maren og Audhild direkte fra Spania med D-vitamin-lagrene proppfulle, mens Sindre kom fra Trondheim med bagasjen full av flotte turer i Estenstadmarka. Maren blei dessverre sjuk og tilbrakte de fire første dagene inne på hytta. Men «hun hadde sine venner Mattebøkene» (sitat Anna Ulvensøen), så da klarte hun seg fint. Vi andre fikk gått sprintstafett (Audhild), mellom- og langdistanse før Maren kvikna til igjen. Disse konkurransene bød på utfordrende løyper rundt Latvias høyeste topp(312 moh) og utrolig morsomme utforkjøringer i scooterspor. World Masters i D/H 80 syns kanskje bakkene var litt vel bratte… I den forbindelse kan jeg melde at Hans Jørgen Kvåle ikke har brukket en eneste stav, ski eller generelt vært i noe uhell under hele mesterskapet! Dette har resultert i medalje hver eneste dag. Imponerende!

Blomsterbuketten har aldri smakt bedre! Foto: Sindre

Lørdag gikk vi sprint, mens siste dagen bød på stafett. Da gikk Maren og Audhild på Norges førstelag, mens Sindre gikk på et mikslag med Norge og Bulgaria. De kom inn på bronseplass, men telte ikke i stafetten, så det blei ingen medalje på dem. Rasmus var helt klart savna på det laget! Jentene gikk inn til bronsemedalje og var strålende fornøyde med det!  

Gangsta bronsejenter! Maren, Christina og Audhild. Foto: Sindre

Kort oppsummert kom alle medaljene til NTNUI-farerne på stafett, noe som ikke er tilfeldig, for vi er veldig gode på lagbygging. Derfor slenger vi på en liten filmsnutt helt til slutt. Den viser hvordan vi blir et mer sammensveisa lag, men samtidig kan dere plukke opp noen tips til NM på Selbu neste år. Her finner dere styling- og klestips, forslag til hvordan man kan restituere seg etter mange harde konkurranser, og ikke minst kan man plukke opp noen moves til banketten! All within 44 seconds. Enjoy! VIDEO0021