NightHawk 8.etappe (15.08.2015)
Kategori: Konkurranse
Distanse: 6.42 km
Tid: 37:18
Gj.sn. HR: 172
Maksimum HR: 182
1: Føler meg ganske rask i utløpet, men den følelsen tar slutt etter startpost. Bruker litt tid på å komme meg over gjerdet, og legger så på kompasset og finner et fint tråkk. Tråkket tar slutt, men kompasset er der enda, og ser plutselig en stein. Bra.

2: Tråkk ut av posten, det går som forventet rett til gropa. Sjekker av den, og legger på kompasset igjen. Opp på ryggen og ser kollen. God start.

3: Synes posten ser dritvanskelig ut, får ikke med meg så mye på veien, men får meg meg stien, og skjønner hvor jeg er. Da er det ikke dritvanskelig lengre, bare vanskelig.

4: Anser egentlig rett på som bra, men er lat og sparer høyde. To kurver spart er ikke allverdens sier du kanskje, og jeg skal vel si meg enig i det. Tror likevel ikke det var dumt. Nøler mye ned lia, og skjønner ikke så mye, men tar meg tid til å skjønne nok. Nøler, men bommer ikke.

5: Tenker her at sti rundt ser bra ut, men er litt sløv i utgangen, så det blir rett på læll. Ikke klokkeren gjennomføring heller, blir dratt for lavt, og er litt i villrede når jeg kommer meg ut på andre siden av det grønne. Tørr heldigvis løpe langt nok opp. Trolig dagens dårligste strekk.

6: Fin hvit skog, ser skogsgrensa, men må nøle litt inn i posten.

7: Ikke i tvil om veivalg. Gjennomfører bra, men må ha noen kartstopp etter jeg forlater stien. Ser et lite høydepunkt på stien som ligner veldig på en stein. Løper dit og ser rundt det to ganger. Finner naturlig nok ikke post, og heller ikke noe høydepunkt på kartet, kanskje naturlig nok det også. I det jeg begynner å vurdere hva jeg kan ha gjort feil ser jeg steinen 5 meter bortfor.

8: Synes opp via det hvite og gule ser kjempelurt ut, men det er det nok ikke. God kontroll i det minste.

9: Bra gjennomføring, og bare litt nøling ved stipasseringene for å forsikre at jeg ikke gjorde noe dumt. Unngår nøling inn i posten. Kunne kanskje løpt ned her.

10: Bra gjennomført. Utnytter stier og slep bra. Veldig flink inn i posten, via gulflekken. Ser til og med det grønne, og løper rundt det i stedet for å sette meg fast inni det.

11: Litt opp og bortover. Så søkket på kartet først etter en stund, men holdt bra fart likevel.

12: Brukte litt tid på veivalget, men var egentlig aldri i tvil. Kunne kanskje kommet meg ned på stien litt raskere, men ellers bra. Hatet livet på stien, føltes ut som det var lite framdrift, og gledet meg til å komme ut i skogen igjen. Godt å kunne ta noen kartstopp innimellom.

13: Greit, litt på etterskudd med kartlesingen fra stien og inn, holder på å rote meg inn i det grønne, men gikk greit. God retning, og tydelig siste sikre.

14: Bra gjennomført strekk. Over kolle, bort til sti. Hoppe av stien i tide, over kolle og bort på ny kolle. Fint.

15: Får ikke helt taket på stiene i utgangen, men kommer meg raskt på riktig spor. Synes også jeg har ganske bra fart på stien. Tar meg i å tenke at jeg har gjort en bra etappeog ser på klokka at tiden er ganske bra også. Skjerper meg og orienterer hele veien til mål. Fullt mulig å dra feil sti eller tape tid også inn i nest sistepost om man blir sløv og overmodig.

16: Forsikrer meg om at jeg løper riktig vei til sistepost. Snur meg og ser ingen bak. Ganske så glad for det. Hadde lovet Halvor Kick of the Week i en eventuell spurt, men er redd det kunne blitt vanskelig.

Godt fornøyd med gjennomføringen, unngår bom. Taper en del på nølig og et par dårlige veivalg, men lever greit med det. Hadde en veldig god ro og trygghet i orienteringen som jeg håper å ta med meg utover høsten, vinteren, neste vår, neste sommer, neste høst osv.
Vi ble til slutt nummer 12 og det er bra! Trodde nesten det holdt til NightHawk-flaske i premie, men dessverre ikke. Det får bli neste gang.
Vis kommentarer (1)
 
NightHawk 8.etappe (15.08.2015) NightHawk 8.etappe (15.08.2015)