Jukola 7.etp (15.06.2014)
Kategori: Konkurranse
Distanse: 16.46 km
Tid: 96:12
Gj.sn. HR: 163
Maksimum HR: 175
Jukola er kult! Vi fikk en jevn start, og etter kjempeløp av Torkil på 4. der han virkelig snur stafetten dit vi vil, og bra 5. etappe av Rutten er vi plutselig oppe og ypper oss topp15. Er sugen. Begynner å skifte i det Jon løper ut på 6. Finner pluselig ut at det er satans kaldt, og starter like godt å jogge litt med en gang. Blir dermed en relativt lang oppvarming, men det er digg. Angrer litt på at jeg ikke spiste mer når jeg er småsulten en halvtime før start, men sprekker aldri uansett, så tenker det ikke er noe stress.

Jon kommer inn som nr 15 sammen med VeVe, med Tuna ikke så langt foran. Lauenstein løper siste, og selv om han har "lagt opp" lekte han med alle sveitesere for noen uker siden, så er svært positiv til vår tomannsgruppe. Viser seg dessverre at han vil jogge til startpost, så må ta teten sjøl og ser ikke så mye mer til han.

Første 4 postene sitter fint. Burde kuttet mer gjennom det lysegrønne til 1. men hadde respekt, og gikk stort tråkk rundt, så ok. Veldig forsiktig til 2. Får noen greier, og får etterhvert også posten. Ser Emil Svensk fra Tuna ut av 3. Bra greier. Jobber inn ryggen til 4. og tar kommandoen til 5. Ser at Lauenstein fortsatt er med å leker. Rev.
Någet skeptisk til om veivalget til 6. er bra. Slepene var noe dritt. Gjennomfører greit, og har god kontroll. Løper forbi Varegg nedover bakken mot posten. Han virker sprek, så synes jeg må dra på for å komme forbi. Tryner noe verre og måker låret inn i en stein. Første tanke er at der var Jukola slutt for i år. Hinker noen steg og kjenner at fremdrift er mulig. Går fra å være offensiv og prøve å løpe fra Tuna, til å bite meg fast i ryggen så godt det går. Kan heldigvis kokusere utelukkende på å sette beina til 7. Ser førstehjelpspunktet på en ikke alt for håpløs bue til 8. men slår det fra meg fort. Prøver å finne den hvite gata i stedet, men ser den aldri. Tenker 50/50 på lår og kart og ser meste etter ryggen til Tuna. Går en del tid her, men begynner å fungere å løpe normalt igjen.
Usikker på veivalget til 9. Tror jeg ender opp med noe bra, men kunne med fordel løpt litt rettere. Er tilbake i førersetet. Digg.
Jobber bra til 10. men har samtidig respekt for posten. Får den bra via ryggen. Tuna har annen gafling, og blir borte. Ser VeVe på posten, men blir alene på min venstresving. Synes det så bra ut, men var likt på 11. Tar igjen VajTä 2 også. God stemining.
Løper bak Lauenstein tråkk til 12. og løper rett forbi gaflingsposten. Det legger han tydeligvis ikke merke til. God stemning å dunke rett forbi når han bråstopper. Helt alene herfra og inn.
Til 13. løper jeg der tråkkene fører meg. Gjennomfører fint. Kunne kanskje droppet å runde grøntfelt etter 2/3, og nøler litt inn i posten. Mistenker at en mer bestemt venstrevariant kan være bra.
14. post. For et deilig strekk. Mener å huske et lignende strekk fra damestafetten, og regner med de har tatt ansvar for tråkk. Dessverre ikke. Ser heller aldri noe særlig forskjell mellom lyse og mørkegrønt. Taper en del her, men gjennomfører greit, og skjønner ikke at jeg taper der og da.
Tar Hansi-veivalget til 15. Det svir, men vil ikke gjennom mer grønt. Sikkert og greit, men tjener ikke tid på det.
FIn høyrebue til 16. Usikker på veivalg til 17. Overser nok engang venstre, men tror ikke det jeg endte opp med var dårlig. Mye fine tråkk. Gjør en paralellfeil til 18 og drar for mye venstre. Sunbler rett før stupet i ringkanten, og er 1,5 meter fra å stupe med hodet først ned i steinrøysa. Ser heldigvis ingen lag rundt meg, og lar meg ikke stresse av bommen. Til 19. vil jeg igjen unngå grønt, og må dermed på østsiden av det forbudte området. Tror det er bra, men glemmer kompasset en liten periode og tenker mest på tråkket. Kommer dermed ut på stien alt for langt øst. Likevel ikke noe stress. Veldig usikker på hvordan jeg skal ta selve posten og ender med å prøve ovenfra når det går et fint tråkk opp fra jordet. Skjønner ingenting bortover men fortsetter langt nok. Fortsatt ingen lag rundt, men nå er jeg litt nervøs. Hører at Paimion Rasti løper i mål, og skjønner vi bør være topp15. Tar meg sammen og får 20. bra ved å forlenge litt over ryggen. Mener jeg hører speaker si noe om NTNUI, etterfulgt av jubel. Tar det som et godt tegn. Fin trase ned til sistepost, og veldig god stemining med HU og Hei ved posten. Snur meg i svingen, ser ingen, men tørr ikke være sikker. Nydelig å bli møtt av hele laget oppe på brua, men er litt for bekymret for hva som kan komme bak til at jeg klarer å nyte.

Vi blir til slutt nummer 13. Solide løp over hele fjøla og god stafettløping. Likevel er potensialet enda høyere. Dette er ikke bedre enn at vi bør klare tilsvarende prestasjon hver gang, og da er det jækla bra å bli nummer 13. Når i tillegg både 2. 3. og 4. laget løper bra, lover det godt! Lite som er så gøy som stafett med NTNUI.

(For min egen del er jeg fornøyd med gjennomføringen av etappen. Trygg og god orientering sett bort fra 8. post. Gjør også for mye feil på slutten, uten å være verken stressa eller mer sliten enn jeg skal. Heldigvis uten konsekvenser denne gang, men er ikke sikkert jeg har flaks neste gang. Taper over 12min til Thierry i etappetid. Det er rett og slett skremmende mye, men var hvertfall ikke alene om å få bank.)
Vis kommentarer (1)
 
Jukola 7.etp (15.06.2014) Jukola 7.etp (15.06.2014)