O-festivalen Lang (29.06.2014)
Kategori: Konkurranse
Distanse: 13.82 km
Tid: 78:07
Gj.sn. HR: 161
Maksimum HR: 171
Ledet sammenlagt før langen, og lyst til å vinne sammenlagt. Langdistanse i sånnt terreng burde passe meg veldig bra, og regnet med at et bra løp skulle holde langt. Beina kjentes ganske seige på oppvarming, men løsnet fint etter hvert.
1: Tenker først en rettpå-variant, men innser at det grønne er dritt, så drar rundt via slalombakken. Tror det er bra. Ser Jo inn i posten, og blir glad for det. Synes jeg gjennomførte strekket bra, og løp fort, men blir pissa på. Taper særlig mye helt i starten på ren løping. Det er for dårlig. +0:22(4)
2: Prøver å ikke bli for ivrig over at Jo ikke er så langt foran. Spotter grønnflekken, og da er det greit. +0:02 (12)
3: Ser Jo i det fjerne, men tørr ikke annet enn å stole på meg selv. Løper fint på kurs. Prøver å finne gjerdene på kartet, men gir opp til slutt. +0:06 (2)
4: Følg søkk. Greit skuring. +0:08 (10)
5: Retning, og ikke så mye annet. +0:04 (14)
6: Ser Jo igjen et stykke foran, og litt høyere enn meg. Prøver å ignorere det. Lett post, ser den gule kolle-saken på lang avstand. Ser Nordberg og Viser løpe ut av posten når jeg løper over kollen. Nøler og småbommer litt inn i posten. Undervurderer litt. +0:14 (4)
7: Fint strekk. Prøver å løpe på for å ta innpå Jo, Vister og Nordberg. I det jeg kommer opp i det gule, står Jo stille, og løper plutselig østover. Nøler litt, men stoler på meg selv og løper til posten. -0:06 (1)
8: Et strekk som kunne vært veldig krevende med lur løypelegging. Dette ble mest om å gjøre å finne den beste traseen. Setter meg fast i en del kratt rundt midtveis, og er i det partiet jeg taper mest på strekket. Inn i posten får jeg det for meg at jeg har løpt mer ned enn jeg har, og nøler mye inne i skogen. +0:30 (3)
9: Sur for å ha lagt igjen tid på 8. og gira på å få ryggen til Vister og Nordberg løper jeg det jeg klarer nedover. Tar med meg drikkepost. Blir for unøyaktig i posttakningen, og sklir rett forbi. Burde lagt meg til en side, og bare behøvd å vri hodet en vei. Taper rundt 30sek ifølge gpsen. +0:26 (35)
10: Hodet på feil plass etter bom. Klarer ikke roe meg ned. Løper fort i tråkk, og tror posten skal være dritlett. Kommer til skiløypa, må stoppe helt opp, og skjønner greia. Taper mer tid (10sek) +0:15 (22)
11: Dagens største bom. Legger en for grov og for dårlig plan. Tenker å runde rundt i lia, og bare legge meg ut ryggen. I overkant ambisiøst når ryggen er så rundt som den er. Kommer meg heller ikke langt nok opp ift hva jeg hadde tenkt. Burde nok kanskje bare dratt rett over toppen. Er ikke så langt fra å gå rett i posten, men ser hverken stor stein eller søkket, og stopper ikke før jeg er på myra. Misforstår litt, men leser meg inn på den andre store steinen. Gresser i 1:25 fra jeg passerer posten til jeg er tilbake. +1:20 (51)
12: Nok en gang dårlige greier. Klarer aldri vinkle meg ut i myra, og når jeg først kommer på riktig vei blir svingen for stor. Misser også 3 sek inn i posten. +0:21 (31)
13: Løper fort i tråkket bortover lia. Det går noe høyt, men følger det læll. Hadde nok tjent på å tenke sjæl. Løper enda fortere når jeg ser jeg kommer ut i myra litt høyt. Spørs om det ikke er fornuftig å løpe rundt på vei her faktisk. +0:05 (2)
14: Krevende orientering. Går jo ikke bra. Får ikke taket på noe som helst, og tørr ikke løpe langt nok ned. Går 50sek. +0:59 (72)
15: Kaster bort mer tid på å ikke investere litt tid på å orientere. +0:19 (42)
16: Samme som 14 og 15. Riktignok et enormt vindfall i søkket som jeg tenker å løpe opp. Skjønner ikke helt at det ikke er på kartet, og må sjekke litt. +0:18 (34)
17: Lett strekk, og gjør det lettest mulig. Benytter muligheten til å løpe litt. -0:04 (1)
18: Någet daff opp bakken. +0:14 (13)
19: Benytter muligheten til å legge inn en publikumsvennlig bom. Trodde bare jeg skulle følge kanten på det gule. Joda. Hører på passering at jeg er nr. 4, men ikke avstander, så håper det kan være muligheter fortsatt. +0:10 (46)
20: Tror jeg kan spare tid på å løpe grusvei i stedet for myr. Ellers ikke dårlig gjennomført. +0:10 (4)
21: Litt krevende post, da er det på sin plass å bomme litt. Trodde jeg løp langt og lenger enn langt oppover ryggen, før jeg skulle svinge ned på platået, men endte bare med å svinge rett ned i søkket. Flott. +0:23 (24)
22: Får ett plutselig innfall av at det kan være lurt å se på kartet litt ekstra nøye, sånn siden det tross alt er litt lysegrønt. +0:05 (3)
23: Igjen bra. Legger meg litt til siden, og løper langs kollen. Da dukker posten opp. Jøsses. At det er 36 stykker som løser det bedre enn meg får jeg leve med til nestegang. +0:07 (37)
24: Overrasket og fornøyd over gjennfunnet orienteringsevne lløper jeg over myra med godt mot. Drikkepost-kolle-post. Jøsses, lett. -0:02 (1)
25: Godt driv bortover myra, runde rundt, ned i bekken, runde rundt, ligger litt høyt og ned i søkket, og rett i posten. Fine greier. -0:06 (1)
26: Fin kontroll. Ser søkkformasjonene fra litt avstand, og rett i. +0:05 (4)
27: Bra gjennomført, ser ryggen på god avstand, og da blir det greit. Tørr likevel ikke slippe på helt i frykt for at det er feil rygg, og må dobbelt og trippeltsjekke. +0:04 (8)
28: Skjønner ikke helt hvordan noen har løpt så fort her. Synes jeg løp fort, og beste linje. Men tydeligvis ikke. +0:06 (8)
Mål: Litt for sløvt. Tror likevel ikkenoe på at beste spurttid på 10sek stemmer.

Veldig misfornøyd med løpet etter målgang, og frustrert over et løp totalt uten flyt fra 8. post og til mål. Klarer aldri roe meg ned og begynne å orientere etter jeg starter å gjøre feil. Øker i stedet fart og risiko og taper ytterligere tid. Positivt at beina svarer ganske bra distansen gjennom.
Totalt tidstap på rundt 4min. Blir fraløpt av Emil Svensk som gjør et bra løp, og hadde ikke hatt noen mulighet på å vinne, men med et godt løp burde det hvertfall blitt jevnt sammenlagt.
Vis kommentarer (0)
 
O-festivalen Lang (29.06.2014) O-festivalen Lang (29.06.2014)