KM-stafett Buskerud, Akershus, Oslo, Østfold osv (30.08.2015)
Kategori: Trening
Distanse: 5.06 km
Tid: 29:59
Gj.sn. HR: 171
Maksimum HR: 182
Fikk et nydelig utgangspunkt av Hansi, 7 sek bak Mats. Järla med Olle på sisteetappe, så synes jeg burde gjøre et forsøk på å skaffe luke. Det viste seg å bli vanskelig. Nestegang må jeg være kaldere.

1: Åpner ganske hardt, og har full konktakt på startpost. Skjønner ikke stiene oppover og løper litt i terreng selv om det finnes sti. Tjener litt på det. Løper over kollen inn i posten, og må veldig langt høyre inn i posten.

2: Løper mest på følelsen bortover lia, men vet jeg skal til høyre i søkket, så greit nok.

3: Føler jeg har en mulighet til å skaffe luke, så trøkker på oppover. Tar meg ikke nok tid til å forstå stiene, og løper muligens på et tråkk som ikke ble funnet kartet verdig et lite stykke. Våkner borte ved gjerdet. Surt. Stempler 3 sek bak Mats.

4: Ny feil i starten av strekket. Holder til venstre på stien som tenkt, men ser ikke noe sti. Ser Mats løper inn en sti litt lengre til høyre, så følger på. Skjønner fort hva som skjedde og snur. Håpte det var lurt, men viste seg å være ett fett. Prøver å trykke oppover, klarer å holde beina løpende. Eller var det trippende? Mister kontrollen når jeg tar av stien, og blir løpende i terrenget bortover. Hadde nok tjent på å løpe sti, til tross for en kurve ekstra. Treffer rett ut i det store stikrysset, og er glad for det. Prøver å være nøyaktig inn i posten, men er det ikke, og klarer heller ikke lese meg inn på skrentene, som det var mange av. Blir en sving på minuttet, og må plutselig jage bak.

5: Ikke i tvil om at jeg må runde, og gjennomfører det bra. Tar av i siste stikryss. Får posten greit, men lite stålkontroll å spore. Mats løp mer rett på, og vi er sammen igjen.

6: Forferdelig i lia, burde nok dratt litt mer opp, og kommer litt bakpå. Anders Vister kommer plutselig også. Byr på 5 sek ekstra inn i posten som en bonus.

7: Må nesten satse livet for å henge med nedover. Vet jeg skal nedover søkket, så legger kartet i lomma en stund. Får posten ganske bra som 3. mann.

8: Greit veivalg. Vister forsvinner på annen gafling mens Mats og jeg holder sammen.

9: Får ikke kontroll på stiene her heller, men skjønner kurvene.

10: Fint over det åpne, men snuser litt på noe som lignet et høydepunkt.

11: Prøver å trykke på, og føles som det svarer brukbart.

12: Videreføring av sist strekk. Pusher det jeg klarer opp bakken, som var overraskende lang og bratt.

13: Prøver å kaste bort effekten av å pushe på slutten ved å bomme sistepost. En fin ekstrarunde. Sekundene hadde kanskje ikke noe å si, men likefult ekstremt unødvendig.

Ganske skuffet etterpå. Forsøkene på å komme løs i starten mislyktes grovt, og etter 5. post var det vanskelig å gjøre så mye. Følte underveis jeg hadde en mulighet, men vanskelig å si. Mats virket sterk. Hadde jeg gått rett i 3. og 4. så kanskje. Fornøyd med at jeg prøvde fra start hvertfall, senere hadde vært for sent.
Uansett lærte jeg en del i dag. Er ikke ofte jeg har gått ut på en etappe med mål om å komme løs, og fikk en del erfaringer ift det. Er vel ikke sikkert jeg får bruk for lærdommen i år, men forhåpentligvis en gang i fremtiden.
Tar også med meg at kroppen fungerte bra i dag. Kunne jobbe bra i motbakkene, og lyngen føltes lettere enn før (noe den strengt tatt kanskje også var, men bakkene var hvertfall bratte.) Det lover bra for NM.
Vis kommentarer (0)
 
KM-stafett Buskerud, Akershus, Oslo, Østfold osv (30.08.2015) KM-stafett Buskerud, Akershus, Oslo, Østfold osv (30.08.2015)